Мешканці Новояворівська вийшли на мітинг через зрив опалювального сезону

Сьогодні, у середу, 31 жовтня 2018 року, обурені жителі міста Новояворівськ вийшли на акцію протесту через зрив опалювального сезону.
Мітинг розпочався о 16.00 год. на центральній площі міста, перед головною сценою ПК “Кристал”.

Мешканці висунули три головні вимоги:
1. Відновити гарячу воду та теплопостачання у місті Новояворівськ.
2. Дозвіл на відключення житлових будинків від мереж централізованого теплопостачання.
3. Покарати винних за зрив опалювального сезону у місті.

Нагадаємо, майно Новояворівської ТЕЦ арештували за клопотанням у НАБУ, яке підозрює ТОВ «Енергія-Новояворівськ» та ТОВ «Енергія» братів Дубневичів у причетності до розкрадання понад 300 млн м3 природного газу на суму понад 1,4 млрд грн.

За матеріалами слідства, на Новояворівській ТЕЦ присвоїли газ, який був поставлений за пільговими цінами для виробництва теплової енергії населенню. Замість населення газ продавали ДП «Енергоринок» за ринковими цінами.

Через це мешканці Новояворівська не отримують гарячої води і досі не розпочався опалювальний сезон.

Для того, щоб Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ знову запрацювала, Нацагенство із розшуку матеріальних активів (АРМА) обрало управителем обох підприємств компанію ТОВ «Гарант Енерго М».

19 жовтня у ЛОДА за участі Олега Синютки відбулось засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого представники компаній «Енергія-Новояворівськ» та «Енергія-Новий Розділ» пообіцяли не перешкоджати новому управителю обох ТЕЦ компанії «Гарант Енерго М» вчасно запустити опалювальний сезон у Новояворівську та Новому Роздолі.

23 жовтня новий управитель Новороздільської та Новояворівської ТЕЦ ПП «Гарант Енерго М» уклав з НАК «Нафтогазом» договір на постачання газу, однак роботу електростанції досі не вдалось запустити.

Більше новин на: Яворів Інфо

Митники вилучили контрабанду спортивного харчування та сигарет

У пункті пропуску для автомобільного сполучення «Краковець», під час митного контролю легкового транспортного засобу «NISSAN» працівники митниці виявили факт незаконного переміщення сигарет.

Їх намагався вивезти до Республіки Польщі 21-рчний мешканець Львівщини. 248 пачок сигарет без марок акцизного збору України було приховано у передніх дверях автомобіля. Про це повідомила прес-служба ДФС у Львівській області.

В іншому випадку під час митного контролю рейсового автобуса, який прямував з Республіки Польщі працівники митниці виявили майже 60 кг спортивного харчування та вітамінів. Їх намагався ввезти до України громадянин України, водій одного з ТзОВ Івано-Франківська. Цей товар містився у багажному відділені автобуса серед інших продуктів харчування. Про нього водій під час усного опитування не заявив, у митниій декларації не вказав.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачені ч. 1 ст. 483 та ст..472 Митного кодексу України. За цими фактами складено протоколи про порушення митних правил. Предмети правопорушення, а також автомобіль «NISSAN» 2000 р.в. вилучено. Їх вартість яких буде встановлено додатково. Справи скерують до суду, який і визначить покарання.

Більше новин на: Яворів Інфо

Знижки у Комп’ютерному Всесвіті!

Буууу? Знижки на всі товари, які СУМУЮТЬСЯ! Уявляєш? Таке буває тільки в магазинах Комп’ютерний Всесвіт і тільки 30.10-1.11! м. Яворів, вул. Маковея 64, ТЦ АТБ 2-й поверх.
Подробиці у продавців-консультантів.

Подарунки від Комп’ютерного Всесвіту

Обираєш новий ноутбук? Комп’ютерний Всесвіт гарантує #подарунок!
? зручна сумка
? мишка
? флешка
Найкращі бренди на наших полицях, завітай! ?м. Яворів, вул. Маковея 64, ТЦ АТБ, 2-й поверх.


Х’юстон, прийом! У нас кредит 0⃣% на 1⃣5⃣ місяців на ВСІ товари!
Оплата частинами 6⃣ платежів! Найвигідніші умови покупок у всій галактиці?‍?! Завітай в Комп’ютерний Всесвіт! Космічний вибір, а не ціни!

?м. Яворів, вул. Маковея 64, ТЦ АТБ 2-й поверх.

Урочистості до 100-річчя утворення ЗУНР на Яворівщині

01.11.2018 р. об 11.00 год. – Відкриття книжкової та фотовиставки «100-річчя ЗУНР: вони перемогли і ми переможемо!» у РНД «Сокіл» м. Яворів.

01.11.2018 р. о 12.00 год. – освячення меморіальних таблиць. Мистецька програма.

12:30-13:30 – «Марш слави » у супроводі військового оркестру 24 ОМБр ім. короля Данила за маршрутом: РНД «Сокіл» – Старий цвинтар Могила Січових Стрільців (панахида і покладання квітів) – пам’ятник Андрею Шептицькому (молитва за мир).

01.11.2018 р. – у місті Новояворівськ біля пам’ятника Т. Г. Шевченка відбудеться святкова академія.

01.11.2018 р. – о 12.00 год. у с. Оселя на могилі Мариновича відбудеться освячення хреста.

Більше новин на: Яворів Інфо

У МОН хочуть створити онлайн-курс для вчителі з протидії булінгу

Щоб допомогти вчителям ефективно протидіяти цькуванню у школах, МОН спільно з Prometheus хочуть запустити відповідний онлайн-курс. Його старт планують вже на початок 2019 року. Про це повідомляє прес-служба МОН.

«Наразі в Україні є дуже багато напрацьованого матеріалу з антибулінгу – це методичні розробки не тільки МОН, але й педагогів, громадських організацій. Зважаючи на це, ми влітку створили робочу групу при МОН, яка займається об’єднанням усіх матеріалів для онлайн-курсу. Зараз він перебуває на стадії розробки, тож за кілька місяців плануємо його презентувати», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Роман Греба.

Він також підкреслив, що булінг – це не тільки проблема в освіті, це проблема, що проростає ще у родинах, на вулиці. Тому для її вирішення має бути системна робота між різними сторонами – учителями, батьками, дітьми.

«Зараз ми маємо ту ситуацію, коли діти бояться розказувати про цькування. Наші колеги з ЮНІСЕФ провели дослідження і виявилося, що понад 60 % дітей у віці 11-17 років зіштовхувалися з булінгом у школі. 24 % стали жертвами цькувань, а майже 50% з них взагалі не розповідали про подібні випадки», – наголосив заступник Міністра.

За даними психологічної служби системи освіти у 2017 році в українських школах було понад 100 тис звернень до психологів від учнів, вчителів, батьків щодо цькування.

«Ці цифри вражають. Саме тому зараз МОН разом з іншими міністерствами готує план дій з антибулінгу в сфері освіти. І онлайн-курс має стати однією з важливих його складових», – зауважив Роман Греба.

Окрім представників МОН, у заході взяли участь іноземні делегації з Фінляндії, Швеції, працівники Посольства Литовської Республіки в України, проекту «Офіс освітніх реформ в Україні», освітяни з усієї України тощо.

Більше новин на: Яворів Інфо

Заїзд приватного транспорту на територію кладовищ заборонено

Мешканцям, які мають поховання на цвинтарях Львова, нагадують — заїзд легкового транспорту на територію кладовищ заборонено. Про це повідомили у прес-службі міськради Львова.

«Відповідно до законодавства заборонено заїзд приватного транспорту на територію кладовищ. Тому ми просимо мешканців про це пам’ятати, особливо 1 листопада, під час святкування 100 річниці проголошення ЗУНР та Дня всіх Святих, коли відбуватиметься масове відвідування родинних поховань на цвинтарях міста.

Заїзд на легкових автомобілях буде дозволений з 16.00 год до 18.00 для відвідування родинних поховань людям з інвалідністю та особам похилого віку, які не здатні пересуватися самостійно і потребують перевезення їх на автомобільному транспорті. Просимо поважати один одного та не створювати незручностей відвідувачам та працівникам кладовищ», — повідомили в управлінні інженерного господарства ЛМР.

Більше новин на: Яворів Інфо

Зустріч голови Яворівської РДА з мешканцями Яворівщини

Учора, у вівторок, 30 жовтня 2018 року, у місті Яворів, відбулась перша зустріч новопризначеного голови Яворівської райдержадміністрації Ігоря Самардака з мешканцями.

Голова Яворівської РДА ознайомив присутніх з перспективами соціально-економічного розвитку прикордонної Яворівщини.
Заспокоїв громадськість стосовно, з його слів, абсурдних чуток щодо Новояворівського сміттєзвалища, яке, з його слів, просто доведуть до цивілізованих стандартів, створивши сортувальну лінію. Пояснив причину зриву опалювального сезону у Новояворівську, запевнивши, що проблему вирішують.

До мікрофону підходили люди із запитаннями, які стосувалися, зокрема, цін за газ, підвищення тарифів за ліжко-місця в офіцерському гуртожитку, пенсійного забезпечення тощо.

Більше новин на: Яворів Інфо

З українців хочуть стягувати додаткові податки за посилки в Україну

25 жовтня відбулось закрите засідання робочої групи по опрацюванню змін до Митного та Податкового кодексів України.
В засіданні брали участь представники Міністерства Фінансів України, Державної фіскальної служби та поштові оператори і експрес перевізники, які здійснюють свою діяльність в Україні.

Предметом зустрічі був розгляд проектів про внесення змін до Митного та Податкового кодексів України, які у випадку їх прийняття матимуть негативні наслідки для пересічних громадян України. А саме:

1. Посилки від діаспори в Україну, вартість вмісту яких буде більше 22 євро, будуть обкладатися ПДВ. Після цих змін за відправлений подарунок чи гуманітарну допомогу треба буде ще заплатити ПДВ.

2. При розгляді проектів не береться до уваги відсутність в Україні вітчизняної легкої промисловості, девальвацію гривні та зменшення купівельної спроможності пересічного громадянина.

3. Такий стан справ змусить людей шукати нелегальні шляхи ввезення товарів в Україну, що точно не сприятиме наповненню державного бюджету.

4. Враховуючи досвід інших країн, зменшення ліміту на ввезення відправлень без ПДВ не обов’язково спричинить приріст надходжень до бюджету, оскільки такі заходи матимуть своїм наслідком скорочення обсягу поштових відправлень, а також зменшаться надходження до бюджету від операторів поштового зв’язку.

5. Введення в дію такої ініціативи ланцюговою реакцією потягне за собою збільшення кількості працівників державного апарату, котрі змушені будуть адмініструвати весь цей процес і витрати на утримання котрих ляжуть на плечі платників податків.

6. Як показує досвід Білорусі – такі ініціативи є негативними і на їх адміністрування держава витрачає значно більше коштів, ніж на вигоду отриману від таких ініціатив у вигляді наповнення державного бюджету.

7. За результатами аналізу законопроектів, варто зазначити, що їх текст є недосконалим, зокрема, при розробці не враховано принцип стабільності, передбачений статтею 4 Податкового кодексу України, відповідно до якого зміни до будь-яких елементів податків та зборів не можуть вноситися не пізніш як за шість місяців до початку нового бюджетного періоду, в якому будуть діяти нові правила та ставки.

Більше новин на: Яворів Інфо

Міжнародний день економії

27 жовтня 1988 року представники ощадних кас з 29 країн зібрались в Мілані на свій перший Інтернаціональний спеціалізований конгрес.
В останній день конгресу – 31 жовтня народилась ідея «на згадку про перші збори ощадних банківських інститутів всіх країн» щороку відзначати цей день, як «Міжнародний День Економії» (International Saving Day).
Однак присвятити цей день, за задумом його творців, слід не тільки економії грошей, але й економії в широкому сенсі цього слова: економії часу, сил, дбайливого ставлення до речей та інше.
У 1989 році «Міжнародний День Економії» офіційно закріплений директивою ООН.

Більше новин на: Яворів Інфо