Дворічний Яків із Яворівщини потребує коштів на лікування

У дворічного Якова Юхиміва із села Ямельня рідкісне ускладнення після пересадки печінки.

Із липня хлопчик разом із мамою перебуває в лікарні в Бельгії. Сім’я заборгувала клініці вже 96 тисяч євро, а згодом буде ще один рахунок за операцію. Батьки просять усіх небайдужих про фінансову допомогу, адже власні кошти давно вже закінчилися.

У подружжя є ще чотирирічна донька. Вона разом з батьком перебуває в Україні. Чоловік займається кузовними роботами для автомобілів.

Переказати кошти на лікування Якова можна на рахунок Юрія Юхиміва – 5168 7554 2805 8909.

Більше новин на: Яворів Інфо

Допоможіть знайти чоловіка!

Розшукується мужчина Буяр Ігор Іванович 1974 року народження (46 років), який пішов у напрямку Новояворівська (за останньою інформацією дорожньої служби, які його бачили сьогодні, 28.02.2020 року, о 12:00 год.) із рудою собачкою на руках.

Одягнений у чорну шапку, зелену куртку, гумові чорні чоботи.

ОСОБЛИВОСТІ: переніс інсульт і не розмовляє!!!

Дзвоніть за телефоном: 097 241 5952 (Михайло)

Більше новин на: Яворів Інфо

На концерті гурту «Антитіла» у Новояворівську здійснилась мрія хлопчика

«Весь зал плакав»: на концерті гурту «Антитіла» у Новояворівську здійснилась мрія 10-річного хлопчика. Про це повідомляє LMN

У понеділок, 24 лютого 2020 року, у Новояворівську виступав відомий гурт «Антитіла». Під час концерту до соліста гурту Тараса Тополі підійшов 10-річний Максим Майдан та дав йому конверт із листом. Артист одразу його зачитав.

«Цей хлопчик – справжній фанат гурту, виявляється, він навіть відрощував волосся, щоб бути схожим на Тараса Тополю, – розповідає LMN Юлія Мисько. Жінка теж була на концерті. – Свій лист почав зі слів пісні гурту «Я хочу стати тим, від кого буде син». Зал сприйняв це з усмішкою, адже Максим ще досить маленький. Але потім, коли з листа стало зрозуміло, що потрапити на концерт Тараса було його дуже великою мрією і він не може повірити, що вона здійснилась, зал розчулився. Ну і люди вже зовсім розплакались, коли Максим розказав про свого молодшого братика Богданчика, в якого проблеми зі слухом. Максим дуже хоче, аби той міг чути. А сім‘я навіть не має коштів, аби обслуговувати його слуховий апарат”.

Хлопчика обійняв весь гурт, а Тарас Тополя пообіцяв дати потрібні гроші.

Під сценою стояла мама Максима – Юлія. Вона теж почала плакати.

Жінка розповіла LMN, що виховує дітей сама. Слуховий апарат з допомогою добродіїв купили ще раніше. Його ціна – понад 80 тисяч гривень. Щомісяця на обслуговування самого апарату жінка витрачає понад 3 тисячі гривень. Окрім цього, Богдану потрібні постійні уроки з логопедом, щоб він нарешті зміг повноцінно спілкуватись.

«Я дуже хотіла здійснити мрію сина. Максим страшно любить Тараса Тополю і його творчість. А він вирішив ще й листа йому написати. Гурт подарував Максимку приставку, а також передав 6 тисяч гривень на лікування Богданчика», – розповідає Юлія.

Більше новин на: Яворів Інфо

Криваві бої на Донбасі: ЗСУ зазнали втрат

Минулої доби на Донбасі збройні формування Російської Федерації шість разів порушили режим припинення вогню – один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, ще один зазнав поранення

Про це повідомляє пресцентр Операції Об’єднаних сил, передає Depo.ua.

Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Три обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”, а саме:
– поблизу населеного пункту Новомихайлівка – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
– поруч з Красногорівкою – зі станкового протитанкового гранатомета ворог здійснив шість пострілів;
– неподалік Старогнатівки – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник здійснив три обстріли наших позицій, а саме:
– двічі неподалік Новотошківського – зі 120-мм мінометів противник випустив по наших захисниках 30 мін, а також вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
– поруч з Оріховим – з міномету калібру 120 мм – три міни.

Вчора, 27 лютого, внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув та ще один зазнав поранення.

З початком цієї доби російські окупаційні війська з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї обстріляли захисників Водяного, що у районі відповідальності “Схід”. За поточну добу втрат немає.

Більше новин на: Яворів Інфо

Коронавірус не омине Україну, – РНБО

Коронавірус COVID-19, який зародився в Китаї, не омине Україну, але наша держава до цього готова. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі телеканалу “1+1”, передає Depo.ua.

“Я думаю, що нашу країну, на превеликий жаль, поодинокі випадки захворювання навряд чи оминуть. Це буде майже в кожній країні. Але ми дуже-дуже потужно підготувалися. Ми навіть деякі речі забрали з Африки, щоб вони були в Україні. Коли є необхідність, була дана команда, щоб вони там припинили працювати. У нас готова санітарна авіація, 12,5 тисяч лікарняних місць та багато інших речей”, – запевнив Данілов.

Нагадаємо, п’ять українців захворіли на коронавірус; усі вони перебувають за межами України.

Станом на ранок 28 лютого від коронавірусу COVID-19 загинуло 2858 людей, кількість заражених зросла до 83 265, а 36 436 пацієнтів одужали.

Також стало відомо, що в евакуйованих з Китаю українців ознак коронавірусу не виявлено.

У східній китайській провінції Чжецзян 16 лютого запустили у виробництво перші ліки, які можуть бути ефективними в боротьбі з новим коронавірусом.

Китай заявляв, що спалах нового коронавірусу досягне свого піку до середини лютого, а потім піде на спад.

Більше новин на: Яворів Інфо

На Львівщині стартував форум для фермерів

На Львівщині стартував «AGROPORT WEST LVIV 2020». Про повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

27 лютого в області розпочав роботу ХІІІ Міжнародний форум з розвитку фермерства «AGROPORT WEST LVIV 2020». Участь у відкритті взяв перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський.

АГРОПОРТ – щорічний масштабний захід з підтримки фермерства та сільськогосподарських виробників України. З початку заснування проходить за підтримки і участі Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) і входить в календар ООН.

Львівський АГРОПОРТ максимально враховує регіональні особливості, та зорієнтований на розвиток потенціалу дрібних та середніх виробників аграрного сектору економіки, створення передумов стабільного динамічного розвитку регіону виробництва конкурентоспроможної продукції сільського господарства, розширення ринків збуту, налагодження міжнародних відносин.

Серед учасників заходу – гості з Республіки Польща, Республіки Білорусь, США, делегації з Луганської, Хмельницької та Вінницької областей.

Хоча це вже 5 Форум на Львівщині, як розповів Дмитро Титаренко цьогорічний АГРОПОРТ проходить у новому форматі.

Відтак, учасники заходу спілкуватимуться на двох платформах: бізнес та комунікаційній. Також буде час для неформального спілкування, де заплановані перша в Україні незалежна премія за показниками бізнес-репутації регіональних виробників AGROPORT Awards, а також ділова вечеря.

Серед заходів «AGROPORT WEST LVIV 2020» – Стратегічна сесія: Аграрна Львівщина. Розвиток регіональної екосистеми, Keynote-сесія «Кращі Аграрні Практики» (індивідуальні презентації за участю галузевих експертів), нагородження школярів-переможців конкурсу малюнків в рамках проекту здорового шкільного харчування.

Окрім цього, під час АГРОПОРТУ підпишуть МЕМОРАНДУМ про співпрацю та партнерство між департаментом агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації і Товариством з обмеженою відповідальністю «Агропорт Україна». Меморандум передбачає об’єднання зусиль задля формування на території Львівської області професійної аграрної спільноти «Кращі аграрні практики Львівщини» та створення сучасної інформаційної інфраструктури з єдиним вікном із підтримки фермерства у Львівській області та на заході України.

Більше новин на: Яворів Інфо

Найбрудніші предмети у повсякденному житті

Знайомі предмети, до яких ми торкаємся кожен день, від мобільних телефонів до кухонних раковин, містять набагато більше бактерій, ніж наші туалети. І хоча 80% інфекцій походять від наших дотиків до цих предметів, ми рідко їх чистимо так само, як «порцелянові трони».
Взуття. За 2 тижні нова пара взуття збирає 421 тисяч одиниць бактерій – середня кількість бактерій. Майже на третину взуття (27%) знаходиться кишкова паличка, що вказує на частий контакт з фекальним матеріалом, швидше за все, з підлоги в громадських туалетах або після контакту з фекальним матеріалом тварин на відкритому повітрі. Прання взуття в пральній машині з миючим засобом призводить до того, що 90% бактерій знищуються, включаючи фекальні речовини.
Кухонна мийка. На кухонних раковинах більше бактерій, ніж в туалетах і сміттєвих баках. Ще гірше, коли поблизу знаходиться мокра кухонна губка, яка насправді в 200 тисяч разів брудніша вашого туалету. Обмивайте раковину гарячою мильною водою і щодня витирайте її дезінфікуючими серветками. Перш ніж намочити губку, покладіть її в мікрохвильову піч на хвилину для очищення.
Устаткування на ігровому майданчику. Граючи на відкритих майданчиках на вулиці, діти гойдаються і ковзають по небезпечних бактеріях. Ігрові майданчики – це, по суті, громадські туалети для птахів, і ви ніколи не побачите, скажімо, футбольний м’яч без кишкової палички на ньому.
Багаторазові сумки для покупок. 97% покупців ніколи не чистили свої багаторазові сумки, створюючи сприятливе середовище для потенційно небезпечних бактерій. Сумки випадкових покупців, які вдалося дослідити, містили досить високий рівень бактерій, що викликають безліч серйозних проблем зі здоров’ям. Особливо вразливі діти. Однак ретельне прання сумок вбило практично всі бактерії.
Електронні пристрої. Це не тільки стільникові телефони, які ніколи не чистяться, але і пульт для телевізора. Коли кілька людей торкаються загальної речі, наприклад, iPad, власники можуть захворіти. Дослідники Лондонської школи гігієни і тропічної медицини виявили фекальні речовини на кожному з 6 смартфонів. Для чищення таких поверхонь використовуйте просту дезінфікуючу серветку.

Більше новин на: Яворів Інфо

Початок весни

1 березня відзначається надзвичайно світла та радісна подія — свято приходу весни.

Довгоочікувану весну прийнято було зустрічати ще за часів язичників. Традиція вшанування весни, яку уособлює прекрасна дівчина, збереглася і до наших часів.

Легенда свідчить, що колись Сонце зійшло на землю в образі прекрасної діви. Але злий Змій закрив красуню в своєму палаці. І в цю мить все навколо змінилося: замовкли птахи, перестали веселитися діти, світ став похмурим і сумним. Врятувати Сонце зважився тільки один молодець. Він шукав палац, в якому захована дівиця, цілий рік. В нерівній боротьбі юнак переміг Змія та визволив Сонце.

Після цього ожила вся природа, але цього вже не зміг побачити молодець, оскільки був сильно поранений і помер. Його кров капала на білий сніг, який поступово починав танути. І на цьому місці виросли прекрасні проліски. Зараз під час свята приходу весни прийнято розповідати цю легенду. Незмінними атрибутами цього дня є квіти, зокрема проліски, які стали вісниками приходу весни.

Більше новин на: Яворів Інфо

На Львівщині визначили переможців конкурсу молодіжних проектів 2020

25 лютого на засіданні конкурсної комісії з визначення проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2020 році з Обласної програми «Молодь Львівщини» на 2016-2020 роки, було визначено переможців цьогорічного конкурсу.

На конкурс молодіжних проектів було подано 116 конкурсних пропозицій. За підсумками оцінювання переможцями визначено 37 громадських організацій, які реалізують 42 проекти, інформує прес-служба ОДА.

Серед поданих проектів найпоширеніший напрям – національно-патріотичне виховання – 20 проектів, на другому місці – розвиток неформальної освіти – 10 проектів. Крім цього, у сфері утвердження громадянської свідомості та активної громадської позиції переможцями стали 7 проектів, у сфері безпечного та здорового способу життя – 4 проекти, у сфері створення умов з метою працевлаштування молоді – 1 проект.

Нагадаємо, що загальна сума підтримки конкурсних пропозицій становить 1 000 000 грн.

Більше новин на: Яворів Інфо

День працівників патрульно-постової служби України

Згідно з наказом Міністерства Внутрішніх Справ, ще в 2006 році на базі підрозділів патрульно-постової міліції (ППМ) була створена Патрульна служба (ПС), однак свій «професійний день» за роки незалежності України її працівники почали відзначати вперше тільки з 2010 року. Наказом від 16 січня 2010 року його затвердив міністр внутрішніх справ України. Дата святкування призначена на 28 лютого.

Станом на 2010 рік в Україні налічується п’ять полків ПС: Київський, Харківський, Дніпропетровський, Донецький та Одеський, в решті областей – батальйони і роти.

В обов’язки працівників ППС України входить – підтримка правопорядку в громадських місцях, припинення протиправних дій, участь у розкритті злочинів та їх профілактика, а також підтримання зв’язку та взаємодія з населенням. Відповідно до ст. 4 Статуту ППС України, працівники міліції, які несуть патрульно-постову службу, повинні мати високі моральні цінності і необхідну професійну підготовку. Так само патрульно-постова служба здійснює нагляд за виконанням окремими громадянами і посадовими особами правил, що регулюють громадський порядок, з метою попередження і припинення правопорушень, притягнення правопорушників до відповідальності.

Більше новин на: Яворів Інфо