КИЯНИН НАМАГАВСЯ ВИЇХАТИ ЗА КОРДОН З ПІДРОБЛЕНИМИ ДОКУМЕНТАМИ

Як встановили співробітники Яворівського районного відділу поліції, чоловік надав свої анкетні дані для виготовлення підробленого тимчасового посвідчення військовозобов’язаного, у яке були внесені відомості про відстрочку від призову. Це надає право на виїзд за межі України у період дії воєнного стану та звільняє від мобілізації на службу до Збройних Сил України.
«Це посвідчення 21 березня чоловік пред’явив інспектору прикордонної служби на переході «Грушів-Будомєж» під час спроби перетину державного кордону України з Республікою Польща. Прикордонники виявили, що документ має ознаки підроблення та повідомили про подію поліцейських», — повідомили 29 березня у поліції Львівщини.
Киянину повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Йому загрожує обмеження волі на строк до двох років.

Більше новин на: Яворів Інфо

‼️З початку роботи рейдових груп на Яворівщині спіймали на «гарячому» 46 паліїв сухої рослинності‼️

‼️З початку роботи рейдових груп на Яворівщині спіймали на «гарячому» 46 паліїв сухої рослинності та її залишків‼️
З 19 березня по 30 березня (включно) на території Яворівського району працівниками Яворівського районного управління ГУ ДСНС України у Львівській області складено 43 протоколи про адміністративні правопорушення.
У такий складний час, в умовах воєнного стану свідомо нищити Україну, свою землю спалюючи суху траву – це ЗЛОЧИН!
Люди, схаменіться, не допускайте подібні загоряння та пильнуйте ситуацію у своєму населеному пункті.

Більше новин на: Яворів Інфо

На Яворівщині триває вакцинація від COVID-19

Від 24.02 по 31.03.2022 року у Яворівському районі щеплено 2218 особи від COVID-19✅
З початку вакцинальної кампанії щеплено 133 152 мешканці проти COVID-19.
Щеплюють мешканців району препаратами:
✅CoronaVac,
✅AstraZeneca,
✅Pfizer.
‼️Нагадаємо пункти вакцинації району, де можна зробити щеплення від COVID-19.
http://javoriv-rda.gov.ua/wp-admin/post.php?post=138571…

Більше новин на: Яворів Інфо

❗️Кіберзахист та мінімізація кіберзагроз інформаційно-комунікаційних систем ДМС

❗️31.03.2022 проводяться позачергові заходи із посилення кіберзахисту та мінімізації кіберзагроз інформаційно- комунікаційних систем ДМС. У зв’язку з цим, 31.03.2022 роботу ІТС ЄДДР, ЄІАС УМП, Мегаполіс, МІА бухгалтерія, службова електронна пошта, інтернет доступ всіх підрозділів та офіційний веб-сайт ДМС, буде повністю зупинено.
Відновлення роботи заплановано на 01.04.2022, проте точний час відновлення працездатності буде повідомлено додатково .

Більше новин на: Яворів Інфо

МВС: послугу з перереєстрації транспортного засобу – відновлено

Відсьогодні відновили послугу з перереєстрації транспортного засобу при оформленні договору купівлі-продажу в сервісному центрі МВС.

Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ на своїй Telegram-сторінці.

«Тисячі людей щодня зверталися до сервісних центрів МВС з проханням відновити послугу – перереєстрація транспортних засобів. Адже багато громадян лишилися без засобів пересування. Відсьогодні ми відновлюємо цю послугу. У цей важкий час варто максимально забезпечити людей доступом до державних послуг. Бо кожна така дія — це наше «вистоїмо» для країни», — зазначив заступник міністра Богдан Драп’ятий.

Також громадяни можуть складати іспити на категорії С1, С, С1Е, СЕ, D1, D, D1E, DE. Особам, які пройшли навчання в автошколі, буде доступний теоретичний іспит на категорію В. А згодом, буде відновлено здачу і практичного іспиту на дорогах загального користування.

У МВС нагадують, що Урядом було скасовано складання практичного іспиту в сервісному центрі МВС на автомайданчику, крім категорій А1, А, В1.

Більше новин на: Яворів Інфо

Війна забрала життя у захисника України з Новояворівська ВІТАЛІЯ КОВАЛЬЧУКА??

Війна забрала життя у захисника України ВІТАЛІЯ КОВАЛЬЧУКА??
При обороні міста Чернігів від російських окупантів, 1 березня 2022 року, обірвалося життя новояворівчанина, 40-річного Віталія Олександровича Ковальчука.
▪️ В п’ятницю, 1 квітня, о 12:00 год у Храм святих апостолів Петра і Павла – Новояворівськ відбудеться прощання з вірним сином України Віталієм.
Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким та побратимам загиблого.
Вічна пам’ять і шана Герою Віталію!
??Ковальчук Віталій Олександрович – підполковник Державної прикордонної служби України. Віталій Олександрович народився 14 серпня 1981 року.
Закінчив Новояворівську ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Після закінчення школи вступив до Київського суворовського військового училища (тепер Київський військовий ліцей імені Івана Богуна). Опісля здобув звання «лейтенант» в Львівському військовому інституті при Національному університеті «Львівська політехніка».
Віталій був в зоні АТО в 2019-2020рр.
Проходив службу в Чернігівському прикордонному загоні.
24 роки свого життя Віталій Олександрович присвятив Державній прикордонній службі України.
1 березня 2022 року під час виконання бойового завдання під Черніговом російські окупанти обірвали життя Віталія Ковальчука.
У Героя залишилися мати Людмила Михайлівна, дружина Алла та донька Валентина, сестра Олена з сім’єю.
5 жовтня 2016 року Віталія Ковальчука нагородили медаллю «20 років сумлінної служби» в Державній прикордонній службі України.
За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, відзначений – нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) – Указ Президента України від 10 березня 2022 року № 124/2022 «Про відзначення державними нагородами України».

Більше новин на: Яворів Інфо

??36-ий день війни на Яворівщині

?? 36-ий день мужнього спротиву російському агресору.
Оперативна інформація за минулу добу, що варто знати жителям Яворівщини
Надзвичайних подій на Яворівщині не виникало.
Поліція опрацювала 37 повідомлень. Якщо ви бачите підозрілу особу чи об’єкт, одразу повідомляйте в правоохоронні органи.
Правоохоронні органи, тероборона та добровольчі формування на місцях працюють у посиленому режимі.
Черги перед пунктами пропуску україно-польського кордону станом на 06.00 31 .03.2022 :
▪️«Грушів» – 0 л/а, 0 автобусів, 0 пішоходів;
▪️«Краківець» – 0 л/а, 3 автобусів, 0 пішоходів;
▪️«Шегині» – 0 л/а, 5 автобусів, 0 пішоходів.
Гуманітарний штаб Яворівської районної військової адміністрації продовжує отримувати допомогу від друзів сусідніх держав, волонтерів та мешканців. Вчора ми відправимо черговий вантаж до Харкова.
Пункти обігріву на Яворівщині продовжують працювати та допомагати людям.
Фермери району активно продовжують посівну незважаючи на війну, щоб забезпечити нашу країну сільськогосподарською продукцією, яка сьогодні вкрай необхідна.
‼️ Обов’язково з відповідальністю ставтесь до повітряної тривоги.
Дякую, що не падаєте духом та зберігаєте спокій.
?? Перемога за нами!

Більше новин на: Яворів Інфо

Прокуратура просить допомоги з фіксації злочинів РФ

ЛЬВІВЩИНА!
Прошу допомоги для роботи в тилу!
Фіксація воєнних злочинів РФ – один із ключових наших пріоритетів.

Просимо допомогти зорієнтувати людей, які стали очевидцями, свідками та потерпілими від воєнних дій РФ. Будь-який злочин окупантів – вбивства, знищення майна, переслідування українських громадян – має бути зафіксований, юридично правильно оформлений та спрямований до українських та міжнародних судів.

Усі винні рано чи пізно будуть покарані, а постраждалим буде відшкодовано кожну гривню за втрачене майно та кожну нервову клітинку від завданої шкоди.

ЯКЩО ВИ ОСОБИСТО зафіксували на фото або відео факт злочину – залийте ваші докази на сайті за посиланням http://warcrimes.gov.ua

Якщо ви пам’ятаєте кожну деталь і можете бути свідком/потерпілим – телефонуйте +380932673141

P.S. наразі мені доручено організовувати роботу прокурорів на цьому напрямі на території Львівської області.

Медіа, органи влади, друзі прошу поширити інформацію про таку нашу роботу.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3087494511523810&id=100007898738666

Більше новин на: Яворів Інфо

Як внутрішньо переміщеним особам стати на облік: перелік необхідних документів

Відповідно до Постанов Кабінету Міністрів в Україні врегулювали питання взяття на облік осіб, які перемістились з районів проведення бойових дій. В департаменті соціального захисту населення Львівської ОВА розробили відповідний механізм.

Станом на 30 березня у Львівській області облікували вже 23 942 внутрішньо переміщені особи.

1. Категорії осіб, які мають право отримати довідку про взяття на облік ВПО.

Цю довідку мають право отримати особи, які після 24 лютого перемістились з територій бойових дій, мають документи, що підтверджують місце проживання на території адміністративно-територіальної одиниці, де проводяться бойові дії, є паспорт з відміткою про місце реєстрації або довідка про внесення відомостей до Єдиного державного демографічного реєстру.

Також отримати довідку мають право особи, задеклароване/зареєстроване місце проживання яких розташоване поза межами території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії, але такі особи:

є на обліку як платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії;
сплатили самі або за яких сплатив роботодавець єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за IV квартал 2021 р. або за 2021 рік на території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії.
До теми: Як внутрішньо переміщені особи можуть отримати від держави фінансову допомогу на проживання.

2. Необхідні документи для отримання довідки про взяття на облік ВПО.

Для отримання довідки подається заява про взяття на облік за формою, затвердженою постановою Кабміну від 20. 03.2022 № 332.

Для заповнення заяви необхідно при собі мати документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або документ, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, інформацію про реєстраційний номер облікової картки платника податків та інформації про встановлення групи інвалідності (у разі наявності).

У разі подання заяви про взяття на облік законним представником особи, від імені якої подається заява, додатково подаються:

документ, що посвідчує особу законного представника;
документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника, крім випадків, коли законними представниками є батьки (усиновлювачі);
у разі потреби – свідоцтво про народження дитини.

3. Установи, які мають право приймати та розглядати документи для видачі довідки про взяття на облік ВПО.

У період дії воєнного стану внутрішньо переміщена особа для отримання довідки звертається за місцем фактичного перебування до управління/відділу соціального захисту населення та до уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або центру надання адміністративних послуг.

Заява про взяття на облік як ВПО може бути подана в електронній формі з використанням мобільного додатка Портал Дія. В області управління соціального захисту населення здійснюють прийом документів для видачі довідки про взяття на облік ВПО.

Після доопрацювання на центральному рівні програмного комплексу «Соціальна громада» довідки про взяття на облік ВПО вже видаються уповноваженими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради та центрами надання адміністративних послуг.

Більше новин на: Яворів Інфо

«ПРИХИСТОК»: мешканці Львівщини мають можливість отримати компенсацію за надання житла переселенцям

22 березня ввели в дію постанову Кабміну, яка передбачає компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги як ВПО для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Інформують у департаменті паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОВА.

Так, компенсацію надають фізичним особам-громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду і безоплатно розміщували в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, для покриття понесених власниками приміщень витрат, пов’язаних з таким розміщенням.

Щоб запропонувати своє житло до проживання внутрішньо переміщеним особам і отримати компенсацію необхідно:

• подати заяву до органу місцевого самоврядування за місцем проживання або через сайт prykhystok.gov.ua про готовність прийняти у себе переселенців;

• при поселенні переселенців подати відповідну заяву до органу місцевого самоврядування (ОМС);

• до 5-го числа кожного місяця інформувати ОМС про кількість днів та кількість переселенців, що у них проживали;

• отримати компенсацію до 20-го числа.

Власники житла, які допоможуть безкоштовно українцям з проживанням, зможуть отримати компенсацію від держави в розмірі приблизно 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку.

Більше новин на: Яворів Інфо