На щиті повертається Ярослав Гривач, Захисник з Новояворівська

Війна забрала життя нашого героя 27 жовтня в зоні виконання бойових дій.
Висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким Ярослава.

Чин похорону відбудеться 1.11 о 12 год в церкві св. апп. Петра і Павла.
Поховають бійця на місцевому цвинтарі.

Гривач Ярослав Ігорович народився 22 жовтня 2000 року в місті Новояворівськ.
Після завершення місцевої школи №1, здобував вищу освіту в Українській академії друкарства на факультеті менеджменту.
На момент повномасштабного вторгнення, Ярослав перебував закордоном. Та дізнавшись про події, що відбувались в Україні, не задумуючись повернувся, щоб стати на захист Батьківщини в лавах добровольців з Правого Сектору ????????. Далі продовжив службу у підрозділі Сил спеціальних операцій Збройних сил України.
Любив спорт, яким регулярно займався, особливо боксом.
Друзі називали його Славік, а побратими Шнурок.
“Він був людиною зі сталевим характером та тим, хто завжди підставить своє братське плече. Словами не передати той біль, який ми відчуваємо…”
На Героя вдома чекали: батько Ігор Ярославович, мама Ірина Ігорівна, сестра Тетяна.

Більше новин на: Яворів Інфо

615-ИЙ ДЕНЬ ВІЙНИ. ЯВОРІВЩИНА

Ярослав Коминський – голова Яворівської районної державної адміністрації:

615-й день війни. Коротко про головне для мешканців Яворівщини за добу:
▪️7876 осіб зареєстровано на обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб району.
▪️Інформація про стан черг на виїзд з території суміжних держав у напрямку України за посиланням: http://surl.li/gdzmv
.
▪️Вітаємо учасників танцювального колективу “Барвінок” Шегинівської громади з перемогою у Всеукраїнському дистанційному конкурсі талантів та бажаємо нових перемог.
▪️Розпочалася реконструкція вулиці Львівська у Яворові. Відповідні дорожні знаки вже встановлені вздовж вулиці. Вже перекрита дорога і розпочинаються ремонтні роботи на вказаному раніше відрізку вулиці. Схеми об‘їзду за посиланням – http://surl.li/mrnbh
.
▪️Львівська ОВА виділила ще 50 млн гривень на потреби військових частин. Це додаткові гроші до тих, які передбачили раніше. Розпорядження про збільшення фінансового ресурсу на програму «Безпечна Львівщина» підписав начальник ЛОВА Максим Козицький. Саме через цю програму фінансують військові частини і загалом сектор безпеки: http://surl.li/mrnej
.
Разом переможемо.

Більше новин на: Яворів Інфо

На Яворівщині внаслідок ДТП травмована пасажирка легковика – правоохоронці встановлюють обставини події

Дорожньо-транспортна пригода сталася 29 жовтня, близько 01.20, у селі Гостинцеве Яворівського району.
Як попередньо встановили правоохоронці, водій автомобіля «Peugeot 407», 29-річний житель Тернополя, не впорався з керуванням, виїхав за межі проїзної частини та в’їхав у дерево, а потім в огорожу.
Внаслідок ДТП пасажирка автомобіля, 28-річна мешканка Тернополя, отримала тілесні ушкодження та була доставлена до лікарні.
За фактом слідчі відділення поліції №1 Яворівського районного відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.
Правоохоронці встановлюють обставини події.

Більше новин на: Яворів Інфо

Зростає поширеність захворювання на гострі респіраторні вірусні інфекції

З початком жовтня збільшилась захворюваність на грип та ГРВІ. Захворюваність на гострі респіраторні захворювання в населених пунктах Яворівської громади складає майже 40% захворювань у районі. Близько половини – діти шкільного віку.
За прогнозом МОЗ пік захворюваності очікується у листопаді-грудні та лютому-березні.
Яворівський райвідділ ДУ “Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” рекомендує дотримуватись загальних правил, аби вберегти себе і близьких від захворювань:
– часто мити руки;
– одягатися відповідно до погоди;
– повноцінно харчуватися і уникати перевтоми;
– уникати скупчень людей;
– регулярно провітрювати приміщення.
Бережіть себе та рідних, тримайте ноги в теплі і вірте в ЗСУ!

Більше новин на: Яворів Інфо

ЯВОРІВЩИНА ПРОВЕДЕ В ОСТАННЮ ПУТЬ ГЕРОЯ ТАРАСА ФІАЛКУ

Війна з російськими окупантами забрала життя нашого земляка, уродженця села Кожичі, який проживав у Бібрці, Тараса Фіалки, 1989 року народження.
Загинув військовослужбовець 33-ї бригади в/ч А4447 ПТРК на Запоріжському напрямку під час виконання бойового завдання, будучи вірним військовій присязі та українському народу.
У Героя залишились батьки, брати, дружина Іванна та двоє діток: син Устим(8 років), донечка Мілана (6 років).
Уся громада низько схиляє голови у глибокій скорботі перед світлою пам’яттю Героя та висловлює найщиріші співчуття рідним, близьким, друзям та побратимам патріота своєї Батьківщини.
Боляче, що йдуть найкращі… Вічна пам’ять та вічна слава Герою …

Більше новин на: Яворів Інфо

614-ИЙ ДЕНЬ ВІЙНИ. ЯВОРІВЩИНА

Ярослав Коминський – голова Яворівської районної державної адміністрації:

614-й день війни. Коротко про головне для мешканців Яворівщини за добу:
▪️7896 осіб зареєстровано на обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб району.
▪️Інформація про стан черг на виїзд з території суміжних держав у напрямку України за посиланням: http://surl.li/gdzmv
.
▪️ФК “Гірник” Новояворівськ – Чемпіон Першої ліги Львівської області з футболу сезону 2023. Вітаємо команду і бажаємо нових успіхів в наступному сезоні.
▪️У с.Малнів Мостиської громади на новозбудованому майданчику з наливним покриттям відбувся футбольний турнір. Новий майданчик облаштували за кошти обласного бюджету в межах реалізації Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на 2021-2025 роки, а також співфінансуванням з бюджету Мостиської громади-http://surl.li/mqotl
.
▪️Працівники культури Шегинівської громади провели черговий благодійний концерт на підтримку ЗСУ. У Народний дім с.Буців завітали творчі колективи Городоцької громади з концертною програмою “Поміж сирен”. Під час благодійного концерту вдалось зібрати понад 9 тисяч гривень для наших військовослужбовців. Дякую, що працюєте для перемоги України.
Разом переможемо.

Більше новин на: Яворів Інфо

Як правильно відмовитися від повістки

Українці мають знати, з яких причин і як можна відмовитись від вручення повістки на вулиці.

В Україні триває загальна мобілізація, і після отримання повістки кожному громадянину призовного віку треба пройти медичний огляд. Він визначає, чи придатна людина до військової служби. У деяких випадках призовник може відмовитися від отримання повістки від територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Чи є способи, як законно відмовитися від вручення цього документ, РБК-Україна пояснила юрист практики військового права юридичної компанії “Приходько та партнери” Тетяна Козян, пише Четверта студія.

“Такий варіант розвитку подій можливий та цілком законний в окремих випадках, однак потрібно розуміти всі ризики та те, що відмовитись від отримання повістки без об’єктивних причин не можна”, – зазначає юрист.

Тобто для відмови в отриманні повістки призовник повинен мати конкретні і поважні причини, серед яких:

якщо у документі вказані неправильні дані отримувача (повістка може бути адресована комусь іншому)
повістку вручає не уповноважена для цього особа
немає печатки /підпису комісара ТЦК та СП
Таким чином, якщо при врученні повістки ви зауважили об’єктивні помилки, існує можливість відмовитись від її підписання. У такому разі співробітник ТЦК та СП повинен скласти акт про відмову від отримання повістки у присутності свідків.

“Однак пам’ятайте, що незначна помилка у повістці не є поважною причиною відмови від отримання повістки або неприбуття у ТЦК та СП у розумінні вимог закону, та у випадку неявки у зазначений час настає адміністративна відповідальність, яка передбачає сплату штрафу, а за наявності відповідних підстав може наставати кримінальна відповідальність. А відтак, слід виходити зі змісту та загального усвідомлення самого виклику до ТЦК та СП”, – додала вона.

“Після фіксації вашої відмови від отримання повістки та складання акту, справа передається на розгляд керівникам ТЦК та СП, який в результаті може стягнути штраф за порушення правил військового обліку”, – каже юристка.

Штраф можна оскаржити в суді, де ТЦК та СП буде доводити, що ви порушили правила обліку, тобто відповідальність настає саме за порушення правил обліку, а не за те, що ви відмовились від повістки, додає вона.

Нагадаємо, що сьогодні в Україні існує 4 види документів, які можна назвати загальновідомим терміном повістка. Це повістка для уточнення облікових даних, повістка на проходження військово-лікарської комісії, повістка на призов до армії та мобілізаційне розпорядження.

Більше новин на: Яворів Інфо

В Україні можуть посилити штрафи за порушення комендантської години

Народними депутатами України зареєстровано законопроект про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законів щодо встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог або невиконання деяких заходів правового режиму воєнного стану (№10195), який напрацьовано спільно з Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією України.

Про це повідомляє офіційний сайт Верховної ради України.

Мета законопроекту — встановити адміністративну відповідальність за порушення громадянами комендантської години, та порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану.

Суть — адміністративна відповідальність за:

– Порушення комендантської години тягне за собою накладення штрафу на громадян від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

– Порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану тягне за собою накладення штрафу на керівника суб’єкта господарювання, фізичну особу-підприємця від трьох тисяч до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Більше новин на: Яворів Інфо

613-ИЙ ДЕНЬ ВІЙНИ. ЯВОРІВЩИНА

Ярослав Коминський – голова Яворівської районної державної адміністрації:

613-й день війни. Коротко про головне для мешканців Яворівщини за добу:
▪️Мали одне сповіщення про повітряну тривогу. Не нехтуйте сигналом повітряної тривоги, відразу переходіть у найближче укриття чи приміщення, де діє правило”двох стін”.
▪️7898 осіб зареєстровано на обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб району.
▪️Інформація про стан черг на виїзд з території суміжних держав у напрямку України за посиланням: http://surl.li/gdzmv
.
▪️Вітаємо Білець Софію ученицю Середкевицької ЗЗСО та Боляк Марʼяну і Хімчак Юлію учениць Добростанської ЗЗСО І-ІІ ступенів, які стали переможцями обласного конкурсу учнівської творчості «Я в медіапросторі». Конкурс проходив в рамках Комплексної програми посилення державотворчої та консолідаційної ролі української мови у Львівській області на 2023 – 2026 роки. Пишаємось. Дякуємо вчителям за працю, а батькам за виховання талановитої молоді: http://surl.li/mpqvk
.
▪️Вихованці зразкового драматичного колективу «Вишенька» Новояворівської громади здобули І – місце обласного огляду-конкурсу театральних колективів «Театральне Надбужжя», який відбувся нещодавно у Камʼянці-Буській. Вітаємо і пишаємось вами: http://surl.li/mpqyz
▪️Львівщина прийняла особливий вечір боксу. Під час події начальник Львівської ОВА Максим Козицький вручив посвідчення Майстра спорту України з боксу Кірі Макогоненко: http://surl.li/mpqwm
.
▪️Аграрії Львівщини можуть отримати безкоштовні консультації від міжнародних експертів на будь-які питання з ведення бізнесу. Реєстрація на отримання консультацій за посиланням: http://surl.li/mntjc
. Дедлайни: до 15 листопада 2023 року; до 15 березня 2024 року.
Разом переможемо!

Більше новин на: Яворів Інфо

Негода в Україні: рятувальники кажуть про 3 загиблих та 10 постраждалих

Внаслідок негоди в Україні 28 жовтня загинуло 3 людини, ще 10 отримали травми, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

«Рятувальниками ДСНС здійснено 231 виїзд майже по всій території України, під час яких розпилено та прибрано 353 повалених дерев. Також було пошкоджено 37 будівель в 14 областях та Києві», – кажуть у службі.

Наразі в Україні внаслідок ускладнення погодних умов знеструмлено 1 тис. 880 населених пунктів у 16 областях.

До відновлення електропостачання залучено бригади «Укренерго».

28 жовтня західні, північні та центральні області України накрила негода. Шквальний вітер з дощем спричинили справжній деревопад у низці регіонів. Через негоду проблеми зі світлом спостерігають у 14 областях, знеструмлені понад 300 тисяч споживачів.

Більше новин на: Яворів Інфо