Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 за 31.10

За добу 30 жовтня в Україні:
◾ зафіксовано 17430 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 1 108, медпрацівників – 178);
◾ 177 765 людей вакциновано проти COVID-19. Одну дозу отримали 133 251 людина, повністю імунізовані – 44 514 людей.

Також за минулу добу:
◾ госпіталізовано – 5 663 особи;
◾ летальних випадків – 336;
◾ одужало – 5 269 осіб.

За весь час пандемії в Україні:
◾ захворіло – 2 922 302 особи;
◾ одужало – 2 436 213 осіб;
◾ летальних випадків – 67 729;
◾ проведено ПЛР-тестувань – 14 426 626.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 10 156 229 людей, з них отримали одну дозу – 10 156 227 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 7 421 546 людей (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 17 577 773 щеплення.

94% госпіталізованих із COVID-19 минулого тижня – невакциновані.

Докладніше про захворюваність та вакцинацію від COVID-19 – за посиланням: https://bit.ly/2Rr4iW5.

Отримуйте інформацію щодо вакцинації проти COVID-19 з надійних джерел:
◾ вебсайту МОЗ https://moz.gov.ua/,
◾ вебсайту https://vaccination.covid19.gov.ua/.

Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.

Більше новин на: Яворів Інфо

Зафіксовано 6 обстрілів з боку окупантів

Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 31 жовтня 2021 року
Слава Україні!
Збройні формування Російської Федерації продовжують ігнорувати режим припинення вогню та обстрілювати позиції Збройних Сил України.
Упродовж минулої доби, 30 жовтня, зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
Біля ГРАНІТНОГО ворог застосував артилерію калібру 122 мм і міномети калібру 120 мм.
В напрямку ПІВДЕННОГО окупанти вели обстріл з протитанкового ракетного комплексу та станкових протитанкових гранатометів.
В бік КАТЕРИНІВКИ противник відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів.
В районі населених пунктів ПАВЛОПІЛЬ та ЛОБАЧЕВЕ ворожі війська задіяли безпілотні літальні апарати, за допомогою яких здійснили скидання пострілів ВОГ-17.
Крім того на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.
Станом на 7 годину ранку, 31 жовтня, зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.
Поблизу ЛУГАНСЬКОГО ворог вів вогонь з гранатометів різних систем.
В районі СВІТЛОДАРСЬКА окупанти здійснили обстріл з великокаліберних кулеметів.
Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.
Наші захисники відкривали вогонь у відповідь та змусили противника припинити обстріли, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.
Завдяки зусиллям воїнів рубежі наших підрозділів залишилися незмінними.
Українські підрозділи тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування ворожої збройної агресії.
Разом до перемоги!
Слава Україні!

Більше новин на: Яворів Інфо

День автомобіліста

В останню неділю жовтня всі водії України можуть відзначати День автомобіліста або День працівників автомобільного транспорту. Його зазвичай святкують не тільки професійні шофери, а й звичайні автолюбителі, чиє життя нерозривно пов’язане з автомобілями.

День автомобіліста був придуманий для того, щоб висловити ту важливість, яку в сучасному суспільстві відіграє автомобільний транспорт. Сьогодні автомобілі різних класів та розмірів є незамінними у розвитку будь-якої сучасної держави. Автомобілі дозволяють нам швидко пересуватися, встигати вчасно в потрібні місця, доставляти будь-які вантажі та подорожувати по найцікавішим країнам.

Кількість професій, безпосередньо пов’язаних з Днем автомобіліста вражає.

Більше новин на: Яворів Інфо

Міжнародний день економії

27 жовтня 1988 року представники ощадних кас з 29 країн зібралися в Мілані на свій перший Інтернаціональний спеціалізований конгрес.
В останній день конгресу – 31 жовтня народилася ідея «на згадку про перші збори ощадних банківських інститутів всіх країн» щороку відзначати цей день, як «Міжнародний День Економії» (International Saving Day).
Однак присвятити цей день, за задумом його творців, слід не тільки економії грошей, але й економії в широкому сенсі цього слова: економії часу, сил, дбайливого ставлення до речей і т.п.
У 1989 році «Міжнародний День Економії» офіційно закріплений директивою ООН.

Більше новин на: Яворів Інфо

Міжнародний день Чорного моря

Свято Міжнародний день Чорного моря відзначають наприкінці жовтня. Воно носить екологічний характер. Святкові заходи включають різноманітні акції екологів і фахівців в області екології на захисту Чорного моря.

Це свято відзначається в день, коли в 1996 році шість причорноморських країн – Болгарія, Румунія, Туреччина, Грузія, Росія і Україна – підписали Стратегічний план дій з реабілітації і захисту Чорного моря.

Цей План був розроблений після проведення всебічних досліджень морського середовища, які показали, що його життєздатність істотно погіршилася порівняно з попередніми трьома десятиліттями.

Чорне море і його води Керченською протокою з’єднуються з Азовським морем, а протокою Босфор – з Мармуровим морем, через протоку Дарданелли – з Егейським і Середземним морями, будучи внутрішнім морем басейну Атлантичного океану. Його екологія дуже важлива для всього прилеглого регіону. У море впадають такі великі річки, як Дунай, Дніпро, Дністер і більш дрібні – Мзимта, Псоу, Бзибь, Ріоні, Кодор, Інгурі, Чорох, Кизилирмак, Єшільирмак, Сакар’я, Південний Буг, Камчия, Велека. Щорічний річковий стік в Чорне море орієнтовно становить близько 310 кубічних кілометрів, причому 80% цих вод виноситься на північно-західну шельфову частину, переважно Дунаєм та Дніпром. У морі мешкає більше 2,5 тис. видів тварин і риб. Рослинний світ моря представлений більш ніж 270 видами багатоклітинних зелених, червоних і бурих донних водоростей, фітопланктон включає не менше 600 видів.

Міжнародний день Чорного моря святкують 31 жовтня. Головна теза і тема цього дня – екологія чорноморського басейну і її збереження. У цей день проводяться активні заходи щодо інформування широкої громадськості про сферу і проблеми його екології, поточний екологічний стан і дії, щодо її поліпшення, в тому числі і заходи протидії перелову риби, який завдає значної шкоди морській екосистемі.

Більше новин на: Яворів Інфо

Перехід на зимовий час

Два рази на рік стрілки годинника переводяться на годину в більш ніж 100 країнах світу. В останню неділю березня – на годину вперед, в останню неділю жовтня – на годину назад. Це необхідно для того, щоб наблизити адміністративний час до сонячного. 20 вересня 2011 за постанову про зміну порядку обліку часу в Україні проголосували 266 народних депутатів, таким чином Верховна рада України постановила встановити з 27 березня 2011 року на території Україні час другого часового поясу з додаванням однієї години, скасувавши цим перехід на зимовий час в жовтні 2011 року, відповідно і наступний за цим перехід на літній час.
18 жовтня 2011 Верховна Рада Україна передумала і прийняла постанову «Про визнання такої, що втратила чинність, постанови Верховної Ради України« Про зміну порядку обчислення часу на території України», за це рішення проголосували 295 народних депутатів з 349 зареєстрованих в цей день у сесійній залі. Новою постановою визнається, що постанова від 20 вересня 2011 втратила чинність, також запропоновано уряду протягом одного місяця з дня набрання чинності нової постанови внести на розгляд Верховної Ради проект закону про порядок обчислення часу на території України. З цього випливає, що перехід на зимовий час в Україні відбудеться в звичайному режимі.
У 2021 році Перехід на зимовий час припадає на 31 жовтня.

Більше новин на: Яворів Інфо

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 за 30.10

Новий рекорд щеплень: за добу вакциновано понад 317 тис. українців! Одну дозу вакцини вже отримали більше 10 млн людей!
За добу 29 жовтня в Україні:
◾ зафіксовано 26 198 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 1 643, медпрацівників – 379);
◾ 317 209 людей вакциновано проти COVID-19. Одну дозу отримали 232 698 людей, повністю імунізовані – 84 511 людей.

Також за минулу добу:
◾ госпіталізовано – 5 305 осіб;
◾ летальних випадків – 541;
◾ одужало – 9 449 осіб.

За весь час пандемії в Україні:
◾ захворіло – 2 904 872 особи;
◾ одужало – 2 430 944 особи;
◾ летальних випадків – 67 393;
◾ проведено ПЛР-тестувань – 14 378 720.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 10 022 978 людей, з них отримали одну дозу – 10 022 976 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 7 377 032 людини (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 17 400 008 щеплень.

94% госпіталізованих із COVID-19 минулого тижня – невакциновані.

Докладніше про захворюваність та вакцинацію від COVID-19 – за посиланням: https://bit.ly/2Rr4iW5.

Отримуйте інформацію щодо вакцинації проти COVID-19 з надійних джерел:
◾ вебсайту МОЗ https://moz.gov.ua/,
◾ вебсайту https://vaccination.covid19.gov.ua/.

Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.

Більше новин на: Яворів Інфо

Зафіксовано 19 обстрілів з боку окупантів

Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 30 жовтня 2021 року
Слава Україні!
Збройні формування Російської Федерації продовжують ігнорувати режим припинення вогню та обстрілювати позиції Збройних Сил України.
Упродовж минулої доби, 29 жовтня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 19 порушень режиму припинення вогню, 1 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
Поблизу ПРИЧЕПИЛІВКИ окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.
В напрямку ЗАЙЦЕВОГО найманці двічі використовували автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю.
В бік СТАРОГНАТІВКИ противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї.
Ворожі війська застосували гранатомети різних систем і стрілецьку зброю біля МАЙОРСЬКА та двічі в біля НОВОТОШКІВСЬКОГО.
Поблизу НОВОСЕЛІВКИ окупанти здійснили обстріл з мінометів калібру 82 мм.
В напрямку КАТЕРИНІВКИ ворог два рази вів вогонь, використовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.
Позиції поблизу ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, потрапили під обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
Біля МАР’ЇНКИ обстріл вівся з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.
Російсько-окупаційні війська задіяли безпілотні літальні апарати, за допомогою яких здійснили скидання пострілів ВОГ-17 в районі населених пунктів СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА, ЛЕБЕДИНСЬКЕ та двічі біля ПАВЛОПОЛЯ.
Також неподалік ПАВЛОПОЛЯ ворог два рази здійснив обстріли з гранатометів різних систем.
Крім того на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотника, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.
Внаслідок ворожих дій п’ятеро військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення. Воїни перебувають в лікувальному закладі. Стан здоров’я поранених – задовільний.
Наші захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.
Станом на 7 годину ранку, 30 жовтня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Українські підрозділи продовжують виконувати визначені завдання за призначенням.
Разом до перемоги!
Слава Україні!

Більше новин на: Яворів Інфо

В Держекоінспекції розповіли, коли дозволено спалювати траву

Випалювання сухої рослинності в Україні дозволили – однак лише у трьох випадках. У яких саме – розповів Голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований.

Він повідомив, що Міністерство юстиції погодило наказ Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України про затвердження Порядку випалювання сухої рослинності.

«Документ обмежує випалювання сухої рослинності такими випадками:

– у разі гасіння пожеж в екосистемах підрозділами пожежної охорони;
– для приготування їжі за допомогою обладнання – печі, мангалу, а також для обігріву оселі (дрова, хмиз, брикети);
– у традиційно-культурних цілях, наприклад, для свят, які потребують розпалення багаття», – деталізував Андрій Мальований.

Посадовець додав, що навіть легальне випалювання рослинності може заборонятись, якщо спостерігається вітряна погода (крім розведення вогню у приміщенні). Всі інші підстави для спалювання трави чи листя є незаконними.

«З початку року Держекоінспекція притягнула до відповідальності більше 300 осіб, які здійснювали випалювання рослинності, наклавши штрафів на суму понад 950 тисяч гривень. Однак довкіллю було завдано значно більшої шкоди. Так, внаслідок спалювання рослинних залишків вивільняються великі обсяги вуглецю, гинуть ґрунтові мікроорганізми та зменшується потенціал насіннєвого розвитку рослин. Також це часто призводить до утворення пожеж, їх поширення на великі площі», – зауважив Андрій Мальований.

За словами голови ДЕІ, з ухваленням порядку випалювання рослинності стає чітко регламентованим, що дозволить мінімізувати кількість порушень та викликаних ними негативних наслідків для довкілля.

Більше новин на: Яворів Інфо

До кінця року на Львівщині планують висадити мільйон дерев

Цієї суботи мешканців Львівщини запрошують взяти участь в черговій посадці лісу в межах програми озеленення Львівщини. Усі охочі зможуть прийти на лісові ділянки та долучитись до акції. В межах програми цього року планується висадити мільйон дерев.

Як зазначив начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, за місяць спільної роботи вдалося сформувати комісію по інвентаризації лісових ресурсів та земель, відповідні комісії сформовані при районних державних адміністраціях і кожен з постійних лісокористувачів провів певний обсяг роботи.

«Щодо підприємств Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства ми ідентифікували 1462 гектари земель, придатних під створення лісів. Це є землі лісогосподарського призначення, але не лісові, і вони підпадають під заліснення. З 1462 гектарів ми запланували 44 гектари посадити осінню цього року. Решта в наступні два роки, адже ми маємо три роки для того щоб провести дане заліснення», – підкреслив Анатолій Дейнека.

Продуктивним в плані посаджень повинен бути саме 2022 рік, а саме весна та осінь наступного року.

«Станом на сьогоднішній день за інформцією від постійних лісокористувачів ми маємо висаджених 936,5 тисяч висаджених дерев на площі 310 гектарів з них: 680 тисяч висаджено держаними лісогосподарськими підприємтсвами львівського управління лісового господарства, 220 тисяч дерев ОКС ЛГП «ГалСільЛіс», 29 тисяч дерев було висаджено військовими, громадськими організаціями 5766 дерев, на землях ОТГ 671 дерево і навчальні дошкільні заклади 894 дерева», – акцентував Анатолій Дейнека.

За його словами, зокрема до кінця цього року є ціль висадити ще 600 тисяч дерев силами військових та ОКС ЛГП «ГалСільЛіс».

“Зокрема 1000 дерев було висаджено природнім заповідником «Розточчя», фермерське господарство «Адоніс» зробило лісозахисну смугу, 1300 дерев було висаджено біля лікарні швидкої допомоги», – додав Анатолій Дейнека.

Такі акції тепер можна вже назвати непоодинокими, а цілком сформованим трендом, який впевнено розвивається та набирає обертів.

«Для повноцінного здійснення даної програми Президента України “Зелена країна” потрібно залучати, зокрема приватний сектор, бізнес та засоби масової інформації для всебічного висвітлення результатів», – наголосив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський на Всеукраїнському форумі «Україна-30. Екологія», який відбувся у червні 2021 року, підписав Указ про старт проєкту «Зелена країна», метою якого є збільшення протягом 10 років площі лісів країни на 1 мільйон гектарів, а для цього – в найближчі три роки висадити 1 мільярд дерев.

Більше новин на: Яворів Інфо