Терміново потрібно донори крові для жінки, яка постраждала у ДПТ в Яворові

Пацієнт: Бриндас Ольга

Лікарня: відділення гемотрансфузіі в лікарні ШМД Львів (Топольна).

Кров можна здати в будь-якої групи, в пріоритеті 1-.

Контактні особи:
+380977010918 Наталя, сестра потерпілої.
+380974470866 Олена, колега потерпілої.

Топольна: вхід з правої сторони біля центрального входу в лікарню.
Подія відбулась 29.05.2023 р. в м. Яворів, деталі та відео у першому коментарі.

01.06.2023 р. – лікар Гнат

Більше новин на: Яворів Інфо

462-ИЙ ДЕНЬ ВІЙНИ. ЯВОРІВЩИНА

Ярослав Коминський – голова Яворівської районної державної адміністрації:

462-й день війни. Коротко про головне за минулу добу для мешканців району:
▫️Доба минула без сповіщення про повітряну тривогу.
▫️8 268 осіб зареєстровано на обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб району.
▫️Інформація про стан черг на виїзд з території суміжних держав у напрямку України за посиланням: http://surl.li/gdzmv.
▫️Яворівська громада відправила чергову гуманітарну допомогу для жителів Куп‘янщини. Яворівська міська рада та ГО “Корміл” зібрали цілий тір: продуктів харчування довгого зберігання, засоби гігієни, медикаменти та все необхідне. Дякую керівникам громад та громадським і благодійним організаціям, які не стоять осторонь, а допомагають тим, хто цього потребує.
▫️Релоковані на Львівщину підприємства зможуть отримати грант у розмірі 20 тисяч доларів. Програма створена для підтримки малого та середнього бізнесу, зокрема агробізнесу, який постраждав через війну. Детальніше про програму Mercy Corps http://surl.li/hltsu. За додатковою інформацією щодо участі звертайтесь: +380 (63) 619 72 55 – Тарас; +380 (73) 432 84 40 – Денис; +380 (93) 756 10 85 – Ольга.
▫️Зважаючи на те, що пожежонебезпечний період перебуває в активній фазі, Яворівське районне управління ГУ ДСНС України у Львівській області звертається до громадян з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі. Будьте відповідальними, бережіть себе та своїх рідних.
Разом до перемоги!

Більше новин на: Яворів Інфо

Освітяни Новояворівської громади черговий раз передали гуманітарну допомогу для ЗСУ

Днями педагоги закладів освіти Новояворівської громади згуртувалися та оперативно зібрали все необхідне для наших захисників та захисниць. Ліки, домашня випічка, різні смаколики, спреї від комарів, маскувальні сітки вже відправили на передову.

“Хай по краплині доброти, а нашим відважним воїнам Збройних сил України – допомога!”, – додають педагоги-волонтери.

Додамо, від початку повномасштабної війни росії в Україні педагоги та учні громади активно долучаються до допомоги захисникам України. Щотижня плетуть маскувальні сітки, діти виготовляли окопні свічки, організовували благодійні концерти та виставки.
Ми єдині, тому непереможні!

Більше новин на: Яворів Інфо

У Запоріжжі за 5 годин випала майже двомісячна норма опадів, є підтоплення – ДСНС

У Запоріжжі та Запорізькому районі за п’ять годин негоди випала майже двомісячна норма опадів (76,8 мм), виникли підтоплення, повідомила Держслужба з надзвичайних ситуацій у Telegram.

«У декількох районах міста Запоріжжя впали дерева на проїжджі частини дороги. Рятувальники за допомогою спеціального обладнання розпиляли дерева та прибрали з автошляхів. Через велику кількість опадів відбулося підтоплення територій підвальних приміщень житлових будинків, складських та офісних приміщень, крім того однієї з лікарень міста. Рятувальники за допомогою мотопомп відкачали понад 100 кубометрів води», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що за всіма адресами рятувальники надали допомогу.

За даними синоптиків, у Запоріжжі також 31 травня очікуються дощі.

Більше новин на: Яворів Інфо

Українські військові відбили 22 атаки сил РФ за добу – Генштаб про ситуацію на фронті

Російські війська продовжують зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей, протягом минулої доби українські сили відбили 22 російських атаки, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 31 травня.

«На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії західніше Масютівки Харківської області та у напрямку Новоселівського Луганської області… На Лиманському напрямку противник вів наступальні дії південніше Кузьминого, успіху не мав», – йдеться в повідомленні.

На Бахмутському напрямку, за даними Генштабу, протягом минулої доби загарбники наступальних дій не проводили.

«На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Сєверного, успіху не мав… На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі атаки противника в районі міста Мар’їнка, а також – у напрямку населених пунктів Побєда та Новомихайлівка», – йдеться в повідомленні.

За даними військових, на всіх цих напрямках російські сили здійснювали обстріли населених пунктів.

Напередодні заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що російські війська за добу не просунулися на жодному з напрямків, на яких вели наступ.

Маляр зауважила, що на Бахмутському напрямку противник наступальних дій наразі не проводить, але продовжує обстріли та завдає авіаційних ударів, проводить перегрупування своїх сил.

Раніше очільник ПВК «Вагнер» Пригожин заявив про початок виведення «вагнерівців» із Бахмута. У Міноборони України підтвердили, що у передмісті ці підрозділи вже заміняють на службовців збройних сил РФ, але у самому місті «вагнерівці» все ще є.

Більше новин на: Яворів Інфо

На Львівщині у пожежі загинуло 350 каченят

Золочівський район: під час ліквідації пожежі в гаражі вогнеборці врятували 650 каченят, що знаходились всередині будівлі

27 травня о 05:23 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу в м. Броди на вул. Руська, Золочівського району. Пожежа виникла в цегляному гаражі, критому шифером, розміром 20×8 м.

Про це пише ДСНС Львівщини.

До місця виклику виїхали рятувальники 10-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Броди.

На момент прибуття пожежників до місця виклику з даху та дверей будівлі вибивались язики полум’я.

Коли вогнеборці відчинили двері гаража, з’ясувалось що всередині знаходяться каченята, яких необхідно було рятувати, тож поряд з проведенням робіт з гасіння пожежі вогнеборці виносили каченят на свіже повітря.

О 05:41 вогнеборці локалізували пожежу та о 05:44 ліквідували.

Внаслідок пожежі загинуло 350 каченят, вогонь знищив дах будівлі та перекриття на площі 20 кв.м., сміття на площі 3 кв.м. а також пошкодив перекриття на площі 10 кв.м. Вогнеборцям вдалось врятувати будівлю від повного знищення вогнем та 650 каченят.

До ліквідації пожежі залучили 9 чоловік особового складу та 2 одиниці спецтехніки.

Причини та обставини пожежі з’ясовуються.

Більше новин на: Яворів Інфо

В Україні суттєво підвищили тариф на електрику

Кабмін затвердив підвищення з 1 червня тарифу на електроенергію для населення до 2,64 грн/кВт-год.

Про це повідомляють видання «Економічна правда» та УНІАН із посиланням на джерела в уряді.

Як зазначається, досі для індивідуальних побутових споживачів тариф становить 1,44 гривні за кіловат-годину при споживанні до 250 кіловат та 1,68 гривень – якщо понад 250 кіловат-годин на місяць.

За пропозицією Міністерства енергетики, уряд з 1 червня ввів єдиний тариф на електрику у розмірі 2 грн 64 коп. за кіловат-годину.

Зокрема, за словами джерела, міністр енергетики Герман Галущенко у терміновому порядку вніс постанову про підвищення тарифу на електроенергію.

Відповідну інформацію про схвалення нового тарифу підтвердив народний депутат, член комітету з енергетики та комунальних послуг Олексій Кучеренко.

Міненерго готує брифінг для журналістів щодо цього питання.

Як повідомляли, раніше Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) офіційно внесла пропозиції щодо визначення з 1 червня єдиного тарифу на електроенергію для побутових споживачів на рівні 2,88 грн/кВт-год (з ПДВ) у рамках першого етапу коригування цін.
Підготував Олександр Чамара.

Більше новин на: Яворів Інфо

На Яворівщині ліквідували пожежу сухої трави та чагарнику

Рятувальники ліквідували пожежу сухої трави та чагарнику.
29 травня через необережне поводження з вогнем на відкритій території було зафіксовано пожежу сухої трави в смт. Івано-Франкове по вул. Яворівська. Вогонь знищив суху траву на площі 500 м кв.
Вогнеборці ліквідували займання і не допустили розповсюдження вогню на більш значну площу. До ліквідації пожежі було залучено 1 одиницю спецтехніки та 5 чоловік особового складу.
Яворівське районне управління закликає громадян припинити випалювати сухостій.
Та хочемо нагадати, що підпал сухої трави карається законом у вигляді штрафу:
– для громадян від 3 060 грн до 6 120 грн
– для посадових осіб 15 300 грн до 21 420 грн
Бережіть Україну від вогню!

Більше новин на: Яворів Інфо

«Ваш родич потрапив в ДТП, терміново потрібні гроші!» – поліцейські Львівщини застерігають, як не стати жертвою шахраїв

Якщо вам телефонують невідомі та вимагають гроші нібито на лікування родича, який потрапив у ДТП та терміново потребує операції – негайно телефонуйте на лінію 102.
Це один з найпоширеніших видів шахрайства, на гачок якого найчастіше потрапляють люди похилого віку. Шахраї телефонують їм під виглядом працівника поліції або лікаря та вимагають гроші на лікування родича, який нібито потрапив в ДТП, або для «відкупу», щоб уникнути відповідальності за скоєну автопригоду. Як правило, спантеличені жертви погоджуються на пропозицію, щоб допомогти близькій людині, та віддають шахраям великі суми грошей.
Цей вид шахрайства побудований на психологічному тиску, метою якого є прийняття термінових нераціональних рішень. Крім того, як правило, такі дзвінки лунають вночі, коли людина не може адекватно сприймати та аналізувати інформацію.
Щоб не потрапити на гачок шахраїв, поліцейські Львівщини радять – якщо вам телефонують невідомі та вимагають гроші, дотримуйтеся наступного алгоритму дій:
– насамперед, не панікуйте, а спокійно з’ясуйте, в якому саме відділенні поліції чи в якій саме лікарні перебуває ваш родич, уточніть його ім’я та по-батькові чи дату народження – як правило, вже на цьому етапі шахраї розуміють, що їх викрито, адже такою інформацією вони не володіють;
– не повідомляйте співрозмовнику жодної інформації про себе чи родичів – не називайте імен, не вказуйте свою адресу проживання;
– якнайшвидше перевірте отриману інформацію, зателефонувавши безпосередньо людині, про яку йдеться;
-у жодному разі не перераховуйте і не передавайте кошти невідомим особам;
– пам’ятайте, що у поліції чи у лікарнях нема жодної кур’єрської служби, які б відправляли когось за грошима до родичів потерпілих.
Не дозволяйте себе ошукати! Дотримуйтеся цих правил, а також розкажіть про них родичам, особливо старшого віку.
У випадку, якщо ви стали жертвою шахрайства, негайно повідомляйте про це у поліцію на оперативну лінію 102.

Більше новин на: Яворів Інфо

На Яворівщинs відбудеться Чемпіонат України з вітрильного спорту

У Львівській області такі змагання проводяться вперше і триватимуть з 31 травня по 4 червня 2023 року. Майстри вітрильного спорту з різних куточків України змагатимуться у нас на озері Сірка.

Відкриття вже 31 травня о 16:00 на базі ТОВ «Бестер Плюс», с.Залужжя.

Запрошуємо всіх охочих відвідати чемпіонат, та побачити, що таке справжній вітрильний спорт

Більше новин на: Яворів Інфо