На Яворівщині затримали жінку за підозрою у вбивстві співмешканця

В Яворівському районі поліцейські затримали зловмисницю за підозрою у вбивстві співмешканця.
Як встановили правоохоронці, жінка завдала чоловіку кількох ударів ножем у спину під час конфлікту, спричинивши йому смертельні поранення.
30 січня на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що в одному з будинків у селищі Івано-Франкове сталось вбивство. За вказаною адресою негайно виїхали слідчо-оперативна група, оперативники кримінальної поліції та співробітники інших служб Яворівського районного відділу поліції.
На місці події правоохоронці виявили тіло 39-річного місцевого мешканця з ознаками насильницької смерті. Як в подальшому встановили медики, смерть настала внаслідок ножових поранень в ділянці спини.
Також поліцейські встановили, що того дня близько 18.00, під час розпивання спиртного, у загиблого виник конфлікт з його 45-річною співмешканкою, під час якого жінка завдала йому кількох ударів ножем у спину.
Правоохоронці затримали зловмисницю в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере їй запобіжний захід.
Вирішується питання щодо повідомлення затриманій про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.
Досудове розслідування триває.

Більше новин на: Яворів Інфо

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 за 31.01

За добу 30 січня в Україні:
◾ зафіксовано 22 026 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 2 865, медпрацівників – 337);
◾ 20 983 людини вакциновано проти COVID-19. Першу дозу отримали 6 524 людини, другу дозу – 7 653 людини, додаткову дозу отримали 98 людей, бустерну дозу – 6 708 людей.

Також за минулу добу:
◾ госпіталізовано – 2 322 особи;
◾ летальних випадків – 78;
◾ одужало – 4 346 осіб.

За весь час пандемії в Україні:
◾ захворіло – 4 064 495 осіб;
◾ одужало – 3 622 745 осіб;
◾ летальних випадків – 100 203
◾ проведено ПЛР-тестувань – 18 045 688.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 15 324 675 людей, з них отримали першу дозу – 15 324 673 людини, отримали дві дози – 14 619 487 людей, отримали додаткову дозу – 16 695 людей, бустерну дозу – 339 726 людей. Загалом проведено 30 300 581 щеплення.

Докладніше про захворюваність та вакцинацію від COVID-19 – за посиланням: https://bit.ly/2Rr4iW5.

Отримуйте інформацію щодо вакцинації проти COVID-19 з надійних джерел:
◾ вебсайту МОЗ https://moz.gov.ua/,
◾ вебсайту https://vaccination.covid19.gov.ua/.

Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.

Більше новин на: Яворів Інфо

Сьогодні на Львівщині посилюють карантинні обмеження❗️

На Львівщині посилюють карантинні обмеження з 31 січня❗️
Члени обласної комісії ТЕБ і НС прийняли рішення про посилення карантинних обмежень, буде заборонено:
? Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування, крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.
? Діяльність ринків, крім продовольчих.
? Приймання у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, відвідувачів, крім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів.
? Приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності.
? Проведення всіх масових заходів, крім офіційних спортивних заходів.
Заклади харчування, непродовольчі ринки або спортивні зали буде змога відвідувати лише за наявності негативного ПРЛ тесту, документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або сертифікату про одужання.

Більше новин на: Яворів Інфо

Зафіксовано 1 обстріл з боку окупантів

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 30 січня 2022 року
Слава Україні!
Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи.
Від початку доби з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню.
В напрямку СТАНИЦІ ЛУГАНСЬКОЇ ворог відкривав вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.
Внаслідок дій ворога один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – середньої важкості.
Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.
Разом до перемоги!
Слава Україні!

Більше новин на: Яворів Інфо

Молодь запрошують до участі у конкурсі «Всеукраїнський юнацький водний приз 2022»

Триває прийом робіт на конкурс Всеукраїнський юнацький водний приз 2022 (ВЮВП 2022) – національний етап Міжнародного конкурсу «StockholmJunior Water Prize».

ВЮВП 2022 відкритий для всіх проєктів, які стосуються водної тематики, та покликаний об’єднати інтелектуальні та творчі здібності молоді, зокрема:

для вирішення проблем раціонального використання водних ресурсів, –
забезпечення суспільства якісною питною водою,
мінімізації водоспоживання у всіх галузях народного господарства.
У конкурсі можуть брати участь учні середніх шкіл, ліцеїв, коледжів (окрім вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації) — молодь віком від 15 до 20 років.

Основні критерії визначення переможця:

глибина досліджень,
новизна прийнятого інноваційно-технічного рішення
самостійність виконання.
Для участі у конкурсі ВЮВП 2022 необхідно заповнити заявку та надіслати проєкт в електронному вигляді не пізніше 21 лютого 2022 року.

Пакет документів та порядок оформлення конкурсних проєктів можна знайти в Положенні про Конкурс за посиланням https://cutt.ly/lOiIZhC .

Національний етап конкурсу буде проходити 19-21 квітня 2022 року в онлайн форматі, а переможець представлятиме Україну у міжнародному фіналі, який триватиме з 29 серпня по 2 вересня 2022 року.

Більше новин на: Яворів Інфо

Всесвітній день ювеліра

Серед безлічі професійних свят з недавніх пір з’явився і День, коли кожна людина, причетна до практичного втілення ювелірного мистецтва в наше життя, може розслабитися і сміливо заявити – сьогодні моє свято! У силу специфіки даного ремесла рідкісний фахівець ювелірної справи бажає в своїй роботі широкого розголосу. Це не дивно, якщо врахувати той факт, що саме ці майстри і є тією ланкою, яка невід’ємно стоїть на шляху того, що ми називаємо словом «коштовності» і активно атакується з боку всіляких заздрісників і зловмисників. Більше того, саме мистецтво ювелірів і розкриває перед нами всю красу з вигляду непоказного природного матеріалу, який з давніх часів люди стали використовувати для виготовлення всіляких прикрас. Саме вони стали одними з перших ремісників, кому відкрилися секрети справжньої краси, що знаходяться в здавалося б непередаваноъ гармонії людини і природи.
Серед майстрів ювелірної справи є чимало справжніх художників, роботи яких відомі більш, ніж їхні імена. У їх вузькому професійному колі існують свої традиції та манери, є яскрава історія та видатні особистості. Їхня праця не терпить суєти. Це вельми витончений процес, який вимагає від умільця грандіозного терпіння і акуратності. Результати їх діяльності ми можемо спостерігати кожен день і кожен день їх вироби радують нас своєю неповторною красою та вишуканістю.
Здавалося б, ювелірна справа є настільки «інтимним» процесом, що просто неможливо було б показати всі її тонкощі публічно широкої аудиторії, проте на сьогоднішній день вони відкриті суспільству. У їх середовищі створюються професійні асоціації та клуби, національні та міжнародні гільдії і організації. Проводяться різноманітні конкурси та фестивалі ювелірного мистецтва.

Більше новин на: Яворів Інфо

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 за 30.01

За добу 29 січня в Україні:
◾ зафіксовано 24 508 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 3 378, медпрацівників – 444);
◾ 34 202 людини вакциновано проти COVID-19. Першу дозу отримали 12 092 людини, другу дозу – 11 400 людей, додаткову дозу отримали 235 людей, бустерну дозу – 10 475 людей.

Також за минулу добу:
◾ госпіталізовано – 3 692 осіб;
◾ летальних випадків – 94;
◾ одужало – 3 145 осіб.

За весь час пандемії в Україні:
◾ захворіло – 4 042 469 осіб;
◾ одужало – 3 618 402 особи;
◾ летальних випадків – 100 125;
◾ проведено ПЛР-тестувань – 18 009 334.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 15 318 151 людину, з них отримали першу дозу – 15 318 149 людей, отримали дві дози – 14 611 834 людини, отримали додаткову дозу – 16 597 людей, бустерну дозу – 333 018 людей. Загалом проведено 30 279 598 щеплень.

Докладніше про захворюваність та вакцинацію від COVID-19 – за посиланням: https://bit.ly/2Rr4iW5.

Отримуйте інформацію щодо вакцинації проти COVID-19 з надійних джерел:
◾ вебсайту МОЗ https://moz.gov.ua/,
◾ вебсайту https://vaccination.covid19.gov.ua/.

Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.

Більше новин на: Яворів Інфо

Порушень режиму припинення вогню не зафіксовано

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 29 січня 2022 року
Слава Україні!
Від початку доби з боку збройних формувань Російської Федерації порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.
Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.
Разом до перемоги!
Слава Україні!

Більше новин на: Яворів Інфо

День спеціаліста військово-соціального управління ЗСУ

Враховуючи важливу роль органів соціально-психологічної та виховної роботи в підвищенні боєздатності Збройних Сил України, підтриманні військової дисципліни, організації морально-психологічного забезпечення життєдіяльності військ, військово-соціальної діяльності та з метою виховання патріотизму, здійсненні військово-патріотичного виховання особового складу, підтримці престижу військової служби, вірності військовим традиціям, Міністром оборони України Михайлом Єжелем був підписаний наказ № 303 від 3 червня 2011 року “Про встановлення Дня спеціаліста військово-соціального управління Збройних Сил України”, який буде мати щорічний характер і відзначатися 30 січня.
Органи соціально-психологічної та виховної роботи Збройних Сил України є невід’ємною частиною цілісного військового організму, їх діяльність спрямована на підвищення боєздатності Збройних Сил України, укорінення в суспільстві позитивного іміджу всієї української армії. Вони реалізують завдання з організації гуманітарного та соціального забезпечення діяльності Збройних Сил України, відповідають за організацію виховної роботи та планування, морально-психологічного забезпечення підготовки та застосування Збройних Сил України, профілактиці правопорушень в армійському середовищі, здійснюють моніторинг морально-психологічного стану особового складу військ і стану військової дисципліни.
Вже за рік відповідно до вимог Указів Президента України від 02 грудня 1995 року № 1116/95 “Про впорядкування відзначення пам’ятних дат і ювілеїв” та від 17 грудня 1999 року № 1583/99 “Про додаткові заходи щодо впорядкування відзначення пам’ятних дат і ювілеїв” наступним Міністр оборони України наказ № 303 визнан такими, що втратив чинність (Наказ № 370 від 01.06.2012).

Більше новин на: Яворів Інфо

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 за 29.01

За добу 28 січня в Україні:
◾ зафіксовано 37 351 новий підтверджений випадок коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 5 341, медпрацівників – 806);
◾ 78 564 людини вакциновано проти COVID-19. Першу дозу отримали 27 672 людини, другу дозу – 23 712 людей, додаткову дозу отримали 736 людей, бустерну дозу – 26 444 людини.

Також за минулу добу:
◾ госпіталізовано – 3 340 осіб;
◾ летальних випадків – 149;
◾ одужало – 7 163 особи.

За весь час пандемії в Україні:
◾ захворіло – 4 017 961 особа;
◾ одужало – 3 615 257 осіб;
◾ летальних випадків – 100 031;
◾ проведено ПЛР-тестувань – 17 942 426.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 15 306 059 людей, з них отримали першу дозу – 15 306 057 людей, отримали дві дози – 14 600 434 людини, отримали додаткову дозу – 16 362 людини, бустерну дозу – 322 543 людини. Загалом проведено 30 245 396 щеплень.

Докладніше про захворюваність та вакцинацію від COVID-19 – за посиланням: https://bit.ly/2Rr4iW5.

Отримуйте інформацію щодо вакцинації проти COVID-19 з надійних джерел:
◾ вебсайту МОЗ https://moz.gov.ua/,
◾ вебсайту https://vaccination.covid19.gov.ua/.

Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.

Більше новин на: Яворів Інфо