На Яворівщині за пограбування амбулаторії засудили зловмисника

Як повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області, львів’янина, який обікрав амбулаторію у Рясне-Руському, засудили до 3 років 11 місяців позбавлення волі

Прокурорами Городоцької місцевої прокуратури обвинувачення у суді підтримувалось стосовно 33-річного жителя міста Львова, який влітку минулого року незаконно проник у приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини с.Рясне-Руське Яворівського району, звідки викрав комп’ютерну техніку, а також грошові кошти працівників на загальну суму 14,5 тис. грн.

Потрапив зловмисник до приміщення способом віджиму метало-пластикового вікна.

Такими діями молодик вчинив злочин, передбачений ч.3 ст.185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжку), вчинене повторно, поєднане із проникненням у інше приміщення).

Яворівським районним судом ухвалено обвинувальний вирок, відповідно до якого крадію призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 років і 11 місяців, а також стягнуто на користь держави 572 грн судових витрат.

Окрім цього, з метою відшкодування шкоди, завданої державі кримінальним правопорушенням, місцевою прокуратурою в інтересах закладу охорони здоров’я заявлено цивільний позов, який судом задоволено.

Більше новин на: Яворів Інфо

На Донбасі загинула дівчина-солдат Анастасія Вітовська

27 вересня близько 2.30 на ротному опорному пункті у міста Залізне від множинних осколкових поранень загинула боєць взводу матеріального забезпечення 24 окремого штурмового батальйону “Айдар” 53 окремої механізованої бригади солдат Анастасія Олександрівна Вітовська. Про це повідомляє Вадим Джувага.

Дівчина родом з Рубіжного, Луганської області, 31.03.1998 року народження.

“Запам’ятайте її очі, особливо ті, які волають, сидячи глибоко у тилу, про відведення наших військ”, – пише Джувага.

Більше новин на: Яворів Інфо

Окупанти 26 разів порушили режим припинення вогню

Протягом доби 29 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 26 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї, інформує штаб ООС.

Зокрема повідомляється, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник здійснив 15 обстрілів позицій Об’єднаних сил:
– тричі неподалік Новотроїцького – з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї;
– тричі поблизу Павлополя – з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї;
– по два рази неподалік Водяного і Талаківки – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької – зброї;
– поблизу Пищевика – з ручного протитанкового гранатомета;
– неподалік Пісків – з підствольних гранатометів та стрілецької зброї;
– поблизу Опитного, Авдіївки, Невельського – зі стрілецької зброї.

Також у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник здійснив 11 обстрілів позицій Об’єднаних сил:
– двічі неподалік Травневого – з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;
– поблизу Луганського – з міномета калібру 120 мм;
– неподалік Новолуганського – з міномета калібру 82 мм, а також автоматичного гранатомета та стрілецької зброї;
– поблизу Кримського – з міномета калібру 82 мм, озброєння БМП, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
– неподалік Новгородського – з міномета калібру 82 мм, а також автоматичного гранатомета та стрілецької зброї;
– двічі поблизу Луганського – з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, озброєння БМП, а також гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
– неподалік Хутора Вільного – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
– в районі Золотого – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;
поблизу Новотошківського – з озброєння БМП, а також гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Втрат внаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було.

Від початку поточної доби окупанти та її найманці 2 рази порушили режим припинення вогню: противник здійснив два обстріли позицій Об’єднаних сил неподалік Новотроїцького – зі стрілецької зброї та поблизу Водяного – з міномета калібру 82 мм, а також озброєння БМП та стрілецької зброї. Поточна доба минула без втрат.

Більше новин на: Яворів Інфо

Благодійна фотосесія в Немирові

6 жовтня 2019 року відбудеться святкування Дня Немирова.

Під час свята буде фотозона, запрошена професійна фотограф.

Запрошують усіх бажаючих разом з сім’ями, друзями та знайомими відвідати свято та сфотографуватись.

Разом з тим, ви допоможете хворій дитині, оскільки, будуть перераховані кошти на благодійність.

Більше новин на: Яворів Інфо

День усиновлення в Україні

30 вересня, в День святих Віри, Надії та Любові, а також їхньої матері Софії, відзначається День усиновлення в Україні. Цей день є символом милосердя і добра по відношенню до людей. Днем заснування свята є 30 вересня 2009 року.

В цей день прийнято дякувати від імені всього суспільства усиновителям, співробітникам дитячих будинків та комісій з усиновлення. День усиновлення є ще одним важелем захисту прав дітей, які позбавлені батьківської опіки.

На щастя, кількість українців, які хочуть усиновити дитину, з кожним роком збільшується. Щодня в країні народжується 50 дітей, які залишаються сиротами, і в цей же час в Україні щодня всиновлюють 60 дітей. Ця позитивна динаміка свідчить про те, що сучасне суспільство стало гуманнішим. Однак на тлі цього зустрічається все більше випадків, коли батьки відмовляються від своїх малолітніх дітей або ж їх позбавляють батьківських прав органи влади за неналежний догляд за дитиною.

Найрідше в Україні всиновлюють дітей у віці від 11 років. Це свято можуть відзначати також тисячі дітей, які отримали у своєму житті других батьків.

Більше новин на: Яворів Інфо

“Репід Трайдент-2019” завершено

У суботу, 28 вересня 2019 року, на Львівщині завершилось міжнародне командно-штабне навчання із залученням військ «Репід Трайдент-2019».

На стадіоні військового містечка «Центральне» Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, востаннє вишикувались підрозділи країн-учасниць. Цьогорічний «РепідТрайдент» поєднав понад 3500 солдатів та офіцерів із 14 країн світу.

В урочистій обстановці військовослужбовці окремої гірсько-штурмової бригади ОК «Захід» Сухопутних військ ЗС України, а також американські солдати під гімни обох країн спустили зі щогл прапори України та США.

Кожен з учасників багатонаціональних маневрів отримав іменний сертифікат. Також, відбулося нагородження військовослужбовців України, США та країн-учасниць.

Відбулась неофіційна церемонія обміну пам’ятними подарунками між підрозділами. А також спільне фотографування із офіційною символікою «РепідТрайдент – 2019» – навчань, які вже війшли в історію розвитку Збройних Сил України.

Більше новин на: Яворів Інфо

Всеукраїнський день бібліотек

Указом президента України від 14 травня 1998 року був заснований Всеукраїнський день бібліотек. Його святкування проходить щорічно 30 вересня.

Робота сучасної бібліотеки істотно відрізняється від її давніх прототипів. У Княжій Русі бібліотеки працювали переважно при церквах або монастирях. Перші бібліотеки на території України з’явилися вже з прийняттям християнства (988 рік). У той час самою багатою та різноманітною була бібліотека Софії Київської. Її засновником став князь Ярослав Мудрий. Ця грандіозна пам’ятка культури налічувала майже тисячу рукописних томів, однак до нас дійшли лише одиниці, оскільки бібліотеку багаторазово намагалися спалити московити та монголо-татари.

З розвитком друкарства великі бібліотеки з’явилися в школах Острога та Львова. У 18 столітті козацькі старшини, єпископи і просто багаті люди створювали свої особисті бібліотеки.

Ще до появи Всеукраїнського дня бібліотек на території Західної України діяло кілька просвітницьких організацій «Просвіта», які засновували в багатьох населених пунктах регіону читальні.

Більше новин на: Яворів Інфо

Українським водіям можна буде їздити без прав

Українським водіям для пересування по країні не обов’язково буде мати при собі водійське посвідчення. Про таку цікаву інновацію розповів віце-прем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише РБК.

Пов’язане нововведення з сервісом «Дія» – «державою в смартфоні» – який ще влітку ініціював Володимир Зеленський. Віце-прем’єр обіцяє запустити інновацію вже в листопаді – крім порталу буде розроблено також додаток.

І серед проектів, запущених в рамках діджиталізації України, будуть електронні водійські права. Скоро посвідчення можна буде сміливо забувати вдома.

Поки що точно не відомо, як це буде працювати – чи буде це складовим програми «Дія» або треба буде завантажувати фото посвідчення на смартфон.

Варто відзначити, що вже з минулого року українські водії можуть не брати з собою цифровий поліс – достатньо буде фото документа.

Крім електронних прав в рамках проекту плануються також електронні студентські, сервіс е-Малятко, електронна пенсія і перепис населення.

Більше новин на: Яворів Інфо

Міжнародний день перекладача

Своє професійне свято у перекладачів з’явилося в 1991 році, незважаючи на те, що ця професія існує багато століть, будучи головною сполучною ланкою між народами, країнами і навіть часом.

Міжнародний день перекладача відзначають щорічно 30 вересня. Його проголосили члени Міжнародної Федерації Перекладачів, вибравши для свята саме 30 вересня, оскільки цього дня в 420 році помер перекладач, історик і письменник Ієронім Стридонский.

Сьогодні Стридонського називають покровителем перекладачів. За життя він був надзвичайно розумний, мав вибуховий характер, любив подорожувати, для чого і вивчала іноземні мови.

У 386 році Ієронім Стридонский зайнявся перекладом на латинську мову Старого і Нового Завітів Біблії. Саме його текст згодом був визнаний офіційним варіантом Біблії латинською. Крім цього, Стридонський є творцем глаголиці.

Послідовники Ієроніма, сучасні перекладачі, задіяні у всіх сферах життя людини. Без них не обходяться жодні міжнародні з’їзди, міжурядові зустрічі та інші важливі заходи. Міжнародний день перекладача — це привід висловити свою повагу представникам цієї професії.

Більше новин на: Яворів Інфо

На Яворівщині чоловік викрав рибальське спорядження

Власник спеціалізованого магазину Яворівського району повідомив правоохоронців про зникнення рибальського спорядження з на суму близько 4000 гривень.

Як повідомляє районна поліція, невідомий пошкодив двері та проник у магазин, звідки й викрав спорядження для риболовлі. Правоохоронцям вдалося встановили зловмисника — речові докази свідчили про причетність до грабежу раніше судимого 30-річного жителя Яворова.

За фактом крадіжки поліцейські відкрили кримінальне провадження. Стаття передбачає покарання від трьох до шести років позбавлення волі. Триває досудове розслідування триває.

Більше новин на: Яворів Інфо