Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 31 серпня

В Україні зафіксовано 2141 новий випадок коронавірусної хвороби COVID-19.

31 серпня (станом на 9:00) в Україні 121 215 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2557 летальних, 57 114 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 2141 новий випадок. Загалом проведено 1 550 280 тестування методом ПЛР. Усього за добу одужали 380 пацієнтів.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

?Вінницька область — 3993 випадки;
?Волинська область — 5471 випадок;
?Дніпропетровська область — 2349 випадків;
?Донецька область — 1418 випадків;
?Житомирська область — 3302 випадки;
?Закарпатська область — 7516 випадків;
?Запорізька область — 1596 випадків;
?Івано-Франківська область — 9179 випадків;
?Кіровоградська область — 814 випадків;
?м. Київ — 13 370 випадків;
?Київська область — 5669 випадків;
?Львівська область — 14 510 випадків;
?Луганська область — 315 випадків;
?Миколаївська область — 1252 випадки;
?Одеська область — 7283 випадки;
?Полтавська область — 789 випадків;
?Рівненська область — 9182 випадки;
?Сумська область — 1470 випадків;
?Тернопільська область — 6014 випадків;
?Харківська область — 9076 випадків;
?Херсонська область — 396 випадків;
?Хмельницька область — 2481 випадок;
?Чернівецька область — 10 303 випадки;
?Черкаська область — 1573 випадки;
?Чернігівська область — 1894 випадки.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 31 серпня 2020 року до Центру надійшло 2021 повідомлення про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 181 652 повідомлення про підозру на COVID-19.

Більше новин на: Яворів Інфо

Окупанти влаштували провокацію на Донбасі та порушили режим “тиші”

За минулу добу українські військовослужбовці зафіксували два ворожі порушення проголошеного режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомляє пресцентр Операції Об’єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Так, поблизу Мар’їнки нашими воїнами відмічено декілька пострілів зі стрілецької зброї з боку збройних формувань Російської Федерації. Також на цій ділянці фронту за допомогою ручного протитанкового гранатомета ворог здійснив дистанційне мінування місцевості однією протипіхотною міною ПОМ-2.

Крім того, на Приазов’ї всупереч домовленостям у рамках Тристоронньої контактної групи задокументовано проліт ворожого БПЛА типу “квадрокоптер”. Засобами радіоелектронної боротьби Об’єднаних сил негайно було здійснено радіоподавлення каналів управління та навігації безпілотника противника, що унеможливило його подальше використання.

Усі ці провокації противника не становили загрози нашим оборонцям, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували.

Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає. Українські захисники були напоготові адекватно реагувати на підступні дії противника.

Від початку поточної доби, 31 серпня, на усіх ділянках фронту спостерігалася тиша, порушень повного та всеосяжного режиму припинення вогню не спостерігалося.

Наші воїни продовжують виконувати поставлені завдання і перебувають напоготові надати відсіч у разі загрози їхньому життю чи здоров’ю.

Більше новин на: Яворів Інфо

ЦВК оголосила дату початку виборчої кампанії

Комісія оголосила з 5 вересня 2020 року початок виборчого процесу місцевих виборів.
30 серпня відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, під час якого Комісія оголосила з 5 вересня 2020 року початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня 2020 року.

Рішення прийняте на виконання вимог Виборчого кодексу України.

При цьому взято до уваги Постанову Верховної Ради України від 15 липня 2020 року “Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році”, постанови ЦВК від 8 серпня 2020 року № 160 “Про перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року”, № 161 “Про неможливість проведення перших виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької і Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року” та від 14 серпня 2020 року № 176 “Про призначення перших виборів депутатів районних рад на 25 жовтня 2020 року”.

Комісія внесла зміни до своєї постанови від 8 серпня 2020 року № 163 “Про Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року”, виклавши вказаний Календарний план у новій редакції.

Більше новин на: Яворів Інфо

Анатолій Митник… Герої не вмирають!

Анатолій Михайлович Митник народився 22 жовтня 1971 року, рядовий міліцейського взводу №3, роти №5 батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1» ГУ МВС був відряджений в зону АТО 22.05.2014 р.

Серце пораненого Анатолія перестало битись 31 серпня 2014 року, о 3 год. 3 хв. – на операційному столі в лікарні села Пісків, що на Дніпропетровщині.

Анатолій був сином військовослужбовця з Яворова, рано осиротів, закінчив школу №3. Одружившись, перебрався жити в село Наконечне Перше. Та доля не була щедрою: після серйозної автокатастрофи кохана стала інвалідом. Заледве її виходив.

Анатолій Митник – міліціонер батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1» загинув 31 серпня 2014 р. у бою біля с. Піски Ясинуватського району Донецької області. У Героя залишилася дружина, донька та син.

Указом Президента України № 873/2014 від 14 листопада 2014 р., «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», Анатолія Митника нагороджено орденомом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Більше новин на: Яворів Інфо

МОЗ рекомендував учням проходити медогляд незалежно від початку навчання

Для попередження інфікування COVID-19 МОЗ рекомендує учням проходити обов’язковий медичний профілактичний огляд незалежно від дати початку навчального року.

На цьому наголосив заступник Міністра охорони здоров’я України – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, інформує пресслужба МОЗ.

”Для попередження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Cov-2, МОЗ рекомендує проходити обов’язковий медичний профілактичний огляд ближче до дати дня народження учня”, — підкреслив Віктор Ляшко.

Згідно з листом-роз’ясненням, яке МОЗ надіслало МОН, перед вступом у заклад середньої загальної освіти учні повинні пройти комплексний медичний огляд. Але учні 2-11 класів можуть проходити обов’язковий медичний профілактичний огляд раз на рік у зручний час та незалежно від дати початку навчального року.

Після проходження медичного огляду заклад охорони здоров’я видає для надання медичному працівникові закладу середньої загальної освіти форму № 086-1/о “Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду” та форму № 063/о.

Довідка про щеплення, вказані у формі № 063/о, дає медичним працівникам закладу освіти інформацію про наявність чи відсутність щеплень у конкретної дитини.

Більше новин на: Яворів Інфо

Правила роботи дитсадків під час карантину

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило рекомендації для дошкільних закладів освіти з організації протиепідемічних заходів на період карантину, який було продовжено до 31 жовтня.

Працівники дитсадків перед роботою зобов’язані міряти темпеартуру. Вихователі зранку приймають дітей від батьків на території закладу, але за межами будівлі, повідомили на сторінці МОЗ у «Facebook».

Насамперед, на вході у приміщення потрібно обробляти руки спиртовими антисептиками. Всі протиепідемічні заходи для дітей мають бути організовані в ігровій формі.

«У закладах дошкільної освіти забороняється використання багаторазових тканинних рушників, м’яких іграшок, килимів з довгим ворсом. Заборонено заходити у приміщення дошкільного закладу у вуличному взутті, проводити масові заходи та батьківські збори», – повідомили у міністерстві.

Також рекомендовано розробити графік прогулянок та занять, щоб не допустити змішування груп, обмежити заняття та вправи, під час яких діти контактують між собою та використовують додатковий інвентар. Працівники повинні регулярно мити руки з рідким милом або обробляти їх антисептиками щодві години та після відвідування громадських місць.

Кожні дві години працівники садків мають дезінфікувати поверхні. Також це необхідно робити після закінчення робочого дня.

Обов’язкові провітрювання приміщень щонайменше 15 хвилин перед відкриттям закладу та провітрювання кімнат ( по черзі) впродовж дня.

«МОЗ не обмежує функціонування груп подовженого дня, якщо керівник закладу в змозі забезпечити дотримання всіх рекомендацій міністерства щодо освітнього процесу», – додали у відомстві.

Більше новин на: Яворів Інфо

Львівщина вшанувала пам’ять воїнів, які загинули під Іловайськом

У суботу, 29 серпня 2020 року, у День пам’яті загиблих захисників України, у Львові, на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку вшанували полеглих під Іловайськом та усіх воїнів, які віддали своє життя за волю та незалежність держави.

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв та помолилися за них.

“Дуже важливо пам’ятати про українських воїнів, які загинули на полях бою, захищаючи нашу державу. Ціна мирного неба є дуже високою, і наш обов’язок – жити так, аби не зрадити їхню пам’ять. Слава нашим хлопцям, які сьогодні на Сході захищають Україну від російської агресії. Перемога обов’язково буде за нами”, – зазначив заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Грень.

У межах заходу для львів’ян та гостей міста презентували документальну фотовиставку, присвячену пам’яті загиблих у боях за Іловайськ.

Автори світлин – фотографи Саша Глядєлов, Макс Дондюк, Макс Левін та Маркіян Лисейко, які були в Іловайську.

Довідка
«Іловайський котел» — бойові дії поблизу міста Іловайськ Донецької області у серпні 2014 року.
6 років тому сталось наймасштабніше вторгнення на територію України військ російської федерації. Саме у ці серпневі дні 2014 року відбулось пекло, яке називають «Іловайським котлом». У так званому «зеленому коридорі» російські військові обстріляли українських бійців, що мали вийти з оточення. 366 українських воїнів загинуло, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 128 потрапили в полон, 42 вважаються зниклими безвісти. Це найбільші та найболючіші втрати українських військових за весь час бойових дій на сході країни. Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на полях соняхів, де сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя за свободу та незалежність нашої країни. Символом Дня пам’яті захисників України, став сонях. Саме тому сьогодні вшановують Героїв з цією символічною квіткою.

Більше новин на: Яворів Інфо

У Львові відкрили перший у місті океанаріум

На проспекті Шевченка, 8 у Львові відкрили перший в місті приватний океанаріум. На відкриття прийшли й протестувальники-екоактивісти, що виступили проти такого розважального закладу. Про це повідомляє Твоє місто, посилаючись на Суспільне.

Океанаріум відкрили у будівлі колишнього кінотеатру «Київ». Аби переобладнати кінотеатр під океанаріум, у будівлі провели реконструкцію.

Тут є морські жителі з різних куточків світу. Сюди привезли, зокрема, 20 маленьких акул і три різновиди скатів. Також тут є риби-собаки і риби-клоуни. Окремий басейн з хижими прісноводними рибами.

Годують риб в океанаріумі 1-2 рази на добу. За словами керівника підрозділу акваріумністики Назара Зінковського, найбільше корму потребують хижаки, зокрема, акули, які швидко ростуть.

«Раціон йде від планктону замороженого до риби, кальмарів, мідій. Планктон є в нас навіть в Україні. Є організації, які займаються виготовленням акваріумних кормів заморожених, відповідно, ми в них купляємо і годуємо повноцінним раціоном, кормом, яким вони харчуються в природі», – розповідає він.

Еколог Анатолій Павелко проти відкриття океанаріуму, як розважального закладу. Він вважає, що рибам важко забезпечити необхідні умови існування.

«Забезпечити гідні умови для океанічних мешканців в умовах міста, яке розташоване за 800 км від найближчого морського узбережжя досить складно. У зв’язку з тим, можуть виникнути певні проблеми, пов’язані із хворобами риб, з меншими строками життя, ніж би це було у природних умовах», — додає він.

Однак в океанаріумі запевняють, що що про риб добре дбають. Так, співорганізаторка закладу Яна Яновська каже, що утримання тварин їм не зашкодить, адже за рибами доглядає професійна команда.

Додамо, що загалом у львівському океанаріумі живе приблизно 3 тисячі морських жителів.

Дитячий квиток (3-13 років) тут коштуватиме 150 грн, студентський та підлітковий (14-17 років) – 200 грн, а дорослий – 250 гривень.

Як пишуть Наші Гроші. Львів, «Кінокомплекс-Київ» в судовому порядку змусило міськраду винести на сесію питання про включення до переліку об’єктів, що підлягають приватизації способом викупу, приміщення кінотеатру «Київ» на проспекті Шевченка, 8. У кінці травня 2013 року депутати проголосували за відповідну ухвалу, дозволивши «Кінокомплекс-Київ» як орендарю приватизувати приміщення (а це 835,8 кв.м) без проведення повноцінного аукціону.

У 2015 році ТОВ «Кінокомплекс-Київ», власником якого був львівський депутат і бізнесмен Григорій Козловський, хотів викупити приміщення колишнього кінотеатру. Його мали продати за 8 млн, втім Вищий господарський суд вирішив повернути кінотеатр громаді міста. Станом на зараз це підприємство припинило свою діяльність.

У вересні 2015 року за цією адресою зареєстрували ОСББ «Шевченка 8». Його уповноваженим вказаний Олег Дублянський. Він же є керівником ОСББ «Свободи 11», де донька Григорія Козловського Софія Максимець будує готель. До травня 2019 року керівником ОСББ на Свободи вказувався Григорій Козловський.

У 2017 році виконком Львівської міської ради видав містобудівні умови та обмеження Григорію Козловському та Валентині Свіщовій на реконструкцію нежитлових приміщень будинку №8 на проспекті Шевченка. У будівлі мали надбудувати третій та мансардний поверхи. Гранична допустима висота споруди – 18,1 м.

Більше новин на: Яворів Інфо

Алгоритм функціонування школи

Алгоритм функціонування школи. Яворівська РДА наголошує, що дотримання РЕГЛАМЕНТУ є вкрай важливим і залежить від кожного з нас.

1. З 1 вересня учні в школу заходять без батьків через чотири різні входи для різних класів (на дверях буде відповідне маркування).
2. Вхід і пересування школою можливі лише у масці, або респіраторі з температурою тіла не більше 37,2 С для вчителів та персоналу.
3. У регіонах із “помаранчевим” рівнем епідемічної небезпеки вчителі можуть використовувати захисні щитки.
4. Температурний скринінг на вході до школи для вчителів та персоналу обов’язковий.
5. Батьків просимо щоранку вимірювати температуру своїй дитині. Якщо температура є вищою за 37,2С, дитину у школу батьки не приводять. Якщо в сім’ї та близькому оточенні дитини є хворі на COVID-19, прохання таку дитину до школи не приводити теж.
6. Перед початком занять класний керівник має опитувати учнів щодо самопочуття та наявності симптомів COVID-19.
7. Під час уроків маски і респіратори учні можуть не використовувати. На перервах учні 1-4 класів можуть переміщуватися без масок, всі решта – в масках.
8. Їдальня працюватиме за спеціальним графіком, щоби уникнути скупчення учнів. Учні відвідуватимуть їдальню суворо у відведений для них час (для кожного класу окремо буде доведено, коли саме).
9. Питний режим у класі буде здійснюватися тільки персональними пляшками. Просимо батьків забезпечити своїх дітей і підписати пляшечку.
10. Обов’язковим є провітрювання, очищення та дезінфекція приміщень та поверхонь; при вході та у кожному класі будуть дезінфектори.
11. У разі підтвердження хвороби COVID-19 в одного із учнів, ВЕСЬ КЛАС має піти на самоізоляцію та дистанційне навчання.

Більше новин на: Яворів Інфо

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 29 серпня

⚡МОЗ повідомляє:

В Україні зафіксовано 2 481 новий випадок коронавірусної хвороби COVID-19 — це антирекорд кількості нових хворих за добу.

29 серпня (станом на 9:00) в Україні 116 978 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 492 летальні, 56 138 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 2 481 новий випадок. Загалом проведено 1 516 712 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужали 1055 пацієнтів.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

?Вінницька область — 3872 випадки;

?Волинська область — 5370 випадків;

?Дніпропетровська область — 2236 випадків;

?Донецька область — 1369 випадків;

?Житомирська область — 3155 випадків;

?Закарпатська область — 7385 випадків;

?Запорізька область — 1520 випадків;

?Івано-Франківська область — 8843 випадки;

?Кіровоградська область — 795 випадків;

?м. Київ — 12 984 випадки;

?Київська область — 5489 випадків;

?Львівська область — 14 168 випадків;

?Луганська область — 295 випадків;

?Миколаївська область — 1118 випадків;

?Одеська область — 6921 випадок;

?Полтавська область — 738 випадків;

?Рівненська область — 9019 випадків;

?Сумська область — 1398 випадків;

?Тернопільська область — 5705 випадків;

?Харківська область — 8691 випадок;

?Херсонська область — 386 випадків;

?Хмельницька область — 2297 випадків;

?Чернівецька область — 9997 випадків;

?Черкаська область — 1482 випадки;

?Чернігівська область — 1745 випадків.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 29 серпня 2020 року до Центру надійшло 2808 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 177 431 повідомлення про підозру на COVID-19.

Більше новин на: Яворів Інфо