В Янові перепоховали останки вояків австро-угорського війська

Учора, 29 вересня 2017 року, у смт. Івано-Франкове перепоховали останки вояків австро-угорського війська. Про це повідомляє Яворівська районна державна адміністрація.
На військовому кладовищі смт. Івано-Франкове відбулась поминальна панахида. На заході були присутні представники влади, почесна делегації з Угорщини та республіки Австрія, представники громадської організації “Пам’ять”, науковці, дослідники, громадськість.
«Нині, як ніколи, ми усвідомлюємо значимість миру, і це сьогоднішнє перепоховання має високу місію – сприяти становленню миру», – зазначив почесний консул Австрійської республіки у Львові Маркіян Мальський.
Куратор Австрійського чорного хреста доктор Франц Бількфелльнер на знак подяки нагородив усіх, хто долучився до пошуку та перепоховання їхніх земляків.
У відповідь заступник начальника 184 навчального центру підполковник Володимир Безбородов подарував австрійцям уламок від снаряду, який знашли під час впорядкування меморіалу полеглих вояків австро-угорського війська.22045746_1733486473611967_2630476531812320916_n

Не забудьте увімкнути фари

Від завтра, 1 жовтня 2017 року, на заміських дорогах необхідно вмикати денні ходові вогні, або ближнє світло фар.
Все задля того, щоб зменшити кількість аварій.
Така норма в Україні діє з жовтня по травень.
Правоохоронці акцентують, що за ігнорування такої вимоги, водії будуть платити штраф – приблизно 500 грн.

День вчителя. День працівників освіти. День освітянина.

Професійне Міжнародне свято працівників освіти було засновано ЮНЕСКО у 1994 році. В Україні День працівників освіти згідно з Указом Президента від 11 вересня 1994 року відзначається в першу неділю жовтня.
День вчителя – свято, яке залишається з нами назавжди.
Сьогодні в незалежній Україні майже 860 тисяч педагогів, вихователів, майстрів виробничого навчання, науково-педагогічних працівників і управлінців. Вони навчають і виховують понад мільйон дошкільнят, навчають більше п’яти мільйонів школярів, викладають майбутню спеціальність майже трьом мільйонам студентів країни.
Зі святом Вас, шановні працівники освіти!
У 2017 році Український День вчителя (День працівників освіти чи День освітянина) припадає на 1 жовтня.
den-vchytelya-vitannya1-e1475054625935

В одному з магазинів Польщі дискримінують громадян України

У магазині в місті Барлінек (Польща) розмістили табличку з написом, що кожного українця піддаватимуть перевірці.
Портал Wirtualna Polska взяв коментар у власника магазину Єжи Бітеля. Він пояснив, що табличку було встановлено після того як громадянин України вкрав дві сумки продуктів. Цікаво, що напис, на прохання власника, переклали українці, котрі працюють в магазині. «Насправді вона висіла добу, але її вже знято. Я сказав зробити її під впливом імпульсу, надто швидко. Не таким мав бути зміст таблички. Щиро вибачаюся перед усіма, хто почувається ображеним. Таблички з таким змістом не може бути», – сказав він.
Однак чоловік стверджує, що табличка з подібним написом висіла там протягом 30 років «і ніколи не було жодних скарг». Єжи Бітель також сказав, що українці – це проблема в його магазині і в усьому Барлінеку та підкреслив, що вони крадуть значно частіше, ніж поляки.
«Поляк може щось вкрасти раз на місяць. З українцями такі історії трапляються навіть чотири рази на тиждень. Я мусив найняти двох додаткових охоронців», – поскаржився власник магазину Bimex.
Тим часом Центр з моніторингу расової та ксенофобської поведінки на своїй сторінці у Facebook написав, що «це скандальний випадок дискримінації осіб у зв’язку з їхньою національністю». В організації запевнили, що докладуть усіх зусиль, аби особи, відповідальні за встановлення таблиці та особи, котрі змусили помістити на неї погрози, понесли кримінальну відповідальність.
«Пильно повідомимо про цю ситуацію прокуратуру, речника громадянських прав та посольство України в Польщі», – поінформували представники Центру.
Як відомо, у Польщі працює приблизно 1,2 млн українців. Експерти прогнозують, що ця цифра у найближчим часом лише зростатиме.

Міжнародний день музики

У перший день жовтня відзначають Міжнародний день музики. Це свято було призначене на 1 жовтня рішенням ЮНЕСКО з ініціативи композитора Дмитра Шостаковича. Можливо, дата для святкування була обрана невипадково, оскільки осінь є улюбленою порою року багатьох видатних художників, музикантів та письменників. Осінь — красива і різноманітна, як сама музика.
Це свято, звичайно ж, відзначають на концертах і музичних фестивалях. Його сьогодні святкують в усьому світі, оскільки для музики немає ні національних, ні релігійних перешкод. Традиційно на подібних заходах звучать безсмертні твори класиків світової музики.
Вчені вважають, що людина завжди жила з музикою. Навіть у печерах археологи знаходять сліди найдавніших музикантів, які зображені на наскельних малюнках. Звучання тих мелодій, які вони відтворювали, нам не дано почути ніколи, але сучасна музика також здатна порадувати своїх шанувальників різноманітним соковитим звучанням, яке володіє величезною емоційною силою.
_o5-dD18y1M

Поляки затримали двох українців на крадених автомобілях

Учора, 29 вересня 2017 року, польські прикордонники у “Корчовій” та “Будоміжі” під час проходження паспортного контролю виявили два крадених автомобілі, якими подорожували громадяни України.
Про це повідомила Прикордонна служба РП. У “Корчовій” на краденій «Audi Q5» намагався перетнути кордон 41-річний українець. Як виявилось, ця машина була викрадена у Франції і тому внесена в базу даних розшукуваних авто. Вартість автомобіля (2015 року випуску) становить 120 тис. злотих (майже 900 тисяч гривень). Громадянин України розповів, що купив цей автомобіль у Німеччині.
Ще одне крадене авто, за кермом якого перебував громадянин України, було виявлене у пункті пропуску “Будомєж”. «Fiat Scudo» був викрадений у червні ц.р. в Бельгії. Вартість автівки оцінена у 65 тисяч злотих (480 тисяч гривень).
А 28 вересня 2017 року, у “Медиці” був затриманий ще один громадянин України, який перевозив автомобільні запчастини до «Мерседеса». Як виявилось вони походять з викраденої два тижні тому у Німеччині автівки. Вартість викраденого оцінено у 14 тисяч гривень (100 тисяч гривень).

Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана в Україні

1 жовтня весь світ відзначає Міжнародний день людей похилого віку — свято, яке покликане звернути увагу всього людства на потреби старшого покоління. Повага до старших — одна з головних цінностей людської моралі. Саме тому в 1990 році Генеральна Асамблея ООН прийняла рішення про заснування Міжнародного дня літніх людей, призначивши його на перший день жовтня.
Першими це свято святкували європейці. Потім до них приєдналися американці, а близько 10 років тому це свято стало по-справжньому інтернаціональним. Особливо шанують цей день в скандинавських країнах. Там його відзначають з досить великим розмахом. Навіть телебачення 1 жовтня складає таку програму телепередач, яка найбільше влаштує літніх людей.
Серед традиційних заходів, присвячених цьому дню, слід назвати фестивалі, засідання круглих столів, концерти, спектаклі, які проводяться практично у всіх країнах, які святкують День людей похилого віку. У цей день прийнято говорити про допомогу і захист прав людей пенсійного віку і, звичайно, про роль молодого покоління в житті старших людей.
День геронтолога відзначається також щорічно 1 жовтня. Геронтологія представляє науку, що вивчає біологічні, психологічні та соціальні аспекти старіння людини, його причини та способи боротьби зі старінням, методи можливого омолодження організму. Виник даний напрямок у науці близько століття тому. Пріоритетні напрями в фундаментальних дослідженнях старіння в сучасній геронтології дозволяють впевнено рухатися вперед на цьому шляху, постійно нарощуючи наші пізнання й удосконалюючи методи боротьби зі старінням.
1 жовтня відзначають День ветерана в Україні. У сучасному розумінні саме поняття «ветеран» не сильно відрізняється від тих уявлень, які вкладалися в це слово з найдавніших часів. Вперше ветеранами стали називатися якраз солдати і військовослужбовці, за плечима яких було більше 20-ти років вірної служби. Це сталося ще в античному Римі. Повага і шана до цих солдат з боку їх держави була така велика, що вони наділялися земельними ділянками, або отримували солідну грошову винагороду, ставали повноправними римськими громадянами і звільнялися від всіляких повинностей.
Зараз у багатьох країнах світу державами та урядами встановлюється чітка стратегія в підтримці ветеранів та ветеранських організацій, що є по суті незамінним інститутом передового досвіду і традицій в найрізноманітніших напрямках економічного і суспільного життя всього суспільства.
У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу тих людей, за плечима яких багаторічна і старанна праця, вірна служба, заслуги і досвід, який необхідний всім нам. Ви і досі потрібні нашому суспільству! Зі святом Вас, дорогі ветерани! Здоров’я Вам і благополуччя!

З’явились нові дані стосовно смертельної ДТП за участю Димінського

28 вересня 2017 року, у Києві відбулась зустріч представників ІТ спільноти Львова з представниками Головного слідчого управління Національної поліції України: Невгадом Віталієм (заступник Голови Національної поліції України – начальник Головного слідчого управління), Батюком Миколою (заступник начальника управління начальник 1-го відділу), Євгенієм Колесником (начальник Головного слідчого управління).
Про це йдеться на Facebook-сторінці «Чесне розслідування вбивства Наталі Тріли».
Станом на 29 вересня відомою є наступна інформація:
– Первинна ДНК експертиза проведена і вже є результати.
– Проведено обшуки у причетних до справи осіб.
– Досудове розслідування триватиме не менше двох місяців з дати ДТП з умовою продовження терміну до повного зібрання доказової бази, потрібної у суді. Рішення про передачу справи до суду буде прийматися на підставі сукупності всіх доказів. Відсутність в Україні підозрюваних, а також відсутність можливості взяти у них зразки ДНК не впливає на проведення інших слідчих дій по справі.
– Постраждалій стороні не надаються усі матеріали справи, а саме результати експертизи ДНК, оскільки це може зашкодити слідству і збору усієї доказової інформації справи, в тому числі надає потенційному підозрюваному більше маневрів для захисту. Згідно закону, слідчий сам приймає рішення, які матеріали справи надавати потерпілій стороні, а які ні.
– Слідство готове працювати зі свідками, якщо такі є і надати їм повну конфіденційність згідно процесу захисту свідків. Працювати зі свідками готовий безпосередньо Невгад Віталій.
– Частину людей, яких було зафіксовано на фото та відео з місця події, вже допитали, ідентифікація інших присутніх осіб проводиться.
– Слідство готове і буде співпрацювати з міжнародними структурами для екстрадиції підозрюваного з іноземної держави, якщо виникне така потреба.
Представники МВС погодилися на щотижневі брифінги у форматі скайп-розмови з представниками ІТ спільноти Львова, щоб звітувати про перебіг справи. Згоду на брифінги дав Микола Батюк з підтвердженням Невгада Віталія.
Нагадаємо, 18 серпня на трасі Львів – Краковець «Мерседес» Петра Димінського врізався в «Опель» 31-річної жінки, яка здійснювала поворот за правилами дорожнього руху. Жінка загинула на місці. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.
Винуватцем ДТП визнав себе охоронець Димінського Андрій Борщ, який зазвичай їздить кортежем у машині охорони бізнесмена. Того дня автоескорт також супроводжував автомобіль львівського бізнесмена. Водія взяли під варту.
Водночас родичі загиблої переконують, що за кермом «Мерседеса» перебував сам Димінський, а Борщ узяв провину на себе.
У МВС заявили, що встановлять водія за ДНК.
Димінський у розмові із правоохоронцями погодився пройти експертизу у справі смертельної аварії, після чого відлетів у Женеву.
Далі виявилось, що охоронець Димінського, який узяв на себе вину за ДТП – важко хворий.
Генпрокурор України Юрій Луценко заявляє, що наразі стверджувати, що за кермом був Димінський, не можна.
Адвокат Петра Димінського Микола Лисий звинувачує Авакова та Геращенка у брехні.
У швейцарській лікарні відмовилися коментувати стан Димінського після ДТП.
У поліції заявляють, що Димінського можуть привести на допит силоміць.
Вилучені з автомобіля бізнесмена Петра Димінського біологічні зразки будуть відправлені на молекулярно-генетичну, автотехнічну та інші експертизи.
Адвокат Петра Димінського Микола Лисий заявив, що «травлю» на Димінського влаштували, щоб «віджати» ZIK.

Міжнародний день перекладача

Своє професійне свято у перекладачів з’явилося в 1991 році, незважаючи на те, що ця професія існує багато століть, будучи головною сполучною ланкою між народами, країнами і навіть часом. Міжнародний день перекладача відзначають щорічно 30 вересня. Його проголосили члени Міжнародної Федерації Перекладачів, вибравши для свята саме 30 вересня, оскільки цього дня в 420 році помер перекладач, історик і письменник Ієронім Стридонский.
Сьогодні Стридонського називають покровителем перекладачів. За життя він був надзвичайно розумний, мав вибуховий характер, любив подорожувати, для чого і вивчала іноземні мови.
У 386 році Ієронім Стридонский зайнявся перекладом на латинську мову Старого і Нового Завітів Біблії. Саме його текст згодом був визнаний офіційним варіантом Біблії латинською. Крім цього, Стридонський є творцем глаголиці.
Послідовники Ієроніма, сучасні перекладачі, задіяні у всіх сферах життя людини. Без них не обходяться жодні міжнародні з’їзди, міжурядові зустрічі та інші важливі заходи. Міжнародний день перекладача — це привід висловити свою повагу представникам цієї професії.
h_ua_den_perevodchika

Як зареєструвати юридичну особу?

Реєстрація юридичних осіб в Україні здійснюється відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань».
Для реєстрації потрібно вчинити наступні дії:
1. Визначитися з організаційно-правовою формою, назвою, місцезнаходженням, КВЕДами (видами економічної діяльності), розміром статутного капіталу та його розподілом між учасниками юридичної особи, та з особою яка буде керівником підприємства.
2. Підготувати пакет документів, а саме:
– заяву про державну реєстрацію створення юридичної особи;
– статут;
– наказ про призначення директора;
– протокол установчих зборів.
3. Подати пакет документів для державної реєстрації до ЦНАПу, Нотаріуса або іншого акредитованого суб’єкта реєстрації (перелік, яких є на сайті департаменту державної реєстрації та нотаріату – http://ddr.minjust.gov.ua ).
4. Одразу після подання документів реєстратор зобов’язаний надати опис поданих документів на якому є код доступу, за яким на сайті Міністерства юстиції України – https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch, після державної реєстрації, можна звантажити виписку та статут.
5. За один день до початку виконання керівником своїх обов’язків подати до відповідного органу Державної фіскальної служби повідомлення про прийняття працівника (керівника) на роботу.
6. При необхідності замовити та отримати печатку підприємства.
7. Відкрити рахунок у банку.
8. З моменту реєстрації підприємство перебуває на загальній системі оподаткування. Для реєстрації платником ПДВ та/або застосування спрощеної системи оподаткування потрібно підготувати документи та подати їх до відповідного органу Державної фіскальної служби.