В Яворові згоріло авто, у салоні виявили тіло чоловіка

В Яворові після пожежі у гаражі в згорілому автомобілі виявили тіло 48-річного місцевого мешканця. Наразі правоохоронні органи з’ясовують всі обставини події. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ Нацполіції Львівщини.

Сьогодні, 31 січня 2019 року, близько 17.00 год. до поліції надійшло повідомлення про те, що в гаражі на вулиці Івана Хрестителя сталась пожежа.

На місце події прибули працівники групи реагування та слідчо-оперативна група. Після локалізації пожежі в салоні автомобіля «Деу Ланос» було виявлено тіло 48-річний місцевий мешканець без ознак життя.

Правоохоронці з’ясовують обставини події, вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Більше новин на: Яворів Інфо

У Новояворівську обікрали дитсадок

Уночі проти 30 січня 2019 року злодій викрав електроприлади з дитячого садка у місті Новояворівську. Про це повідомила прес-служба поліції Львівської області.

В Яворівський відділ поліції з повідомленням про крадіжку звернулася директорка дитячого навчального закладу, 60-річна жителька міста Новояворівська. Вона повідомила, що в приміщення садочка проникла невідома особа, яка викрала звідти електроприлади. Загальна сума збитків становить майже 10 000 гривень.

Правоохоронці встановили, що до вчинення правопорушення причетний раніше неодноразово судимий 35-річний мешканець міста Яворова. Речові докази в нього вилучили.

За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Проводять досудове розслідування, перевіряють причетність зловмисника до інших кримінальних правопорушень.

Більше новин на: Яворів Інфо

У Новояворівську відбудеться вечір пам’яті нашого земляка Скрябіна

У суботу, 2 лютого 2019 року, у місті Новояворівськ пройде вечір пам’яті нашого земляка Андрія Кузьменка.

Вечір відбудеться у супроводі неперевершених пісень Скрябіна у бібліотеці ПК “Кристал”.

Початок о 15.00 год.

Більше новин на: Яворів Інфо

Від завтра проїзд у маршрутках Львова буде 7 грн, а пенсіонерам – безкоштовно

Завтра, 1 лютого 2019 року, вступає в дію рішення виконавчого комітетуЛьвівської міської ради щодо коригування вартості проїзду в автобусному транспорті Львова. Вартість проїзду становитиме 7 грн. При цьому пенсіонери за віком та особи з інвалідністю 3-ої групи будуть їздити безкоштовно у всьому міському громадському транспорті.

За інформацією управління транспорту ЛМР, оголошення про пільговий проїзд та корегування тарифу розміщено в автобусах, які працюють на маршрутах.

Нагадаємо, приватні перевізники припинили безкоштовне перевезення пенсіонерів за віком та інвалідів 3-ї групи з 20 січня 2018 року. Пільговий проїзд залишався лише у комунального перевізника АТП № 1.
Після проведення конкурсу постійні договори на перевезення були підписані 5 листопада 2018 року терміном на 5 років з ТзОВ «Міра і К», «АТП-14 630», ТзОВ «Фіакр Львів», ТзОВ «Успіх БМ» та ЛК АТП № 1.

Також у прес-службі ЛМР додали, що торік місто суттєво оновило кількість машин, які курсують на міських автобусах – придбано 100 автобусів МАЗ та 50 автобусів «Електрон». Закуплено 30 трамваїв з Берліна. Вже підписано перші угоди щодо закупівлі цього року 50 нових тролейбусів «Електрон». Готується закупівля 10 нових трамваїв і 100 нових автобусів. Також місто веде перемовини з Міжнародною фінансовою корпорацією щодо закупівлі 100 електробусів.

Більше новин на: Яворів Інфо

Нічні Чування у Страдчі

Церква Успення Пресвятої Богородиці, що у селі Страдч запрошує на Нічні Чування.

У суботу, 2 лютого 2019 року, з 21:00 год. можна буде приступити до Святої Тайни Покаяння.
О 20:00 год.:
– Велика Вечірня.
– Наука.
– Оздоровчі молитви.
– Благословення та освячення всяких речей.
– Мировання.
Об 00:00 год. – Божественна Літургія та Хресна Дорога.

Розклад на весь 2019 рік:
1. 2-3 лютого
2. 15-16 лютого
3. 2-3 березня
4. 15-16 березня
5. 6-7 квітня
6. 19-20 квітня
7. 4-5 травня
8. 17-18 травня
9. 1-2 червня
10. 21-22 червня
11. 6-7 липня
12. 19-20 липня
13. 3-4 серпня
14. 16-17 серпня
15. 27-28 серпня
16. 7-8 вересня
17. 20-21 вересня
18. 5-6 жовтня
19. 18-19 жовтня
20. 2-3 листопада
21. 15-16 листопада
22. 7-8 грудня
23. 20-21 грудня
24. 31 грудня 2019-1 січня 2020.

Більше новин на: Яворів Інфо

Військові комісаріати Львівщини візьмуться за призовників

Районні міські військові комісаріати Львівської області з 1 лютого цього року розпочнуть підготовчі заходи, пов’язані з медичним оглядом, обстеженням та вивченням призовників.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook головний військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко.

«На строкову військову службу призиватимуться громадяни віком від 18 до 27 років, які не мають права на звільнення від призову на військову строкову службу», – зазначив головний військовий комісар Львівщини.

Більше новин на: Яворів Інфо

Набув чинності закон щодо переходу парафій УПЦ МП до ПЦУ

Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи», що передбачає механізми, які встановлюватимуть, в який саме спосіб релігійна організація може змінити свою підлеглість діючим в Україні та за її межами релігійним центрам, набув чинності 31 січня.
Опублікований у газеті Верховної Ради «Голос України» напередодні, закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто, 31 січня.

Законом встановлено, що рішення про зміну підлеглості та внесення змін або доповнень до статуту ухвалюється загальними зборами релігійної громади та не менш як двома третинами від її складу. Ці дві третини вираховуються від необхідної для визнання повноважними загальних зборів релігійної громади. Рішення про зміну підлеглості та внесення відповідних змін або доповнень до статуту засвідчується підписами членів релігійної громади.

Як передбачає закон, рішення про зміну підлеглості та внесення відповідних змін до статуту підлягає реєстрації у порядку, встановленому статтею 14 Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”.

Визначено також перелік документів, які необхідно подати до органу реєстрації для реєстрації статуту (положення) релігійної громади.

Прикінцевими положеннями Закону установлено, що релігійна організація, у разі прийняття рішення щодо зміни своєї підлеглості, повідомляє про таке рішення центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері релігії, або обласні, Київську та Севастопольську міські державні адміністрації, а в Автономній Республіці Крим — Раду Міністрів Автономної республіки Крим, які забезпечують оприлюднення цього рішення на своєму офіційному веб-сайті.

Більше новин на: Яворів Інфо

Останній день реєстрації на пробне ЗНО-2019

Сьогодні, 31 січня 2019 року, завершується реєстрація на пробне ЗНО-2019. Про це повідомляє Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти.

Зареєструватись на пробне тестування з бажаного предмета можна на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. Вартість ЗНО з одного предмета становить 138 гривень.

У день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може скласти тест з одного навчального предмета: 16 березня – з української мови і літератури, а 23 березня – з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, французької мов.

Більше новин на: Яворів Інфо

Відбулись збори з керівним складом військових частин ЗСУ

На базі навчальних підрозділів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, відбулися збори з керівним складом військових частин Збройних cил України. Про це повідомив 184 Навчальний центр Національної академії сухопутних військ.

Під час перебування на Львівщині учасники зборів оглянули можливості нещодавно створених «Школи підготовки фахівців протитанкових ракетних комплексів» та «Школи пожежників», 49 Навчального центру розвідки, Центру імітаційного моделювання бойових дій тощо.

Також офіцери побували на практичних заняттях із застосуванням новітніх технологій підготовки артилерійських та піхотних підрозділів, зокрема, із застосуванням пневматичної зброї. Окрім того, їм було продемонстровано унікальний навчально-тренувальний комплекс «Бій в місті», ділянки сучасного військового стрільбища, аудиторна та спортивні бази й багато іншого.

Участь у зборах взяли понад півтори сотні офіцерів ЗСУ, які обіймають посади заступників командирів, начальників відділень бойової підготовки у військових частинах всіх видів Збройних сил та окремих родів військ.

Метою зборів була демонстрація сучасних об’єктів навчально-матеріальної бази 184 Навчального центру й Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що входять до складу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, а також ознайомлення офіцерів із новітніми формами та методами підготовки солдатів, сержантів й тактичних підрозділів, зокрема за стандартами НАТО.

Відкриваючи збір, генерал-лейтенант Андрій Грищенко наголосив, що 2019 рік в Збройних cилах України оголошений роком індивідуальної підготовки.

Більше новин на: Яворів Інфо

Яворівський парк запрошує долучитись до акції «Допоможи птахам взимку»

За прогнозами синоптиків, місяць лютий ще «полютує». І найбільше потерплять від холоду дрібні птахи, яких Ви так часто бачите за вікном своїх осель.

Яворівський парк запрошує долучитись до природоохоронної акції «Допоможи птахам взимку».
Декілька простих правил:
• розмістіть годівничку в затишному місці;
• насипайте корм малими порціями, уникайте солоного та консервованого, чорного хліба, цілих горіхів арахісу;
• періодично чистіть годівнички;
• зробіть три фото годівничок в яких «гостюють» птахи та надсилайте їх на електронну адресу Яворівського національного природного парку yavorivskiynpp@gmail.com до 1 березня 2019 року.

Разом збережемо пташине різноманіття рідного краю!

Більше новин на: Яворів Інфо