На “Бадер Україна” відмовились викликати швидку жінці з кровотечею

27 листопада 2019 року на Bader Україна у жінки почалась кровотеча, коли вона звернулась в медпункт і повідомила про свій стан її відповіли, що швидкої допомоги вони викликати не можуть у зв’язку із тим, що її немає кому замінити. Їй дали валідол і невідомі дві таблетки. Про це повідомляє Форпост, посилаючись на ФБ сторінку доньки жінки, яка написала про це.

Стан жінки погіршився…

Вона зателефонувала до доньки, яка викликала швидку до маминої роботи, але швидку не пропустили і тому прийшлось викликати наряд поліції.

Жінку госпіталізували у досить важкому стані.

На даний момент вона в лікарні.

Застуник директора Bader Ukraine Горішна Х.І. опублікувала на сторінці підприємства своє пояснення ситуації:
“У відповідь на публічне звернення Галини Клебан: Керівництво компанії «Бадер Україна» проводить службове розслідування ситуації, яка виникла 27.11.2019р. на підприємстві у м. Городок. Відразу після отримання результатів розслідування обіцяємо надати офіційну відповідь. За попередніми даними, отриманими з журналу обліку звернень у медпункт, ще 26.11.2019 року зафіксовано звернення працівниці Клебан Наталії зі скаргами на кровотечу. Їй було надано медикаментозну допомогу і рекомендовано повернутись додому і звернутись до лікаря. Відтак, відкритим залишається питання, чому 27.11.2019 п. Наталя з’явилась на робочому місці. Сьогодні вже домовлено про спільну зустріч сторін для детального вивчення всіх обставин. Обіцяємо, що не будемо приховувати результатів внутрішньої перевірки та вжити всіх необхідних заходів, навіть якщо для цього потрібно буде здійснити кадрові зміни на підприємстві. Наразі хочемо заявити, що безпека та здоров’я працівників для нас були одним із пріоритетів, ці цінності роз’яснювались усім працівникам ще навіть до початку роботи. Ми обіцяємо з’ясувати та повідомити всі деталі даного випадку в найближчі терміни і бажаємо швидкого одужання п. Наталі.”

Більше новин на: Яворів Інфо

У Бірках відкрили футбольне поле зі штучним покриттям

Сьогодні,у п’ятницю, 29 листопада 2019 року, у селі Бірки урочисто відкрили спортивну залу та поле зі штучним покриттям у НВК «ЗОШ I-III ст.- ДНЗ» ім. Тараса Шевченка.

Будівництво футбольного поля зі штучним покриттям розміром 42 на 22 облаштовано в рамках державної  програми “Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України”. 

Загальна вартість проєкту  становить 1  419 895 грн, з яких з державного бюджету – 713 тис. грн, з місцевого бюджету – 707 тис. грн.

Вартість спортивної зали становить 5 млн 400 тис. грн.  2,5 млн грн – кошти Державного фонду регіонального розвитку та 1,5 млн грн – кошти соціально-економічного розвитку місцевого бюджету.

Більше новин на: Яворів Інфо

На Яворівщині оголосили підозру митнику

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем головному державному інспекторові відділу митного оформлення митного поста «Краковець» Львівської митниці Державної фіскальної служби.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За попередньою інформацією, митник вніс до офіційної бази даних недостовірні відомості про класифікацію товару та пропустив на митну територію України автомобільний кран марки «Liebherr» без сплати митних платежів. «Унаслідок дій митника, державний бюджет недоотримав податки в сумі 1 мільйон 930 тисяч гривень», – зазначено в повідомленні.

Митника звинувачують у зловживанні службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої юридичної особи, використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Більше новин на: Яворів Інфо

9 разів порушили режим припинення вогню

28 листопада збройні формування Російської Федерації дев’ять разів порушили режим припинення вогню.

Противник обстрілював позиції Об’єднаних сил з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно, інформує штаб Операції об’єднаних сил.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” російські окупаційні війська здійснили чотири обстріли:
– неподалік Новолуганського і Шумів – з РПГ, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
– поблизу Троїцького – зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів;
– біля Майорська – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Також п’ять ворожих обстрілів зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання ” Схід”:
– неподалік Новотроїцького – з ручних протитанкових гранатометів;
– поблизу Березового – зі стрілецької зброї;
– біля Красногорівки – з СПГ та великокаліберних кулеметів;
– у районі Мар’їнки – з РПГ, підствольних гранатометів та стрілецької зброї;
– поблизу Водяного, що на Приазов’ї – зі станкових протитанкових гранатометів.

Минулої доби втрат внаслідок обстрілів серед військовослужбовців Об’єднаних сил не зафіксовано.

Після опівночі російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. Втрат немає.

Більше новин на: Яворів Інфо

Нова система виплат пільг на ЖКП

З 1 жовтня 2019 року в Україні запроваджена монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Тепер пільговики можуть отримати кошти у готівковій чи безготівковій формі.
Починаючи з листопада, українці отримують квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу – без урахування пільг.

2. Якими будуть суми виплат пільг для пільговиків ?
З 1 жовтня 2019 року запроваджено новий механізм виплати пільг на оплату житлово-комунальних послуг. При цьому порядок розрахунку пільги залишається майже незмінним.
Розмір пільги щомісячно розраховує орган соціального захисту населення.
Суму пільги розраховуватимуть, виходячи з розміру знижки, на яку пільговик має право згідно з законом. Також на неї впливатимуть ціни і тарифи на житлово-комунальні послуги та державні соціальні нормативи у сфері житлово-комунального обслуговування.

3. Як здійснювати оплату комунальних послуг пільговикам, починаючи з листопада 2019 ?
Держава виплачує кошти за пільги кожній людині окремо – видає готівкою або переказує на рахунок Ощадбанку.
Видача у готівковій формі можлива лише за умови, якщо пільговик написав відповідну заяву до органу соцзахисту до 15 жовтня 2019 року.
Пільговик, який отримав готівку, сплачує за спожиті комунальні послуги повну суму платіжки.
Ті пільговики, які не написали заяву на отримання пільги готівкою – мають справу з безготівковим розрахунком.

4. Як здійснити оплату ЖКП, якщо в безготівкова форма виплати пільги ?
Якщо у вас безготівкова форма виплати пільг, то частину платежів за вас здійснює АТ “Ощадбанк”, а частину ви сплачуєте самостійно.
Перерахування коштів Ощадбанком надавачам послуг здійснюється у наступній послідовності: постачання теплової енергії, постачання та розподіл природного газу або постачання та розподіл електричної енергії за наявності відповідного виду індивідуального опалення, постачання гарячої води, централізоване водопостачання, централізоване водовідведення, постачання та розподіл електричної енергії, постачання та розподіл природного газу, поводження з побутовими відходами, послуги з управління багатоквартирним будинком, внески за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку.
Тобто зараз Ощадбанк здійснює перерахунок коштів не за пропорційним принципом (коли за кожну послугу проводився розрахунок в рівних відсотках від суми пільги), а за пріоритетним принципом – коли спочатку проводиться оплата за тепло, газ, електроенергію і т.д.
Якщо сума пільги достатня, то сплата всіх послуг здійснюється на 100%. Залишок коштів пільги буде перераховано на наступний місць.
Якщо суми пільги недостатньо, то сплачено буде лише за ті послуги, на які вистачить коштів. А послуги, за які потрібно доплатити – Ощадбанк надішле вам СМС (з розмірами доплати за кожним видом послуги).
Також ви можете зайти у свій особистий кабінет на сайті Ощадбанку, де відображається рух коштів за вашим обліковим записом.

5. Якщо немає мобільного телефону ?
Ви можете надати органу соцзахисту контактний номер телефону будь-якої особи, яка не є пільговиком і яка потім повідомить вас про СМС-повідомлення Ощадбанку.
Ви також можете самостійно проводити розрахунки.

6. Як може людина самостійно проводити розрахунки, якщо немає мобільного телефону ?
Ви можете отримати в органі соціального захисту населення розрахунок розміру пільги. Якщо тарифи на ЖКП не змінюються, то щомісячний розмір пільги протягом опалювального періоду буде однаковим.
Тобто, знаючи розмір своєї пільги і пріоритетний принцип оплати Ощадбанка (див. запитання №4), ви можете самостійно вирахувати, скільки і якому надавачу послуг маєте заплатити.

7. Як новий механізм дозволяє заощадити частину коштів і залишити їх собі?
Це залежить від того, у якій формі ви отримуєте виплату пільги: у готівковій чи безготівковій формі.
Якщо у готівковій – після повного розрахунку з надавачами послуг ви можете залишити зекономлену готівку собі.
Якщо у безготівковій – всі зекономлені кошти ви можете отримати лише після завершення опалювального періоду (орієнтовно з червня). СМС про суму зекономлених коштів вам надішле Ощадбанк. Якщо ви маєте рахунок в Ощадбанку, то ці кошти автоматично будуть зараховані на нього. Якщо ви не маєте рахунку – то ви можете його відкрити з червня по грудень поточного року і на нього будуть зараховані ці гроші.

8. Як отримувати кошти пільговикам, котрі не мають відкритого рахунку в Ощадбанку ?
Якщо ви маєте на увазі відсутність банківського рахунку в будь-якому з уповноважених банків, у такому випадку ви будете отримувати безготівкову виплату пільги через Ощадбанк. Орган соцзахисту самостійно надасть всю інформацію Ощадбанк, який автоматично створює обліковий запис одержувача пільг, на який нараховуються кошти, та інформує пільговика шляхом надсилання смс-повідомлень.

9. Чи можна обрати якийсь інший банк ?
Зараз Мінсоцполітики працює з 38 уповноваженими банками. Для готівкової форми виплати пільговик може обрати будь-який з них, а також доставку пільги через Укрпошту.
Щоб отримати відповідний сервіс потрібно подати заяву до органу соцзахисту (зазначивши всі банківські реквізити). Таку заяву можна подавати двічі на рік: до 15 жовтня (на опалювальний період) та до 15 травня (на неопалювальний).
Для безготівкової форми виплат Ощадбанк є єдиним варіантом на сьогодні.

10. Чи можна у разі смерті пільговика виплатити кошти за останній місяць життя безготівково ?
Не можна. Перехід з готівкової форми надання пільг на безготівкову здійснюється лише за заявою пільговика.

11. Якщо оплачена платіжка, не дочекавшись СМС від Ощадбанку?
Якщо мова йде про безготівкову форму монетизації, то всі зекономлені вами кошти ви зможете отримати влітку. Якщо виникне ситуація, коли ви сплатили рахунки, не дочекавшись СМС від Ощадбанку, то на рахунках виникне переплата, яка буде відображена надавачем послуг у квитанціях наступних періодів.

12. Що робити пільговикам, які не подали заяву на “готівкову” монетизацію, а правління ОСББ не хоче підписувати угоду з Ощадбанком ?
Відповідно до норм законодавства, якщо правління ОСББ не уклало договору з АТ “Ощадбанк” для перерахування сум пільг, воно не має права до 1 червня вимагати оплати послуг від пільговиків за відповідні неопалювальний та опалювальний періоди.
АТ “Ощадбанк” може здійснювати переказ коштів на рахунки правління ОСББ (крім виплат на управління багатоквартирним будинком) на підставі договору.
Типову форму договору визначає АТ “Ощадбанк” за погодженням з Мінсоцполітики.
Тобто пільговику, якщо мова йде про безготівкову форму, потрібно дочекатися літа і, отримавши залишок коштів, розрахуватися з надавачем послуг. Виплати на управління багатоквартирним будинком пільговик має сплачувати самостійно кожного місяця. А кошти, які передбачені на сплату цієї послуги перерозподіляються між іншими надавачами послуг за пріоритетним принципом.

Більше новин на: Яворів Інфо

Свято «Невичерпна скарбниця доброти» у Новояворівську

Палац культури «Кристал» міста Новояворівськ готує мистецьке свято «Невичерпна скарбниця доброти» за участю усіх дитячих колективів міста.

Крім цього – у внутрішньому дворику ПК «Кристал» відкриється резиденція Святого Миколая, де діти разом зі своїми родинами можуть весело провести час, зробити яскраві фото, розказати Миколаєві про все на світі та продемонструвати свій яскравий талант, отримати маленький даруночок, а також долучитися до благодійних акцій для хворих діток.

Усіх добрих людей запрошують долучатись справами до святкувань.
Приймаються Ваші пропозиції за тел.: +38 067 254 3099.

Більше новин на: Яворів Інфо

Андрій Повстюк… Герої не вмирають!

Андрій Повстюк – український військовослужбовець, миротворець, розвідник, старший сержант Збройних сил України. Андрій народився 1 грудня 1983, у м. Славута, Хмельницька область. Загинув у ході російсько-української війни.
У 2002 році призваний на строкову службу до лав Збройних Сил України. З 2004-го — на контрактній службі, брав участь у миротворчій місії ООН в Іраку.
Був старшим сержантом, заступником командира взводу — командир 1-го розвідувального відділення розвідувального взводу розвідувальної роти штабного батальйону 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького Сухопутних військ Збройних Сил України, військова частина А0998, м. Яворів.
З травня 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України.
19 червня 2014 року, в ході військової операції зі звільнення від терористів населених пунктів у Лиманському районі (на той час — Краснолиманський район), знищення блокпостів противника біля смт. Ямпіль та взяття під контроль мосту через Сіверський Донець, бронегрупа розвідувальної роти потрапила у засідку на підході до села Закітне. Розвідники виявили на дорозі два КамАЗи та БРДМ-2 бойовиків. Було вирішено відконвоювати трофейну техніку ближче до основних сил батальйону, але у цей момент бойовики із засідки відкрили вогонь з кулеметів по бійцях, які сиділи на броні. Бій тривав 3 години, загинули командир 1-го механізованого батальйону підполковник Ігор Ляшенко, командир розвідроти капітан Степан Воробець, старший сержант Андрій Повстюк, старший солдат Юрій Прихід, солдати Віктор Сивак, Віктор Семчук і Микола Шайнога. Троє бійців дістали поранення, один з них — важко поранений.
Військові обшукали всю територію бою і тіло Андрія не знайшли, рідні до останнього сподівались, що він живий і потрапив у полон. Вже у серпні після звільнення території від бойовиків відшукали загиблого поблизу місця бою, упізнання проводилось за експертизою ДНК.
24 серпня 2014 року похований на Новому міському кладовищі міста Славута. Без Андрія лишились батьки, двоє братів, дружина та донька.
14 березня 2015 року, за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, відзначений, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
Нагороджений пам’ятним нагрудним знаком «Воїн-миротворець» (2005).
27 березня 2015 року рішенням Славутської міської ради № 1.3-51/2015 Андрію Повстюку присвоєне звання «Почесний громадянин міста Славута» (посмертно).

Більше новин на: Яворів Інфо

Перший силовий розгін Євромайдану «Беркутом»

В ніч з 29 на 30 листопада 2013 року відбувся перший силовий розгін Євромайдану Беркутом. Жорстокі дії міліції спровокували переростання відносно невеликих акцій протесту в справжню Революцію Гідності.
Після відмови Віктора Януковича на саміті у Вільнюсі підписувати угоду про асоціацію України з ЄС 29 листопада, владою було прийнято рішення про силове зачищення центральної площі Києва від мітингувальників. Увечері того ж дня на Майдані Незалежності відбувся мітинг де виступили лідери опозиційних партій. Вони переконували людей, що будуть вимагати дострокових виборів президента в Верховній Раді та запропонували мітингувальникам розійтися. В той же вечір з площі була демонтована сцена та вивезене все обладнання. Разом з ними загадково щезли і всі політики залишивши людей на призволяще.

Станом на 4 годину ранку 30 листопада, коли на майдані знаходилися приблизно 400 студентів, влада, в кращих радянських тоталітарних традиціях, силами спецпідрозділу Буркут почала силову зачистку Євромайдану. Спочатку силовики оточили площу та пропустили туди комунальників під приводом підготовки її до новорічних свят та встановлення ялинки. Потім, на протязі 30 хвилин мітингувальники були жорстоко побиті та витіснені з площі. В процесі зачистки, беркутівці зігнали людей під монумент незалежності та жорстоко били кийками, травили сльозогінним газом, скидали на землю та топтали ногами. В результаті побоїща серед мітингувальників було десятки поранених, в тому числі жінки, випадкові прохожі та журналісти агенства Reuters. Тих, хто намагався чинити спротив, було по-звірячому побито та заарештовано. Під час атаки працівники міліції нецензурно лаялися та топтали ногами українські прапори.

Вцілілі люди відступили до Михайлівської площі та заховалися від Беркуту в Михайлівському золотоверхому монастирі. Вдень 30 листопада саме на Михайлівській площі виник стихійний мітинг проти свавілля міліції який переріс в масові заворушення на Банковій та витіснення міліції з Майдану Незалежності 1 грудня.

Перший силовий розгін Євромайдану Беркутом в ніч з 29 на 30-те листопада зчинив небачений резонанс в ЗМІ та в українському суспільстві. Фактично, таке злочинне застосування сили проти беззбройних громадян стало каталізатором для початку масових антивладних виступів в Україні, які пізніше назвуть — Революція Гідності.

Більше новин на: Яворів Інфо

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

З часів гріхопадіння в історії людства спостерігалося безліч найрізноманітніших вкрай негативних явищ. Якщо виключити згубні природні катастрофи, а так само здавалося б нескінченну низку віроломних кровопролить, в яких так досягло успіху наше людство і спробувати виділити якісь ще події, які запопадливо підкошували наші з вами життя, то безсумнівно ми зупинимося на жахливих і вкрай жорстоких епідеміях смертельних для людини хвороб. Одна з останніх епідемій нашої сучасності була прозвана чумою 20-го століття – синдром набутого імунного дефіциту, скорочено – СНІД. Не дивлячись на досягнення нашої прогресивної науки ми на превеликий жаль змушені констатувати, що вона ще далеко не закінчена. Її масштаб, цинічність і підступність, досі не може залишити байдужим жодної більш-менш розсудливої людини. Офіційна статистика поширення синдрому набутого імунного дефіциту все змушує нас відчувати глибоку тривогу. З часів виявлення і виділення цієї хвороби в окрему категорію пройшло вже багато часу. За опублікованими в 2007-му році даними цей вірус почав розповсюджуватися з Африки приблизно з 1969-го року. Спочатку на Гаїті, потім потрапив в Сполучені Штати Америки, потім далі по всьому світу. Вчені сподівалися швидко приборкати хвилю цієї епідемії, так як шляхи розповсюдження цього вірусу були встановлені цілком виразно вже в 1985-му році – через кров, і в соціальному середовищі навіть з’явився сарказм з приводу цієї недуги, так як вона в першу чергу торкнулася людей з не традиційної сексуальної орієнтацією, людей які займаються проституцією і середу наркозалежних, але її швидкість і її маневреність поставили під сумнів цю легковажну надію.
На рахунку цієї хвороби вже безліч мільйонів людських життів, щорічно до їх числа додається ще і ще й цей рахунок вже давно не на нашу користь. Звичайно ж, завдяки численним дослідженням, вченим і медикам вдалося хоч якось медикаментозно приборкати її активність у людському тілі, однак дорожнеча цих методів і лікарських препаратів як завжди дає значний карт бланш її розвитку та поширенню. Факти вперто свідчать, що навіть численні міжнародні та урядові програми по боротьбі з пандемією ВІЛ-інфекції та СНІДу не дозволяють нам ще залишити цю епідемію в минулому. У відсотковому відношенні ця хвороба по колишньому характерна переважно для основних груп ризику. Завдяки злагодженості методів і роботи медичних установ вдалося знизити показник розповсюдження і захворюваності ВІЛ-інфекцією і СНІДом через лікарські заклади, проте він і досі залишається досить високим: від 0,22 до 1,1%% від загального числа заражених.
Оцінивши загрозу, що насувається і можливі катастрофічні наслідки, ще в 1987-му році Джеймс В. Бунн і Томас Неттер, два співробітника з питань громадської інформації, що працювали в Глобальній програмі по боротьбі зі СНІДом при Всесвітній організації охорони здоров’я, запропонували ідею організації Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом . Ця ідея була підтримана. Дата проведення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом була встановлена на 1-е грудня і вперше відзначена в 1988-му році. Відзначається щорічно з ініціативи ВООЗ, відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН A/RES/43/15.
Символ боротьби зі СНІДом – червона стрічка, без неї зараз не проходить жодна акція в цій області. Сама стрічка, як символ розуміння та солідарності в цій нерівній боротьбі була взята на озброєння з весни 1991-го року. Ця ідея належала американському художнику з нетрадиційною орієнтацією Франку Муру. Він проживав в абсолютно провінційному містечку в штаті Нью-Йорк, де його сусіди, одна сім’я, що сподівалася на благополучне повернення своєї доньки – військового солдата з Персидської затоки, носила подібні стрічки, але жовтого кольору.

Більше новин на: Яворів Інфо

День пам’яті Святого мученика Романа

1 грудня (18 листопада за старим стилем), церква вшановує святого мученика Романа Кесарійського, диякона з Палестини, який загинув на поч. IV ст., у часи правління імператора Діоклетіана (284-305).
Коли почалась нова хвиля гоніння, Роман перебував в Антіохії, проповідував і зміцнював християн у вірі. Правитель Асклипіад захотів зруйнувати християнський храм. Роман закликав віруючих стати на його захист: «За церкву Божу стати до крові та смерті добро є», — йдеться у «Житія святих» митр. Дмитро Туптала. — «Добре, отож, учинимо, коли, захищаючи олтарі Божі, впадемо побиті на порозі святого храму. Бо хоча б на який бік не випала війна, ми, християни, переможцями явимося, коли не дамо розорити дому Божого, та у воюючій Церкві торжествувати будемо. Коли упадемо при своєму олтарі побиті, то в торжествуючі Церкві, котра є на небесах, переможну пісню заспіваємо».
За якийсь час було язичницьке свято і до міста зібралось багато людей. Роман звертався до присутніх і ревно переконував їх відійти від ідолопоклонства. Він також критикував самого правителя Асклипіада: «Звабився ти, єпарше, йдучи до ідолів, не є бо ідоли богами, але один є Бог істинний Ісус Христос». За це його правитель наказав ув’язнити та примушував зректися Христа.
Романа катували різними методами, але він у той час прославляв Христа. Врешті його засудили до спалення. Але коли запалили багаття, то раптом пішов дощ і його загасив. Роман був неушкоджений і глузував над язичниками і прославляв Бога. За це Асклипіад наказав відтяти йому язика. Проте він зумів навіть без язика чітко проповідувати. Тоді його замкнули в темниці, а справу передали на розгляд цезаря. Той наказав задусити Романа. Так він відійшов у вічність 18 (17) листопада 303 (304) року.

Більше новин на: Яворів Інфо