ФК “Гірник” (Новояворівськ) під загрозою вильоту

Як повідомляє Федерація футболу Львівської області, з 1 серпня 2017 року розпочинається другий реєстраційний період для команд-учасниць обласних змагань з футболу сезону 2017 року.
Також, Комітет з проведення змагань ФФЛ інформує, якщо команда-учасниця за 5 днів до початку другого кола повністю не сплатить повну суму цільового фінансування за учать у чемпіонаті  чи першості Львівської області, то команда не допускається до матчів другого кола обласних змагань і у матчах, що нею не зіграні, їй зараховується поразка 0-3.
До списку команд-учасниць, у яких є заборгованість по сплаті суми безповоротної фінансової допомоги, потрапив ФК “Гірник” з міста Новояворівськ.
Logo_oficial_Girnyk_N

Боксер з Яворівщини виборов срібло у чемпіонаті з боксу у Чернівцях

З 17 по 23 липня 2017 року, у Чернівцях, на фізкультурно-оздоровчому комплексі “Олімпія” тривав чемпіонат України з боксу серед спортсменів 2001-2002 років народження.
За результатами змагань визначились найсильніші боксери нашої держави. У змаганнях брали участь 276 спортсменів із 24 команд. Спортсмени змагались у 13-ти вагових категоріях.
Вихованець СБК “Січовик” міста Новояворівськ, Юрій Возний, був єдиним представником Львівщини. Дійшовши до фіналу, став призером у своїй ваговій категорії та отримав срібло. Юрій у фінальному поєдинку поступився боксеру з Чернігівщини, Сергію Швецю, з рахунком 5:0.
Юрій проживає у селі Старичі, 2001 року народження, вагова категорія – 52 кг, тренер – Калітовський Василь Дмитрович.
Ці змагання були відбірковими до складу збірної команди України для участі у чемпіонаті Європи з боксу серед юніорів, що відбудеться у Болгарії восени 2017 року.
170717-23-Ukr-box-chernivtsi-339x430

День в історії – рекорд Сергія Бубки

31 липня 1994 року на Міжнародних атлетичних змаганнях в італійському місті Селестьєре український спортсмен Сергій Бубка встановив свій останній, сімнадцятий, світовий рекорд у стрибках з жердиною на відкритих стадіонах – 6 метрів 14 сантиметрів. Він протримався майже 20 років, як і рекорд Бубки для закритих приміщень, яких на його рахунку було 18.
На міжнародній арені 18-річний Сергій Бубка дебютував у 1981 році на шостому Чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед юніорів, проте заявив про себе лише через два роки, коли з результатом 5,70 м виграв Чемпіонат світу в Хельсинкі. Свій перший світовий рекорд для закритих приміщень – 5,81 м – він встановив 15 січня 1984 року, а 26 травня того ж року з рекордним результатом 5,85 м переміг на змаганнях в Братіславі. Кожен з них Бубка двічі покращував протягом місяця з дня встановлення.
13 липня 1985 року на Чепіонаті світу в Парижі Бубка першим у світі подолав висоту 6 метрів і був практично поза конкуренцією, покращуючи свої досягнення наступні 10 років як на відкритих стадіонах, так і в закритих приміщеннях.
Незважаючи на свої вражаючі результати, олімпійська кар’єра Сергія Бубки слалася невдало – у 1984 році він не брав участь в Іграх в Лос-Анжелесі через їх бойкот соціалістичними країнами, хоча того року стрибав на 12 см вище, ніж золотий призер П’єр Кінон. Лише у 1988-у на Олімпійських змаганнях в Сеулі Бубка виграв свою єдину золоту олімпійську медаль. Через чотири роки у Барселоні він з трьох спроб не зміг подолати кваліфікаційний відбір у 5,75 м і вибув з боротьби за олімпійські нагороди, хоча на цей момент встановив 14 світових рекордів на відкритих стадіонах і 16 в закритих приміщеннях, а його кращим результатом була висота 6,11 м.
Загалом Сергій Бубка є автором 35 світових рекордів, останній з яких він встановив 31 липня 1994 року на Міжнародних атлетичних змаганнях в італійському місті Селестьєре – стрибнувши на 6 метрів 14 сантиметрів, Бубка залишався рекордсменом протягом наступних майже 20 років. Лише в 2014 році француз Рено Лавіллені зумів перевершити його на змаганнях як в закритих приміщеннях, так і на стадіонах. За іронією долі, обидва рази це відбулось на змаганнях в Донецьку, де проживав і тренувався Сергій Бубка.
Сергій Бубка премагав на чемпіонаті Європи, шість разів на чемпіонаті світу, двічі визнавався кращим легкоатлетом світу і пішов з великого спорту у 2001 році, так і не зумівши показати гідний результат на Олімпійських іграх в Атланті та Сіднеї. Наступного року він був нагороджений званням Героя України, став віце-президентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, а в 2005-у очолив Національний олімпійський комітет України.

Україна завершила Дефлімпіаду-2017 із майже сотнею медалей

У турецькому місті Самсун у неділю, 30 липня, завершилися XXIII літні Дефлімпійські ігри. Дефлімпіада 2017 – змагання серед спортсменів із вадами слуху.
Упродовж 13 днів спортсмени збірної України здобули 99 нагород: 21 золоту, 42 срібні та 36 бронзових медалей, посівши друге загальнокомандне місце серед 90 країн-учасниць, повідомляє Укрінформ.
“Синьо-жовтим” вдалося перевершити свій результат чотирирічної давнини. На попередній Дефлімпіаді-2013 у Софії (Болгарія) збірна України здобула 88 нагород – 21 золоту, 30 срібних та 37 бронзових.
Чемпіонами Дефлімпіади-2017 українці стали у 8 видах спорту з 21, які були представлені у Самсуні:
Дмитро Вишинський – легка атлетика, 100 метрів;
Анна Затилкіна – Раїса Рилова – пляжний волейбол;
Микола Цапкаленко – Антон Кошкаров – пляжний волейбол;
Алла Дьяченко, Катерина Ковальчук, Дарина Величко – боулінг, тріо;
Анна Шостак – дзюдо, 52 кг;
Катерина Авдєєва – дзюдо, 57 кг,
Катерина Шепелюк – дзюдо, 63 кг;
Дмитро Шеретов – дзюдо, 73 кг;
Катерина Авдєєва, Ксенія Довбищук, Марія Корнійчук, Оксана Кравченко, Марина Погорєлова, Катерина Шепелюк, Анна Шостак – дзюдо, командні змагання;
Віта Гаврилова – карате, Kumite, 55 кг;
Карина Янчук – карате, Kumite, 61 кг;
Інна Мажара – карате, Kumite, 68 кг;
Карина Янчук – карате, Kumite Open;
Віта Гаврилова, Марина Губанова, Карина Янчук, Інна Мажара – карате, Kumite, командні змагання;
Максим Беленок, Олександа Махно, Володимир Махно, В’ячеслав Новіков, Олександр Третьяк – карате, Kumite, командні змагання;
Яна Мельник – спортивне орієнтування, довга дистанція;
Ганна Федосєєва – спортивне орієнтування, середня дистанція;
Яна Мельник, Олександр Санькін, Дмитро Плахотнік, Ганна Федосєєва – спортивне орієнтування, мікст, спринт, естафета;
Олександр Костюк – кульова стрільба, стрільба з пневматичної гвинтівки з 10 метрів;
Олександр Колодій – кульова стрільба, швидкісна стрільба з малокаліберного пістолета з 25 метрів;
Сергій Мінченко – вільна боротьба, 125 кг.
XXIV літні Дефлімпійські ігри відбудуться у 2021 році.

Проща до Прилбич з нагоди 152-ої річниці від дня народження Андрея Шептицького

28 – 29 липня 2017 року у селі Прилбичі Яворівського району відбулись заходи з нагоди вшанування 152-ої річниці від дня народження Праведного митрополита Андрея Шептицького.
У п’ятницю, 28 липня, відбувся похід зі свічками до каплиці-усипальниці родини Шептицьких, де пройшла панахида. Далі усі повернулись до храму, де відбулась духовна програма.
У суботу, 29 липня, відбулось Велике водосвяття та Архиєрейська Божественна Літургія, молитва за прославу Праведного митрополита Андрея Шептицького.
Також відбулась вистава «У прихистку Божої Ласки: Мати і Син».

Молитовне віче зі вшанування митрополита Андрея Шептицького в Яворові

У суботу, 29 липня 2017 року, у місті Яворів молитовно вшанували 152-у річницю з дня народження Андрея Шептицького, поминальна панахида відбулась поблизу пам’ятника Митрополиту Шептицькому і розпочалась об 11.00 годині.
Влада, мешканці та гості Яворова прийшли вшанувати пам’ять Андрея Шептицького, адже постать Митрополита поєднала в собі не лише риси духовного, політичного та морального авторитету, що увійшов у європейську історію на рівні із видатними постатями своєї епохи, але й людини, яка поклала усі зусилля, становище та непересічні особисті здібності для беззаперечного служіння людям.

На Яворівщині очищують верхів’я річки Верешки

За кошти Благодійного Фонду «Галичина-Сприяння Анастасії Димінської» завершується очистка русла верхів’я річки Верешки, правої притоки річки Верещиця.
Про це повідомила прес-служба Яворівського національного природного парку.
За словами одного з мешканців села Верещиця, за виділені кошти вдалось очистити та впорядкувати джерела, замуленість витоків, а також русло ріки від забур’яненості. Внаслідок цього у річці помітне зростання рівня води.
Наступні роботи з очистки русла ріки будуть виконуватися за кошти Львівського обласного екологічного фонду.
Нещодавно на р. Верешці у с. Верещиця було встановлено обмеження водотоку (незаконно закриті шлюзи на дамбі), що призвело до обміління річки. Місцеві природоохоронці звернулись з цього приводу до правоохоронних органів.

Громади закликають подавати пропозиції на конкурс проектів регіонального розвитку

Мінрегіон інформує про проведення конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄC у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики — Підтримка регіональної політики України.
Конкурсний відбір проектів здійснюватиметься відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2016 року № 827.
Для участі у конкурсі подаються в електронній та паперовій формі такі документи:
1) заява про участь у конкурсному відборі проектів, оформлена відповідно до вимог п. 6 вищезгаданого Порядку проведення конкурсного відбору проектів;
2) інформація про фінансово-економічний стан замовника проекту та про відсутність обставин, зазначених у пункті 9 вищезгаданого Порядку проведення конкурсного відбору проектів;
3) опис проекту та інформаційна картка проекту, які оформлені згідно з Вимогами до опису та інформаційної картки проекту регіонального розвитку, який може реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, затверджених наказом Мінрегіону від 18.05.2017 № 120.
Основними умовами відбору проектів регіонального розвитку є:
1) відповідність проекту:
— завданням Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 385,
— плану заходів на 2015—2017 роки з реалізації Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 жовтня 2015 р. № 821 «Деякі питання реалізації у 2015—2017 роках Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року» , та
— одній із 5 програм регіонального розвитку, схваленим постановою Кабінету Міністрів України від 7 жовтня 2015 р. № 821:
* інноваційна економіка та інвестиції;
* сільський розвиток;
* розвиток людського потенціалу;
* розвиток туризму;
* загальноукраїнська солідарність.
Детальну інформацію щодо програм можна отримати на сайті Мінрегіону.
Загальна сума коштів, які спрямовуються для реалізації вищезгаданих проектів регіонального розвитку, складає 600,75 млн. грн.

Із 1 серпня «Нова пошта» підвищує тарифи

Деякі послуги компанії подорожчають на 5-20 грн.
«Нова пошта» змінює тарифи на послуги доставки по Україні, які набудуть чинності 1 серпня 2017 року, про це йдеться на офіційному сайті компанії.
Так, в середньому на 2-5 грн збільшаться тарифи на доставку у відділення документів і посилок вагою від 0,1 до 10 кг і від 20 до 30 кг.
Також оновлено розмір доплати за адресну доставку документів і посилок — залежно від ваги відправлення вона зросте на 5-20 грн.
Разом з тим, компанія впровадила новий підхід до тарифікації зберігання відправлень у відділенні і переадресації. З нововведень – градація ваги відправлень для переадресації між відділеннями, розподіл тарифу на зберігання посилок і вантажів, а також зміна розцінок на ці додаткові послуги.
Крім того, у «Новій пошті» зміниться вартість послуги підйому на поверх вантажів вагою понад 30 кг. Зміни зумовлені зростанням необхідних інвестицій у логістичну інфраструктуру компанії та розробку нових сервісів і продуктів, які дозволять вдосконалити якість обслуговування клієнтів.

Люди використали усі земні ресурси 2017-го і починають існування «у борг»

Екологи розрахували щорічну межу допустимого використання ресурсів нашої планети. Методика, яку застосовують науковці з Global Footprint Network, група екологів в американському місті Окленд, вимірює поновлювані ресурси планети. Вона дозволяє точно розрахувати день у році, з якого Земля вже не в змозі відновити спожиті людиною ресурси – і коли люди починають руйнувати своє середовище проживання.
У 2017 році ця “точка неповернення” припадає на 2 серпня. Таким чином, у поточному році люди використають всі поновлювані за рік ресурси Землі на 6 днів раніше, ніж в 2016. Ще більш чітко негативна тенденція помітна в порівнянні з 80-ми роками ХХ століття. Якщо в 1987 році “межа відновлюваності” припала на 19 грудня, то пізніше вона послідовно і страхітливо рухалася від кінця року до його середини. Так, у 2011 році людство поглинуло всі поновлювані ресурси до 27 вересня. Ну а ось тепер дійшло до початку серпня. Тому саме 2 серпня цілий ряд екологічних організацій в Німеччині має намір провести спільну акцію перед Бранденбурзькими воротами у Берліні. Мета акції – нагадати, що людство споживає більше деревини, рослин, продуктів харчування, риби і всього іншого, ніж водойми, ліси і поля в змозі створити і відновити самостійно.
“Планета – це не інтернет-магазин з нескінченними запасами товарів. Супермаркет під назвою Земля спорожнів, – попереджає Крістоф Реттгерс (Christoph Röttgers) з молодіжного об’єднання екологів. – Все, що ми споживемо в цьому році після 2 серпня, вкрадено у майбутніх поколінь. Завдання політиків – не допустити цього”.
Причому з ростом населення планети зростає і споживання вуглеводнів, продуктів харчування, води. Як чисто математично підрахували вчені, для задоволення запитів сьогоднішнього людства потрібно 1,7 планет Земля.
Згідно з підрахунками вчених, понад 80 відсотків населення планети проживає в країнах з неблагополучною екологічною обстановкою.