24 листопада 2016 року о 16.00 годині скликається ХХІ сесія Яворівської міської ради

24 листопада 2016 року о 16.00 годині скликається ХХІ сесія Яворівської міської ради VІІ демократичного скликання

День Гідності та Свободи Яворів вшанував молитовно

21 листопада вшанування Дня Гідності та Свободи в місті Яворові  розпочалося із молитовного віче  біля монументу  Героям Небесної сотні та  Воїнам Світла – загиблим військовослужбовцям в зоні АТО. Люди біля символічної «стіни плачу» з портретами новітніх українських героїв дружно заспівали патріотам, які за любов до Батьківщини заплатили життям: «Вічная пам’ять».

Громада разом зі священиками щиро помолилася за душі новітніх українських героїв, осяяла лампадками та уквітчала синьо-жовтими квітами монумент «Української Слави», біля якого зібралися родичі полеглих за Україну патріотів, їхні друзі,  представники влади та громадськості.

До присутніх звернулося місцеве духовенство УГКЦ з проханням: завжди пам’ятати своїх героїв – поіменно, молитися за їхні душі – щоденно, бути гідними їхнього жертовному подвигу – щомиті.

Духовним співом обрамила віче з нагоди  третьої річниці Революції Гідності  народна капела «Аколада».  А дівчата й юнаки прийшли на цю, державницької ваги, подію  в національних строях з яворівським колоритом.

Промови були лаконічними, але їхнім лейтмотивом було єдине – прагнення до збереження яворівською громадою рішучості й змобілізованості Майдану.
Люди, вітаючись між собою, бажали одне одному миру, злагоди, благополуччя.

Під час  приватних розмов на вулицях Яворова  можна  було почути, зокрема, ось такі думки:

-«Майдан я пройшла разом зі своїм чоловіком. А мама і бабуся віддавали свої пенсії для допомоги. То був страшний час, але то був щасливий час. Бо ми, українці, були згуртовані. І тепер треба  нам, простим українцям,  не сваритися між собою, а в злагоді жити. Бо Україна починається з нас. Я це зрозуміла на Майдані…».

-«Ми ділилися на Майдані останнім. Ми стояли один за одного, як брати рідні. Коли зараз всі були такими чесними, як всі люди на Майдані, не крали, не оббирали,  не брехали, то зажили б набагато краще…».

-«Після Майдану думав, що все зміниться. Прикро, але це – не так. Як брали хабарі, так і беруть. Як давали, так і дають. Від тих декларацій правителів шляк трафляє. А простий нарід далі бідує».

-«На Майдані я був. Тепер зустрічаюся з хлопцями, багато про що говоримо. Ми думаємо так: у кожному місті, селі треба всім порядним людям згуртуватися. Не даватися тим, хто нас роз’єднує,  сіє смуту, бо, як каже мій дідо, горбатого і могила не справить. Нам треба не руйнувати, а будувати».

-«Три роки  минає, як я була на Майдані. Згадую, і двояке відчуття переповнює: гордості за свій порядний народ і злості, що на крові щирих українців до влади прийшла, переважно, підлота…».

-«Господи, дай сили не захлинутися розчаруванням, а твердо відстоювати – щоднини, щогодини, щосекунди –  все те, за що хлопці з Небесної сотні життям заплатили…».

У неділю 20 листопада небайдужі новояворівчани урочисто відзначили ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

Вшанування пам’яті новітніх Героїв України розпочалось патріотичним   концертом  за участю колективів самодіяльної творчості  Палацу Культури «Кристал».  Розпочали концерт  учасники народного  танцювального колективу  «Весна» та зразкового драматичного колективу «Вишенька».

Народний ансамбль народної музики «Янтарні джерела» заспівав дві пісні «Молилася мати» та «Завтра в далеку дорогу».

Народний театр танцю «Абсорбція» виконав музичну постановку «Заклеєні скотчем».

Глядачі з захопленням слухали «Кленову баладу» у виконанні Марти Рак. Також на сцені виступали молоді новояворівчани –  Анастасія  Салабан, Максим Чуберяєв, Вероніка Кіт, Анастасія Базан.
Народний жіночий вокальний ансамбль «Горлиця» виконав композиції «Мамо не плач» та «Моя земля» а  духовий оркестр виконав «Ой у лузі червона калина» та «Повстанський марш».

Завершилися  заходи спільною молитвою біля пам”ятного знаку Героям Майдану та висадженням  дерева на Алеї Слави.

Розпочалася електронна реєстрація у дошкільні навчальні заклади району

ШАНОВНІ БАТЬКИ!
Розпочалася нова електронна реєстрація у дошкільні навчальні заклади району за адресою: sadok.loda.gov.ua

Електронна реєстрація дітей у дошкільні навчальні заклади буде здійснюються відповідно до Положення про порядок електронної реєстрації у ДНЗ Львівської області, затвердженого наказом департаменту освіти і науки Львівської ОДА від 12.10.2016 №08-01/468, яке розміщене на сайті відділу освіти у рубриці «Доступ до публічної інформації. Накази.»

Усі заяки, які були зареєстровані на порталі мережі ДНЗ Львівської області www.lvivedu.com автоматично будуть перенесені до оновленої системи sadok.loda.gov.ua

Відповідно до нового Положення батьки мають можливість зареєструвати заявку однієї дитини у 5 різних закладів. Перш ніж розпочати реєстрацію радимо на сайті sadok.loda.gov.ua увійти в рубрику «Інструкція», де розміщений покроковий механізм реєстрації дітей у ДНЗ та детально ознайомитись з Положенням про порядок електронної реєстрації .

ВАЖЛИВО ЗНАТИ!

Заявки, які зареєстровані до жовтня 2016 року на www.lvivedu.com не потрібно перереєстровувати.

Розпочато реєстрацію дітей, які народжені у 2016 році та батьки можуть зареєструвати свою дитину у вибрані 5 ДНЗ.

Безкоштовні курси для військовослужбовців звільнених у запас або відставку

До уваги військовослужбовців!

Західний регіональний центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, у 2016 р. запрошує на безкоштовні курси за фінансування НАТО.

Курси планується проводити у наступних містах (гарнізонах) Західної України:
1. м. Львів, Львівської обл.;
2. м. Володимир-Волинський, Волинської обл.;
3. м. Рівне, Рівенської обл.;
4. м. Ужгород, (або Мукачево) Закарпатської обл.;
5. м. Чернівці, Чернівецької обл.;
6. м. Дрогобич, Львівської обл.

Крім того, розглядається можливість проведення курсів перепідготовки у містах Броди, Золочів, Самбір, Стрий та Яворів Львівської обл.
Курси проводитимуться за наступними спеціальностями: “Менеджер безпеки бізнесу”, “Менеджер малого бізнесу”, “Менеджер готельного та туристичного бізнесу” тривалістю 350 академічних годин. Час початку занять буде повідомлено додатково.

Приймаються офіцери і прапорщики (контрактники), звільнені у запас в 2013-2015 р. та сплановані до звільнення у 2016-2017 р.р. що мають вислугу не менше 10 років та позитивну характеристику.
Переваги надаються учасникам АТО.
Навчання проводиться у пообідній час. Прийом документів проводиться постійно.
Випускники отримують свідоцтво державного зразка та міжнародні сертифікати.
Документи подавати особисто або надсилати поштою (рекомендованим листом).
У зв’язку з обмеженою кількістю місць заяви подавати заздалегідь.

Адреса центру: 79059, м.Львів, вул. Гетьмана Мазепи, 29/4, ЛІ МАУП, ЗРЦП, каб.403.
Прийом документів з 14.00 до 18.00 год. у робочі дні.
Телефони: Менеджери з набору: 067-995-64 96, 093-244-33 36, 095-750-50-41, тел/факс: 032-224-91 24 (+205) (з 14-00 до 18-00);
Директор центру: 067-672-86-95.
Електронна адреса: zrcp@ukr.net
Веб-сторінка: www.zrcp.lviv.ua
Кандидати на навчання подають наступні документи:
1) довідку з військомату (або в/ч про майбутнє звільнення на протязі року);
2) копію посвідчення (офіц., прапорщика або в/квиток, стор.1-8);
3) фото 3х4 (2шт);
4) копію документу про вищу освіту;
5) копію паспорта (стор.1,2,11);
6) копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;
7) медичну довідку ф.086у;
8) заяву на ім’я начальника ЗРЦП.
9) анкету.

Вивчається бажання військовослужбовців та можливість проведення курсів (в перспективі) у м. Івано-Франківськ, Коломия та Тернопіль (за наявності фінансування). Військовослужбовців з цих регіонів просимо звертатися письмово. Чим більше буде бажаючих, тим більша імовірність проведення курсів у інших містах. Анкету та заяву для зарахування на курси ви знайдете тут:  ancete.rtf, zayava.rtf.

Звіт творчих колективів Яворівського району

6 листопада в концертному залі Львівської обласної філармонії відбувся Звіт творчих колективів Яворівського району.

Розпочалося дійство привітанням керманичів району. Опісля цього на сцені виступали народні та аматорські колективи району.

Розпочалося «Вітальним танцем» у виконанні народного ансамблю народного танцю «Весна» під керівництвом Н.Огородник.

Народний аматорський театр «Перекотиполе» (НД с. Оселя) відтворив в літературно-музичній композиції «Яворівщини славні сини» та молодь відтворили на сцені події Революції гідності, коли загинула Небесна сотня.

Переповнена зала зустріла оплесками народного поета Івана Пазина, який вийшов на сцену читати авторський вірш «Ти став Героєм на землі і Ангелом на небі» з портретом загиблого в АТО свого сина-героя Тараса Пазина.

Заслужений артист України з Яворівщини Василь Була виконав пісню на сл..Б.Пісного муз. В. Гринчука «Заплакало небо».

Виступали колективи з РНД «Сокіл», ПК «Кристал», НД смт. Немирів, Новояворівської ДШМ, НД «Залужжя», НД с. Рясна-Руська, НД с. Добростани.