В Яворові ліквідували займання в житловому будинку

31 січня о 02:02 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу в м. Яворів на вул. Завадівська, Яворівського району в одноповерховому дерев’яному житловому будинку.
На момент прибуття вогнеборців до місця події будинок був частково охоплений вогнем.
О 02:38 пожежу локалізовано та о 03:23 ліквідовано.
Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 25 кв.м та дах на площі 8 кв.м, пошкоджено дерев’яне перекриття на площі 50 кв.м.
Врятовано: житловий будинок.
Імовірною причиною займання міг стати несправний обігрівач.
Для запобігання пожежам, важливо дотримуватись наступних заходів безпеки:
• Ретельно перевіряйте обігрівачі на предмет пошкоджень або ознак несправної роботи.
• Ніколи не залишайте обігрівачі без нагляду.
• Розміщуйте обігрівачі на безпечній відстані від горючих матеріалів.
• Підключайте обігрівачі безпосередньо до розеток, уникаючи використання подовжувачів або розгалужувачів.
Дотримання цих простих правил безпеки може значно зменшити ризик пожежі, пов’язаної з використанням обігрівачів.

Більше новин на: Яворів Інфо

Ще понад 200 наших захисників повернулися з російського полону!

Ще понад 200 наших захисників повернулися з російського полону!
Сьогодні на своїй сторінці у Фейсбук Президент України Володимир Зеленський повідомив про те, що відбувся ще один масштабний обмін військовополоненими.
Додому повернулися 207 воїнів ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ, Нацполіції.
Серед них багато оборонців Маріуполя, військових, що були на “Азовсталі”, острові Зміїний, Донецькому, Запорізькому, Харківському, Луганському, Херсонському та Сумському напрямках.
Вітаємо вдома!

Більше новин на: Яворів Інфо

Українці не полишають спроб уникнути мобілізації

На Львівщині припинили двадцять спроб незаконного перетину кордону з Україною.

Впродовж вихідних інспектори прикордонного контролю в пунктах пропуску припинили шістнадцять спроб незаконного перетину кордону за документами з ознаками підробок.

Про це пише прес-служба ДПСУ.

Предʼявників липових документів викрили в пунктах пропуску «Грушів», «Краківець», «Рава-Руська», «Шегині», «Угринів» та потязі закордонного прямування. Ще чотирьох порушників вартові кордону зупинили поза межами пунктів пропуску.

П’ятеро чоловіків з Києва, Одеси, Донецької, Черкаської та Житомирської областей надали на перевірку тимчасові посвідчення військовозобов’язаного та довідки військово-лікарської комісії. Четверо наших краян з Харкова, Тернополя, Миколаївської та Івано-Франківської областей, як підставу для перетину кордону, представили довідки про отримання пільг особами з інвалідністю. В ході вивчення документів прикордонники виявили ряд ознак, що свідчать про їх підробку.

Ще двоє подорожніх зі столиці та Прикарпаття намагалися переконати прикордонників про наявність бронювання та запевняли, що прямують у відрядження. В паспорті жителя Донеччини інспектор виявив підроблені відмітки про постійне проживання та консульський облік в Республіці Молдова. Двоє чоловіків з Житомирщини та Харківщини надали фіктивні документи про захворювання дітей. У громадянина із Запоріжжя наряд виявив «липову» нотаріально засвідчену копію свідоцтва про народження дитини. А мешканець Івано-Франківщини надав на перевірку фіктивне посвідчення інваліда.

За усіма фактами прикордонники повідомили співробітників Нацполіції. За використання фальшивок чоловікам загрожує відповідальність за ст. 358 Кримінального кодексу України.

Четверо порушників, які рухались в напрямку державного кордону, затримали військовослужбовці відділу «Смільниця». Чоловіки вирішили подолати державний рубіж у гірській місцевості, видаючи себе за туристів. Здійснивши перевірку група реагування затримала мандрівників, які виявились уродженцями Донецької області. На чоловіків складено адміністративні документи, надалі справи скерують до суду.

Більше новин на: Яворів Інфо

На Яворівщині підозрюється директор товариства – заволодіння бюджетними коштами

Заволодіння бюджетними коштами під час реконструкції парку – підозрюється директор товариства.

За процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору товариства. Йому інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення офіційних документів (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, підозрюваний заволодів бюджетними коштами під час реконструкції парку – пам’ятки мистецтва місцевого значення в одному із міст Яворівського району.

В жовтні 2019 року між очолюваною підозрюваним фірмою та місцевою міською радою було укладено договір про виконання будівельних робіт на вищевказаному об’єкті

В подальшому, з метою заволодіння коштами, підрядник вніс до акту приймання виконаних будівельних робіт та довідки про їх вартість, неправдиві відомості щодо обсягу виконаних робіт, які фактично не виконувались.

Після чого відповідну документацію подав для оплати замовнику.

На підставі цього з державного бюджету було перераховано кошти суб’єкту господарювання.

Внаслідок таких дій територіальній громаді завдано збитків на суму понад 115 тис. грн.

Слід зазначити, що на реконструкцію парку були виділені субвенції з обласного та Державного бюджетів.

Слідчі дії тривають. Наразі вирішується питання про накладення арешту на майно.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Яворівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Більше новин на: Яворів Інфо

У боксерському залі Новояворівського ЗЗСО І-ІІІ ст. №2 встановили новий ринг

Новий боксерський ринг сертифікований, відповідає європейським стандартам і передбачений для занять спортом для дітей. Його особливість – конструкторна установка і можливість перенести в інше місце, за необхідності.

Громадські організації з боксу займаються тут вже багато років, виховуючи хороших спортсменів, серед яких – Чемпіони України та переможці Міжнародних турнірів.

Оновили ринг за кошти Новояворівської міської ради.

Тепер боксери СБК «Січовик» (тренер Василь Калітовський) та спортивного клубу «Тінь» (тренер Іван Теличко) мають чудове місце для тренувань і показових виступів.

Більше новин на: Яворів Інфо

707-ИЙ ДЕНЬ ВІЙНИ. ЯВОРІВЩИНА

Ярослав Коминський – голова Яворівської районної державної адміністрації:

707-й день війни. Коротко про головне для мешканців Яворівщини за добу:
▫️Мали одне сповіщення про повітряну тривогу.
▫️7680 осіб зареєстровано на обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб району.
▫️Інформація про стан черг на виїзд з території суміжних держав у напрямку України за посиланням: http://surl.li/gdzmv.
▫️Вихованець ДЮСШ “Янтар” Кирило Ястремський став срібним призером Чемпіонату України з бігу на дистанції 800 м. Днями, 26-28 січня в Києві відбувся чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні серед юнаків та дівчат 2007-2008 року народження. Участь у змаганнях взяли 24 команди, до складу яких увійшли 603 спортсмени. Вітаємо спортсмена та бажаємо нових вершин: http://surl.li/pypkt.
▫️У Мостиській громаді відзначили учнів, які показали високий рівень знань та стали переможцями й призерами районних олімпіад з базових дисциплін, інтелектуальних, творчих конкурсів та різноманітних змагань: http://surl.li/pzjjc.
▫️Школярі Судововишнянського ліцею ім. Т. Дмитрасевича продовжують робити окопні свічки на передову для ЗСУ. Цього разу молодь під керівництвом вчителя трудового навчання Гереги Тараса Несторовича виготовили близько 100 окопних свічок і передали Захиснику із Судововишнянської громади Звірику Роману. Дякуємо кожному із вас за вашу роботу, за те, що допомагаєте українським воїнам здобути перемогу України.
▫️У боксерському залі Новояворівського ЗЗСО І-ІІІ ст. №2 встановили новий ринг Новий боксерський ринг сертифікований, відповідає європейським стандартам і передбачений для занять спортом для дітей. Його особливість – конструкторна установка і можливість перенести в інше місце, за необхідності. Громадські організації з боксу займаються тут вже багато років, виховуючи хороших спортсменів, серед яких – Чемпіони України та переможці Міжнародних турнірів. Оновили ринг за кошти Новояворівської міської ради.
▫️ВПО та українські мігранти, які повертаються з-за кордону, зможуть отримувати допомогу малозабезпеченим родинам. Про це інформують у Міністерство соціальної політики України. Відтак допомогу на 6 місяців можуть призначати: родинам, що повернулися в Україну після тривалого (понад 90 днів поспіль) перебування за кордоном; родинам ВПО, які, внаслідок переміщення, не працювали або не сплачували ЄСВ. Йдеться, зокрема, і про українців, які повертаються з-за кордону та ще не встигли працевлаштуватися в Україні й не мають джерел доходів: http://surl.li/pypie.
▫️Молодь Львівщини запрошують взяти участь у новому проєкті «Лабораторія стійкості» – це двоетапний проєкт для молоді, який реалізовуватимуть з лютого по червень. На проєкті поділяться інструментами для розвитку життєстійкості, подолання стресу та роботи з травмою, які можуть використовуватися серед молоді, молодіжних працівників та молодіжних лідерів у воєнний час. Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/ha9P7wp4Kq2W8aCW8. Також щодо проєкт тут – https://loda.gov.ua/news/90974
Разом переможемо!

Більше новин на: Яворів Інфо

На Львівщині підвищений ризик захворювання на Covid-19: рекомендації закладам освіти

На Львівщині підвищений ризик захворювання на Covid-19: рекомендації закладам освіти

Про це пише ЛОВА.

Через високий ризик гострих респіраторних захворювань, у департаменті освіти і науки Львівської ОВА розповіли, яких безпекових заходів потрібно дотримуватись закладам освіти та батькам

▪️ Здійснювати моніторинг відсутності дітей зі з’ясуванням причини.

▪️У випадку відсутності більше 20% дітей з приводу захворюваності на грип та ГРЗ, ухвалювати рішення про перехід на віддалене навчання терміном від 7 до 10 днів.

Детальний лист про це надіслали в усі відділи освіти громад області.

Більше новин на: Яворів Інфо

В Яворові ліквідували пожежу в автомобілі “AUDI 80”

Яворівська громада: вогнеборці ліквідували пожежу в автомобілі “AUDI 80”.

28 січня о 23:23 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу в м. Яворів на вул. Мазепи, Яворівського району. Пожежа виникла в автомобілі “AUDI 80”.
До місця виклику виїхали рятувальники 23-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Яворів.
Як з’ясувалось на місці події водій автомобіля під час руху помітив загоряння під капотом, після чого відразу зупинився та викликав рятувальників.
О 23:39 вогнеборці локалізували пожежу та 23:45 ліквідували.
Внаслідок пожежі вогонь знищив моторний відсік, пошкодив капот на площі 1 кв.м. та салон автомобіля на площі 2 кв.м.
До ліквідації пожежі залучалось 4 чоловік особового складу та 1 одиниця спецтехніки.

Більше новин на: Яворів Інфо

706-ИЙ ДЕНЬ ВІЙНИ. ЯВОРІВЩИНА

Ярослав Коминський – голова Яворівської районної державної адміністрації:

706-й день війни. Коротко про головне для мешканців Яворівщини за добу:
▫️7690 осіб зареєстровано на обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб району.
▫️Інформація про стан черг на виїзд з території суміжних держав у напрямку України за посиланням: http://surl.li/gdzmv
.
▫️Близько 100 металевих пічок для військовослужбовців 184 Навчального центру виготовили учні ДНЗ “Новояворівського вищого професійного училища”. Мав нагоду подякувати учням і адміністрації закладу за їх непохитну працю задля перемоги України. Також за волонтерство та співпрацю з ДНЗ «Новояворівське ВПУ» нагородив подяками Яворівської ВА підприємців, які спільно готували буржуйки для наших захисників: http://surl.li/pyfom
.
▫️Судововишнянський молодіжний вертеп зібрав кошти на 11 дронів для ЗСУ. Вже другий рік поспіль креативна учнівсько-студентська творча команда активно й успішно реалізує благодійні волонтерські проєкти. Цьогорічний вертеп став особливим проєктом для громади. Адже результат перевершив їх сподівання – колядникам вдалося зібрати понад 200 тисяч гривень, за які придбали 11 FPV-дронів для ЗСУ: http://surl.li/pyfow
.
▫️У Дубровиці під покровом Матері Божої відбулося прощання з колядою. Участь у коляді взяли творчі колективи громади та учасники Народного аматорського хору «Вірую» зі села Ямельня, які порадували учасників заходу чудовою акторською грою в постанові вертепу та прекрасними голосами. Дякую мешканцям громади, які обʼєднаються на Божу славу, колядують разом, прославляють Різдво та продовжують звичаї, традиції та колорит нашого краю: http://surl.li/pyfqs
.
▫️Щотижня Трускавецький інформаційно-курортний центр проводить театралізовані вистави. Учасникам розповідають про таємниці міста. Наші воїни та їхні рідні можуть долучитися до таких екскурсій безкоштовно. “Окрім Трускавця, безоплатні туристичні пропозиції для українських оборонців підготували у Львові, Дрогобичі, Бориславі, Самборі, Стрию та Жовкві (перелік міст доповнюється). Ними можуть скористатися всі воїни, які демобілізувалися, перебувають у ротації чи приїхали на реабілітацію у нашу область. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький: http://surl.li/pyfrg
.
▫️Нагадую, до 1 січня 2025 року потрібно оформити право власності на пай, або він перейде громаді. Відповідно до статті 13 Закону «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)» до 1 січня 2025 року всі власники паїв повинні оформити право власності на свої земельні ділянки. У разі, якщо до 1 січня 2025 року власник невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформив право власності на земельну ділянку, він вважається таким, що відмовився від одержання земельної ділянки. Такі ділянки будуть визнані безхазяйними і передані на підставі рішення суду у комунальну власність територіальної громади, де вони розташовані: http://surl.li/pyfpo
.
Разом переможемо!

Більше новин на: Яворів Інфо

ПРИКОРДОННИКИ ПРИПИНИЛИ ДВАДЦЯТЬ СПРОБ НЕЗАКОННОГО ПЕРЕТИНУ КОРДОНУ

Впродовж вихідних інспектори прикордонного контролю в пунктах пропуску
припинили шістнадцять спроб незаконного перетину кордону за
документами з ознаками підробок. Предʼявників липових документів
викрили в пунктах пропуску «Грушів», «Краківець», «Рава-Руська»,
«Шегині», «Угринів» та потязі закордонного прямування. Ще чотирьох
порушників вартові кордону зупинили поза межами пунктів пропуску.
П’ятеро чоловіків з Києва, Одеси, Донецької, Черкаської та Житомирської
областей надали на перевірку тимчасові посвідчення військовозобов’язаного
та довідки військово-лікарської комісії. Четверо наших краян з Харкова,
Тернополя, Миколаївської та Івано-Франківської областей, як підставу для
перетину кордону, представили довідки про отримання пільг особами з
інвалідністю. В ході вивчення документів прикордонники виявили ряд ознак,
що свідчать про їх підробку.
Ще двоє подорожніх зі столиці та Прикарпаття намагалися переконати
прикордонників про наявність бронювання та запевняли, що прямують у
відрядження. В паспорті жителя Донеччини інспектор виявив підроблені
відмітки про постійне проживання та консульський облік в Республіці
Молдова. Двоє чоловіків з Житомирщини та Харківщини надали фіктивні
документи про захворювання дітей. У громадянина із Запоріжжя наряд
виявив «липову» нотаріально засвідчену копію свідоцтва про народження
дитини. А мешканець Івано-Франківщини надав на перевірку фіктивне
посвідчення інваліда.

За усіма фактами прикордонники повідомили співробітників Нацполіції. За
використання фальшивок чоловікам загрожує відповідальність за ст. 358
Кримінального кодексу України.
Четверо порушників, які рухались в напрямку державного кордону,
затримали військовослужбовці відділу «Смільниця». Чоловіки вирішили
подолати державний рубіж у гірській місцевості, видаючи себе за туристів.
Здійснивши перевірку група реагування затримала мандрівників, які
виявились уродженцями Донецької області. На чоловіків складено
адміністративні документи, надалі справи скерують до суду.

Більше новин на: Яворів Інфо