Колишній вчитель з Кожичів знову оголосив голодування

Сьогодні, у четвер, 31 травня 2018 року, під стінами Львівської обласної ради мешканець села Кожичі Яворівського району, Володимир Бухонок оголосив безстрокове голодування.
https://yavoriv-info.com.ua/novini/novini-yavorivshhini
Місцевий активіст та колишній вчитель протестує проти непрозорого розподілу землі сільськими депутатами. Понад 20 років пропрацював вчителем у школі.
“Біля церкви зробили ставок. Обіцяли, що це буде спортивно-оздоровчий дитячий центр, єдиний в Україні. Вирішили його приватизувати. Тепер обгородили і людей купатись не пускають, оформили його як пожежну водойму”, – каже Володимир Бухонок.
У березні 2018 року Володимир Бухонок вже голодував під стінами Львівської ОДА.
Більше новин на: https://yavoriv-info.com.ua/

Вибори Настоятельки Згромадження у Новояворівську

Учора, 30 травня 2018 року, у головному домі Згромадження Дочок Матері Божої Неустанної Помочі у місті Новояворівськ відбулись вибори Настоятельки Згромадження. Про це повідомляє Згромадження Дочок Матері Божої Неустанної Помочі.
https://yavoriv-info.com.ua/novini/novini-yavorivshhini
У засіданні взяли участь представники Архиєпископа і Митрополита Львівського УГКЦ – Преосвященний Владика Володимир Груца, Протосинкел та єрм. Юстин Бойко, Синкел у справах монашества.
Виборче засідання розпочалось Божественною Літургією у храмі свв. Апостолів Петра і Павла у Новояворівську, який обслуговують Отці Редемптористи і при якому також несуть своє служіння Cестри. Літургію очолив Преосвященний Владика Володимир у співслужінні єрм. Івана Горбаня, ігумена монастиря та настоятеля храму і єрм. Юстина Бойка.
Після Літургії Cестри уповноважені до голосування разом з представниками Архиєпископа перейшли до самих виборів.
У результаті голосування абсолютною більшістю голосів Настоятелькою Згромадження Дочок Матері Божої Неустанної Помочі терміном на чотири роки обрано сестру Ґеорґію (Галину) Бесага.
33776670_1971251146239275_7885352298082205696_n
Оголошення результатів виборів відбулося у монастирській каплиці. Владика Володимир привітав новий провід Згромадження, а водночас висловив вдячність сестрі Михаїлі Довгунь, яка до сих пір сповнювала служіння Настоятельки Згромадження.
Виборче засідання завершилося урочистим многолітствієм.
Більше новин на: https://yavoriv-info.com.ua/

Знову страшна звістка охопила Яворівщину…

Знову страшна звістка охопила Львівщину. Сьогодні, 31 травня 2018 року, у Дніпровському військовому госпіталі від отриманих поранень під час обстрілу поблизу населеного пункту Зайцеве Донецької області помер боєць 24-тої окремої механізованої бригади імені короля Данила Юрій Довганик. Про це пише прес-служба Львівської ОДА.
https://yavoriv-info.com.ua/novini/novini-yavorivshhini
Народився Юрій Довганик 29 травня 1971 року у м. Львові.
У 1986 році навчався в СПТУ №17 у м. Львові.
у 1989 році проходив строкову військову службу.
Приймав участь в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях в добровольчому батальйоні.
У загиблого залишилися дружина Оксана жителька с. Качмарів Яворівського району та донька Василина.
Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким!
Більше новин на: https://yavoriv-info.com.ua

Категорії пільговиків, які їздитимуть у маршрутках Львівщини безкоштовно

На Львівщині із 16 червня 2018 року проїзд у маршрутках може стати платним для всіх категорій пільговиків, окрім тих, які передбачені меморандумом, підписаним сьогодні між обласною владою і перевізниками. Про це повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.
https://yavoriv-info.com.ua/novini/novini-lvivshhini
Він пояснив, що органи місцевого самоврядування не поспішають визначатися із впровадженням монетизації пільгового проїзду. У області відповідні рішення прийняли лише у Пустомитівському та Стрийському районах, а також у містах Стрий та Моршин.
Власне, як пояснив Іван Велійка, між ним та головою Львівської ОДА, головою Львівської обласної організації роботодавців транспорту, головою Львівської обласної організації профспілки працівників автотранспорту було підписано меморандум, згідно з яким безкоштовним проїздом в громадському транспорті на міських, міжміських та приміських маршрутах Львівської області користуватимуться без виключення п’ять категорій пільговиків:
-учасники бойових дій;
-бійці-добровольці;
-особи з інвалідністю внаслідок війни;
-члени сімей загиблих;
-особи з інвалідністю І групи по зору з супроводжуючою особою.
«Щодо перших двох категорій, то автотранспортні підприємства на період до 1 січня 2019 року не претендують на відшкодування. Тобто, їх перевезення здійснюватимемо за власний рахунок», – зазначив голова Асоціації перевізників Львівщини.
Більше новин на: https://yavoriv-info.com.ua

На Яворівщині стартує купальний сезон

Купальний сезон у Львівській області офіційно розпочнеться з 1 червня, але підготовчий процес підготовки до нього тривав декілька місяців під постійним контролем департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації та керівництва області. Повідомила прес-служба ЛОДА.
https://yavoriv-info.com.ua/novini/novini-yavorivshhini
Органами місцевої влади та місцевого самоврядування протягом березня – квітня було визначено місця масового відпочинку на воді, перелік яких було затверджено рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Загалом було визначено 39 об’єктів масового відпочинку на воді, з них 24 пляжі.
Фахівцями Центральної рятувально-водолазної служби у Львівській області проведено водолазне обстеження дна підводної акваторії 21 пляжу.
Центральною рятувально-водолазною службою у Львівській області підготовлено 10 матросів-рятувальників із складу ЦРВС та проведено інструктажі з 60 особами обслуговуючого персоналу та 38 плавцями-рятувальниками відомчих рятувальних постів місць масового відпочинку на водних об’єктах під час проведення водолазного обстеження підводної частини акваторії пляжів.
Загалом, на території Львівської області визначено 19 пляжів, які відповідають вимогам Правил охорони життя людей на водних об’єктах України, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 10.04.2015 № 301. Відповідно до зазначених Правил, суб’єкти господарювання, які надають послуги з організації відпочинку людей на водних об’єктах, мають забезпечити проведення водолазного обстеження підводної частини акваторії пляжу, створити відомчі рятувальні пости, які укомплектовані підготовленим персоналом та необхідним обладнанням й інвентарем, заключити угоди на обслуговування Державною аварійно-рятувальною службою. Крім того, на території пляжів встановлюються стенди, на яких має бути розміщено інформацію про глибину і площу водного об’єкта, нахил берегів і ширину мілководдя, температуру та якість води, рівень благоустрою пляжів.
Інші об’єкти масового відпочинку на водних об’єктах закінчують проведення необхідних заходів з облаштування пляжів. Також, однією з причин із затягуванням початку роботи тих чи інших об’єктів є відсутність відповідного температурного режиму води пляжу. Після виконання необхідних умов, для відпочинку на воді будуть відкриті всі визначені водні об’єкти.
На сьогодні, для відпочинку відкриті пляжі на наступних водних об’єктах:
– Дрогобицький район – озеро поблизу с. Модричі;
– Жовківський район – озера поблизу населених пунктів Воля Гамулецька та Фійна-Майдан;
– Золочівський район – міський став в парку “Здоров’я” у місті Золочів;
– Миколаївський район – пляжі на озері поблизу з/д станції “Задорожнє”;
– Перемишлянський район – міський став у місті Перемишляни та озера поблизу населених пунктів Стрілки та Коросно;
– Пустомитівський район – озера поблизу міста Пустомити та населених пунктів Старе Село та Давидів;
Яворівський район – рекреаційна водойма Яворівського Національного природного парку.
Більше новин на: https://yavoriv-info.com.ua

Рік тому відійшов у вічність Любомир Гузар

31 травня 2018 року відійшов у вічність єпископ Української греко-католицької церкви, кардинал Католицької церкви Любомир (Гузар).
https://yavoriv-info.com.ua/novini/novini-lvivshhini
Блаженніший Любомир Гузар помер на 85-му році життя.
Він народився 26 лютого 1933 року у Львові. З 2001 по 2011 рік був патріархом-предстоятелем Української Греко-Католицької Церкви.
Любомир Гузар походив з українського роду Гузарів. У 1944 року виїхав до Австрії, 1949 року — до США. Був випускником Католицького університету Америки, Великої Духовної Семінарії Святого Йосафата в Римі, Фордгамського університету. У 1972 році став доктор богослов’я. Цього ж року став ченцем.
В Україну Любомир Гузар повернувся у 1993 році, а громадянство набув у 2002 році.
Будучи очільником УГКЦ, Любомир Гузар виступив з ініціативою будщівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві.
У 2011 року оголосив про те, що йде у відставку та передав повноваження Святославу Шевчуку.
Помер Любомир Гузар у Києві 31 травня 2017 року. Уся країна прощалася із визначним діячем церкви.
Більше новин на: https://yavoriv-info.com.ua

Святковий флешмоб “Всі ми родом з дитинства” у Новояворівську

Дитячий хореографічний Ансамбль “Вишиванка” запрошує усіх на святковий флешмоб “Всі ми родом з дитинства”, який відбудеться у суботу, 2 червня 2018 рок, у місті Новояворівськ.
https://yavoriv-info.com.ua/novini/novini-yavorivshhini
Свято розпочнеться о 17:00 год. на площі перед ПК “Кристал”.
Більше новин на: https://yavoriv-info.com.ua

На Яворівщині підприємицю оштрафували за продаж російських сигарет

Яворівський районний суд Львівщини у четвер, 24 травня 2018 року, визнав винною підприємицю у незаконному продажі російських сигарет та оштрафував її на 17 тис. грн.
https://yavoriv-info.com.ua/novini/novini-yavorivshhini
Підприємицю викрив покупець, який 22 червня 2017 року придбав у крамниці «Міні Маркет» у с. Наконечне Друге у Яворівському районі десять пачок сигарет «Фэст» без українських акцизних марок. Він передав їх на експертизу у «Львівський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», йдеться у вироку суду.
Під час експертизи встановили, що інформація на маркувальних етикетках викладена російською мовою, що суперечить п.4 ст. 11 закону України «Про регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».
Відтак 23 серпня у крамниці провели санкціонований обшук та вилучили 1106 пачок сигарет «Compliment», 1456 пачок сигарет «NZ» та 161 пачку сигарет «Lifa mentol» російського виробництва, без українських акцизних марок.
Під час досудового розслідування підприємиця визнала свою вину та уклала відповідну угоду і прокурором, а суд її затвердив. Вилучені російські сигарети мають знищити.
Більше новин на: https://yavoriv-info.com.ua

Переможці Яворівщини в обласному конкурсі «І слово, і пісня, Матусю, Тобі!»

Переможцями ХVІІ обласного фестивалю – конкурсу «І слово, і пісня, Матусю, Тобі!» стали учні Яворівського району. Про це повідомляє Методичний кабінет відділу освіти Яворівської райдержадміністрації.
https://yavoriv-info.com.ua/novini/novini-yavorivshhini
– Дроф’як Анастасія, учениця 8 класу Яворівської ЗОШ І – ІІІ №2 (учитель Гуль І. Б.) у номінації «Поезія»;
– Коцун Христина, учениця 8 класу Вороцівського НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів – ДНЗ» (учитель Граб. Г. М.) у номінації «Поезія»;
– Слиш Ірина, учениця 7 класу Смолинського НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів – ДНЗ» (учитель Свистович Л. М.) у номінації «Поезія»;
– Вуйцик Іван, учень 9 класу Смолинського НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів – ДНЗ» (учитель Свистович Л. М.) у номінації «Поезія»;
– Дадак Тетяна, учениця 9 класу опорного закладу «Івано – Франківська ЗОШ І – ІІІ ступенів імені Івана Франка» (учитель Борис З. С.) у номінації «Поезія»;
– Мужиловська Роксолана, учениця 10 класу Краковецької ЗОШ І – ІІІ ступенів імені Романа Шухевича (учитель Ваньо О. С.) у номінації «Поезія»;
-Русановська Марія, учениця 11 класу Кам’янобрідської ЗОШ І – ІІІ ступенів імені Петра Андрусіва (учитель Дида В. М.) у номінації «Поезія»;
– Ничкало Марія, учениця 8 класу Калинівської ЗОШ І – ІІ ступенів (учитель Ничкало Л. В.) у номінації «Проза»;
– Балянда Володимир, учень 9 класу Добростанської ЗОШ І – ІІ ступенів (учитель Боляк І. І.) у номінації «Проза»;
– вокальний ансамбль «Калинонька» Шклівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Іваха О.М.) у номінації «Ансамбль»;
-Дацко Богдан, учень опорного закладу «Новояворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1» (керівник Сирко Б.Д.) у номінації «Соло»;
– Катріч Дарія, учениця Новояворівського НВК «ЗОШ ІІ ступеня – ліцей» (керівник Тучапський Ю.І.) у номінації «Соло».
Вітаємо учасників фестивалю – конкурсу з перемогою!
Більше новин на: https://yavoriv-info.com.ua

На Яворівщині втопився чоловік

Вчора, у середу, 30 травня 2018 року, в озері на території Яворівського навчального центру, втопився 41-річний чоловік.
https://yavoriv-info.com.ua/novini/novini-yavorivshhini
Про це повідомляє департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА.
Тіло потопельника виявили о 18:48 год. поблизу села Хитрейки, що у Жовківському районі. Також відомо, що 41-річний чоловік – житель міста Жовква.
Наразі усі обставини події з’ясовують правоохоронці.
Більше новин на: https://yavoriv-info.com.ua