Конкурс на посаду директора КП “Туристично-відпочинковий центр Яворівського району”

Відповідно до розпорядження Яворівської районної державної адміністрації “59/02-06 від 29 січня 2018 року з 1 лютого 2018 року оголошується початок конкурсного добору директора комунального підприємства Яворівської районної ради “Туристично-відпочинковий центр Яворівського району”. Про це йдеться на сайті Яворівської РДА.
Особа, яка виявила бажання брати участь у конкурсі, протягом 20 днів з моменту оприлюднення оголошення про проведення конкурсу подає конкурсній комісії такі документи:
– заяву про участь в конкурсі;
– особовий листок з обліку кадрів з 2 фотокартками 3Х4 та автобіографією;
– копії документів про освіту відповідного спрямування(наукові ступені та інші відзнаки);
– копії паспорта та ідентифікаційного коду, засвідчені претендентом;
– письмову згоду на обробку персональних даних;
– копію трудової книжки;
– довідку про наявність чи відсутність судимості;
– програму розвитку закладу в короткостроковій (строком на 1(один) рік), у якій повинні бути чітко –
відображені заходи, які вживатимуться претендентом на вирішення проблем, що висвітлені у звіті, а також заходи, що будуть вживатися з метою забезпечення фінансово-господарської стійкості та підвищення ефективності його діяльності.
Конкурс проводиться не пізніше 10 календарних днів після закінчення терміну прийняття документів від претендентів.

Протестувальники вкотре перекрили дорогу поблизу кордону з Польщею

Учора, 30 січня 2018 року, близько 19.00 год. люди заблокували дорогу до пропускного пункту «Рава-Руська».
Про це йдеться на «Варті 1».
Зазначається, що люди ходять по пішохідному переходу, не даючи транспорту проїхати.
Протестувальники кажуть, що їм не подобається робота митниці, бо змушені довго стояти – от і вийшли, перекрили дорогу.
1515579497-6007-214x140

У селі Поруденко під час пожежі у батьківському будинку загинув чоловік

Сьогодні, 31 січня 2018 року, близько 03.32 год. ночі сталась пожежа у селі Поруденко Яворівського району в дерев’яному житловому будинку.
Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС у Львівській області.
На місце події було направлено пожежно-рятувальні підрозділи 23 ДПРЧ м. Яворів та 53 ДПРЧ м. Новояворівськ.
Через сильне задимлення рятувальникам довелося працювати в апаратах захисту органів дихання.
Під час проведення розвідки пожежі в будинку було виявлено тіло 38-річного сина власника.
О 05.11 год. вогнеборці ліквідували пожежу. Вогонь знищив будинок.
Завдяки професійним діям рятувальників удалось не допустити поширення вогню і врятувати від знищення 3 сусідні будівлі.
Обставини події та причину виникнення пожежі встановлюють.

Помер перший український космонавт Леонід Каденюк

На 68-му році пішов з життя перший космонавт України Леонід Каденюк.
Космонавт раптово помер в парку Царське Село у столиці, до приїзду швидкої допомоги.
Леонід Каденюк народився 28 січня 1951 року в селі Клішківці Хотинського району Чернівецької області в сім’ї сільських вчителів.
У 1995 році відібраний в групу космонавтів Національного космічного агентства України. Пройшов підготовку до космічного польоту в NASA на американському космічному кораблі багаторазового використання як спеціаліст з корисного навантаження.
У період з 19 листопада до 5 грудня 1997 року здійснив космічний політ на американському БТКК «Колумбія» місії STS-87. Під час польоту виконував біологічні експерименти спільного українсько-американського досліду з трьома видами рослин: ріпа, соя і мох.

Всесвітній день ювеліра

Професія ювеліра — одна з найдавніших, адже прикрашати себе люди любили завжди.
Батьківщиною ювелірного мистецтва вважається Стародавня Греція. Тут вперше була проведена різьблення по каменю, з’явилися прикраси, виконані з дорогоцінних металів з самоцвітами. Твори древніх майстрів і зараз вражають красою і витонченістю.
Традиції, закладені великими ювелірами минулого, продовжують сучасні майстри, радуючи нас прекрасними виробами, що відповідають всім канонам ювелірного мистецтва. Дорогоцінні метали для них — не розкіш, а буденна справа.
Для виконання ювелірних робіт майстер повинен мати широкий спектр навичок: лиття, прокатка, розпилювання, пайка, обпилювання, чеканка, філігрань, волочіння, шліфування, полірування, ограновування і закріпка. За зовнішньою красою і розкішшю ховається важка праця. Своє професійне свято ювеліри відзначають 31 січня.

ХК “Галицькі Леви” проти ХК “Вовки”

У суботу, 3 лютого 2018 року, хокеїсти з міста Новояворівськ “Галицькі Леви” зіграють гру з гравцями з міста Бровари “Вовки”.
Матч розпочнеться о 19.00 год. на Льодовій арені міста Новояворівськ.

Набув чинності закон про медреформу

У вівторок, 30 січня 2018 року, набув чинності Закон України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення».
Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я.
Першими кроками у міністерстві назвали створення Національної служби здоров’я України – національного страховика, який укладатиме договори із закладами охорони здоров’я та закуповуватиме у них послуги з медичного обслуговування населення. Планується провести конкурс на посаду голови НСЗУ та двох його заступників. Повноцінну роботу НСЗУ розпочне до липня.
Також розпочався процес автономізації медзакладів – перетворення медичних закладів у комунальні некомерційні підприємства. У такому статусі вони зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету.
Для входження в реформу заклад первинної медичної допомоги має обрати медичну інформаційну систему (МІС) та під’єднатися до електронної системи охорони здоров’я, яка наразі працює в тестовому режимі, привести матеріально-технічне забезпечення закладу у відповідність до Табелю технічного оснащення.
Українці почнуть вибирати лікаря первинної допомоги (сімейного лікаря, терапевта, педіатра) і підписувати з ними Декларації з квітня 2018 року. До цього часу підписання Декларацій про вибір лікаря відбувається у пілотному режимі.

У квітні зростають тарифи на електроенергію, окрім Новояворівська

Вже з 1 квітня 2018 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, збільшить тарифи компаній у сфері постачання та розподілу електроенергії.
Постанови Нацкомісії опубліковані в урядовому виданні «Урядовий кур’єр» за 27 січня, передає «Дзеркало тижня».
Зокрема, тариф у сфері розподілу електроенергії «ДТЕК Високовольтні мережі» зросте на 103%.
Тариф «Київенерго» на постачання і розподілу електроенергії підвищений на 35-90% в залежності від класу споживання.
У більшості розподільних компаній тарифи зростуть у межах 20%.
Єдиною компанією, тарифи якої незначно знизяться, є «ЕнергіяНовояворівськ».
Основними чинниками перегляду тарифів у НКРЕКП називають зростання операційних витрат і збільшення фонду заробітної плати обленерго.
З 1 січня 2018 року на 9,5% зросла оптова ринкова ціна на електроенергію.

Облрада вирішила, коли на Львівщині вивішуватимуть червоно-чорний прапор

Львівська обласна рада, 30 січня, під час сесійного засідання прийняла рішення про використання революційного прапора ОУН на території Львівської області.
Згідно із цим рішенням, облрада рекомендує піднімати біля адміністративного будинку ЛОР, а також будівлях, у яких розміщуються органи місцевого самоврядування, червоно-чорний прапор у певні дати, пов’язані з визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшанування пам’яті Героїв.
Власне, на знак вшанування пам’яті Героїв національно-визвольних змагань прапор має підніматися у траурному оформленні – з чорною стрічкою.
ЛОР рекомендує вивішувати червоно-чорний прапор 1 січня (день народження С.Бандери), 3 лютого (створення ОУН), 5 березня (річниця з дня смерті Романа Шухевича), 21 травня (День пам’яті жертв політичних репресій), четверта неділя травня (свято Героїв), 14 червня (день народження Є.Коновальця), 30 червня (проголошення Акту відновлення Української держави, день народження Р.Шухевича), 30 липня (створення УВО), 14 жовтня (День захисника України, День створення УПА).
Отож, облрада рекомендує керівникам підприємств, установ та організацій, громадських об’єднань області вивішувати у ці дні на своїх будівлях червоно-чорний прапор.

Проблема з відшкодуванням субсидій

Ситуація, яка наразі виникла з відшкодуванням підприємствам ЖКГ, ОСББ/ЖБК пільг та субсидій, наданих населенню на оплату ЖКП, потребує негайного реагування з боку Міністерства фінансів України.
Про це наголошено під час наради з представниками міністерств і відповідних служб під головуванням віце-прем’єр-міністра України – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, інформує «Урядовий портал».
Зокрема, новий механізм виплати субсидій, введений в дію наказом Мінфіну 4 січня, фактично заблокував розрахунки по всій Україні. Підприємства галузі, ОСББ/ЖБК не повинні ставати заручниками ситуації – в цьому полягає принципова позиція Мінрегіону, зазначив Зубко.
Новий механізм відшкодування пільг та субсидій підприємствам ЖКГ, ОСББ/ЖБК, який запроваджено з січня, має бути відкоригований і сприйнятним для усіх учасників розрахунків, а особливо для підприємств життєзабезпечення, ОСББ/ЖБК. За результатами наради Мінфіну надане відповідне доручення щодо невідкладного врегулювання ситуації .
Наказом Мінфіну від 04.01.2018 № 1 введено в дію документ «Про затвердження Порядку проведення органами Казначейства розрахунків, передбачених пунктом 8-1 Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04 березня 2002 року № 256, та взаємодії учасників таких розрахунків». Зазначені зміни Мінрегіон не погоджував, а навпаки подавав свої пропозиції задля недопущення побідного колапсу.