Продається новий літній костюм!

Продається новий літній костюм (футболка + шорти)!
Розмір – 44.
Тканина – двонитка.
Колір – світло сірий.
Зручний, легкий, ручна обшивка, шорти з кишенями.
Ціна: 230 грн.
Звертайтесь за телефоном: 097 909 4142 (Олена).
36301783_1825886327529352_2957899081462054912_n

Ліфт обірвався із жінкою у середині

У Львові в 9-ти поверховому будинку на вулиці Довженка, 18 обірвався ліфт із жінкою у середині. Про це повідомили на гарячій лінії міста Львова.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
Нещасний випадок стався у першому під’їзді будинку. За попередніми даними обрив ліфта стався між 2-м та 3-м поверхом.
Потерпілу уже звільнили, з нею все гаразд.
Більше новин на: Яворів Інфо

Повернення Героїв зі Сходу. Зустріч легендарної 80-ої бригади

Сьогодні, у суботу, 30 червня 2018 року, у Львові відбулась урочиста хода військовослужбовців 80-ої десантно-штурмової бригади з нагоди повернення із зони проведення операції Об’єднаних сил.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
Військові пройшли урочистою ходою від місця розташування 80-ої окремої десантно-штурмової бригади за маршрутом: вул. Стрийська – вул. Героїв Майдану – вул. Сахарова – вул. Коперника – просп. Свободи.
О 13:30 год. у Міському палаці культури імені Гната Хоткевича презентують книгу спогадів учасників та очевидців оборони Луганського аеропорту.
Пізніше, о 16:00 год, на площі біля Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької розпочнуться Всеукраїнські змагання з функціонального багатоборства «Ігри Героїв».
Більше новин на: Яворів Інфо

Сьогодні виповнюється 111 років з дня народження Романа Шухевича

Роман Шухевич – політичний та військовий діяч, посмертно нагородженний званням Героя України.
Сьогодні, у суботу, 30 червня 2018 року, виповнилося 111 років з дня народження українського політичного та військового діяча, генерал-хорунжого, головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича.
Читайте більше тут: Новини Яворівщини
Роман Шухевич народився у Львові 30 червня 1907 року. Його дитинство пройшло у містечку Краковці Яворівського повіту на Львівщині. Там же закінчив народну (початкову) школу. З 1917 по 1925 р. навчався у філії Львівської Академічної гімназії. Під час навчання Роман мешкав у Львові у своєї бабусі Герміни Шухевич, де і познайомився з тодішнім командантом УВО Євгеном Коновальцем. У вересні 1926 року Роман Шухевич поступив до Львівської політехнічної академії на державно-мостовий факультет. У 1928-1929 рр. відбуває військову службу в польській армії. Як студента його зразу ж направили у старшинську школу підхорунжих, але через деякий час звільнили з причини політичної ненадійності. У 1934 р. закінчив університетські студії зі званням інженера.
За життя Шухевич показав себе талановитим політиком. Саме під його керівництвом ОУН зробила цілу низку вкрай важливих політичних кроків. У серпні 1943 провели ІІІ Надзвичайний великий збір ОУН, прийняли розгорнуту програму організації, що була по суті програмою національно-визвольного руху. Так, було розпочато курс на створення повстанських формувань (УПА) і на відкриту збройну боротьбу проти «двох окупантів-імперіалістів» — III Рейху та СРСР.
Генерал-хорунжий УПА починав як звичайний рядовий гарматник у польському війську. У 1928-1929 роках Шухевич проходив строкову службу в артилерійській частині у Володимирі-Волинському та навіть навчався в так званій підстаршинській школі. Але через участь в українській націоналістичній організації він вважався неблагонадійним, тому не зміг завершити навчання і залишився рядовим.
Уже у ті часи Шухевич та його побратими будували Українську повстанську армію за зразками регулярних армій: створювались штаби (Головний та регіональні), офіцерські (старшинські) школи, система звань та посад, і навіть власна нагородна система. Запроваджені ним принципи і норми політичної та військової діяльності стали концептуальною основою української визвольної боротьби 1940-1950-х років.
Роман Шухевич –символ героїчної боротьби за УССД. 5 березня 1950 р. він загинув героїчною смертю у підпільній хаті у с. Білогорща біля Львова під час бою з московськими окупантами.
Більше новин на: Яворів Інфо

День слідчого України

Щороку 1 липня українські послідовники Шерлока Холмса відзначають своє професійне свято – День слідчого України. Не кожен, навіть дуже здібний правоохоронець, може працювати слідчим. Для цього спеціально підбираються люди з особливими характеристиками, головними з яких є об’єктивність та вміння аналітично мислити. Саме здатність відсторонитися від ситуації та побачити загальну картину є головним у будь-якому розслідуванні.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
Слідчі є в різних правоохоронних органах нашої держави. Зокрема є слідчі міліції, слідчі прокуратури, слідчі служби безпеки тощо. Головним їх завданням є проведення досудового розслідування кримінальних діянь, тобто збір максимальної кількості доказів які потім передаються в суд.
Слідчі органи України переважно діють в рамках законодавства.
Більше новин на: Яворів Інфо

Міжнародний день астероїда

Астероїди – не єдині космічні тіла, які іноді падають на Землю. Кожен день більш ніж 100 тонн космічного матеріалу із залишків астероїдів і комет та різного космічного “сміття” падає на Землю. Більшість з цих об’єктів руйнуються ще в атмосфері. Якщо щось таки долетіло до поверхні Землі, це скоріше метеорит.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
Раніше наслідки від падіння астероїдів були більш поширені, сьогодні це рідкість. Наприклад, близько 65 мільйонів років тому, як вважають вчені під впливом падіння астероїда зникли динозаври.
За статистикою Земля страждає від впливу космічних об’єктів, розміром з футбольне поле, приблизно раз в 2 000 років. Приблизно один раз на рік в атмосферу Землі потрапляє метеорит розміром з автомобіль (це крихітний шматок астероїда). В результаті його падіння звичайно виходить гарна вогненна куля і такий метеороид зазвичай згорає до того, як досягнути поверхні Землі.
Відомо, що астероїди багаті дорогоцінними і іншими металами, а також водою. Деякі астероїди насправді є “видуті” комети – льоди зникли, і все, що залишилося – скелястий матеріал. У деяких астероїдів є навіть свої супутники!
Більшість астероїдів обертаються навколо Сонця в поясі астероїдів, який знаходиться між Марсом та Юпітером.
У своїй Резолюції (A/RES/71/90), прийнятої Генеральною Асамблеєю 6 грудня 2016 року, ООН проголосила 30 червня Міжнародним днем астероїда. День відзначається щорічно на міжнародному рівні в річницю Тунгуського феномена над Сибіром, що сталося 30 червня 1908 року. Міжнародний день астероїда проголошений з метою підвищення інформованості громадськості про небезпеку зіткнення з астероїдами.
Генеральна Асамблея глибоко переконана в загальній зацікавленості всього людства в сприянні дослідженням ті використанню космічного простору і підтверджує велике значення міжнародного співробітництва у встановленні верховенства міжнародного права, включаючи відповідні норми міжнародного космічного права, які відіграють важливу роль в здійсненні міжнародного співробітництва в дослідженні й використанні космічного простору в мирних цілях.
Більше новин на: Яворів Інфо

Нацбанк введе плату за видачу розмінних монет

Національний банк вводить плату за видачу розмінних монет номіналом 10 і 50 копійок.
Про це йдеться в постанові регулятора № 71 від 25 червня 2018 року, інформує «Економічна правда».
Читайте більше тут: Новини Львівщини
Зоркрема, тариф за видачу монетам номіналом 10 коп. складе 20 гривень за 1 тис. штук, номіналом 50 коп. – 35 гривень на 1 тис. Штук. Видача монетам номіналами 1,2,5 і 25 коп. залишається безкоштовною.
На даний момент видача будь-яких монет є безкоштовною.
З 1 липня підприємства торгівлі і сфери послуг в разі відсутності монет дрібних номіналів будуть проводити округлення сум розрахунків.
Більше новин на: Яворів Інфо

День архітектури України

1 липня святкується День архітектури України. Це свято було засновано президентом країни 17 червня 1995 року. З того часу воно відзначається щорічно.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
Архітектура України багатолика, вона, як кажуть, «озвучена дзвонами». Найбільш знаковим для країни було храмове будівництво, яке сягає своїм корінням у часи літописів і Княжої Русі. У ті часи День архітектури, звичайно, не святкували, але українське зодчество мало своє оригінальне обличчя, яке відбивало багато воєн, духовне зростання і державні злети. Ці цінності досі оспівуються в свято архітекторів, оскільки побудовані сотні років тому будівлі стали втіленням всієї української архітектури.
Більше новин на: Яворів Інфо

У Львові молитимуться за Героїв України

Завтра, у суботу, 29 червня 2018 року, у Львові на полі почесних поховань №76 Личаківського кладовища відбудеться поминальна молитва за загиблими Героями АТО та Небесної сотні. Молитву очолять військові душпастирі Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла ЛА УГКЦ, – інформує сайт УГКЦ.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
З благословення владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського УГКЦ, останньої суботи місяця об 11:00 на Личаківському кладовищі, на місці поховання Героїв АТО та Небесної сотні, капелани Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла служать панахиду.
Священики запрошують вірних якнайчисельніше долучитися до спільної молитви та своєю присутністю вшанувати пам’ять Героїв.
Більше новин на: Яворів Інфо

ДТП в Янові, водія забрала швидка

Сьогодні, 29 червня 2018 року, близько 12:30 год. на Яворівщині, у смт. ІваноФранкове, сталась ДТП за участі ВАЗу та міні-вантажівки.
Про це повідомив співробітник поліції Ігор Зінкевич, виклавши у соцмережі відповідні фото.
Читайте більше тут: Новини Яворівщини
«ДТП – Івано-Франкове. Рух ускладнено. Водія ВАЗу забрала швидка. Подробиць невідомо», – зазначено у повідомленні.
Детальніша інформація встановлюється.
36427066_1776813442372273_5573726867023724544_n
Більше новин на: Яворів Інфо