Жінкам теж потрібно оновити свої дані, повістку вручити можуть будь-де

Офіційно

Жінкам теж потрібно оновити свої дані, повістку вручити можуть будь-де

Медики та фармацевти жіночої статі зобов’язані уточнити свої дані нарівні з чоловіками. Детальний перелік спеціальностей на 1-й картинці.

Повістку можна отримати в будь-якому місці, але тільки під особистий підпис: повістка, кинута в поштову скриньку, не має жодної сили.

Військовозобов’язані у віці від 18 до 60 років зобов’язані завжди носити із собою документи: у будь-який момент їх можуть перевірити як поліція, так і ТЦК.

Видати повістку мають право: виконавчі місцеві органи; керівники органів місцевого самоврядування, державні органи, підприємства, навчальні заклади; представники ТЦК.

В Україні є 3 види повісток: про уточнення даних, мобілізаційне розпорядження (“бойова”), повістка про проходження ВЛК.

Тепер буде 5 статусів придатності до військової служби: придатні, придатні до служби в тилу, тимчасово придатні, непридатні з переоглядом через 6-12 місяців, непридатні з винятком з військового обліку.

Деталі по ВЛК:

• Пройти її можна у: ТЦК, лікарні, шпиталі, держмедустановах, місцях роботи комісії.

• До ВЛК входить: медогляд, психологічна діагностика, інші процедури.

• Проходить вона 2 тижні, термін придатності ув’язнення – 1 рік.

Більше новин на: Яворів Інфо

У ТЦК запустять електронну чергу

Тест-режим буде у Києві, Харкові, Одесі, Дніпрі, Сумах, Вінниці, Кропивницькому.

Як записатися в е-чергу?

1. Виберіть ТЦК та СП, в якому ви перебуваєте на обліку або за місцем вашої актуальної реєстрації.

2. Введіть персональні дані для запису.

3. Підтвердьте номер телефону.

4. Отримайте повідомлення з датою та часом вашого візиту.

Більше новин на: Яворів Інфо

Олександр Усик за очками переміг Тайсона Ф’юрі!!!

Сьогодні 19 травня, чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександр Усик провів об’єднавчий бій з володарем титулу WBC Тайсоном Ф’юрі.

Поєдинок між українцем і британцем відбувся в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія). На кону стояло звання абсолютного чемпіона світу в хевівейті.

Після оцінок суддів Олександр Усик став АБСОЛЮТНИМ Чемпіоном!!!

«Слава Україні», – головні слова Олександра Усика після перемоги.

Більше новин на: Яворів Інфо

80-ті роковини депортації кримськотатарського народу з території

Сьогодні, 18 травня – 80-ті роковини депортації кримськотатарського народу з території Кримського півострова радянським тоталітарним режимом. Цього дня, 1944 року розпочалася спецоперація військ НКВД зі звільнення Кримського півострова від корінного населення. Близько 200 тисяч дорослих і дітей протягом двох днів 18–19 травня 1944 року були завантажені у вагони та депортовані.
На жаль сьогодні росія продовжує політику утисків кримських татар. Цілеспрямовано порушує права корінного народу України, здійснює незаконний призов на військову службу, руйнує культурну спадщину, фальсифікує історію, мілітаризує освіту та суспільне життя.
Ніколи не пробачимо!
Вічна пам‘ять жертвам геноциду кримськотатарського народу. Вічна пам‘ять усім невинним жертвам paдянcького та paшиcтcького режимів.
Переконаний, що разом здолаємо окупантів і повернемо Крим.
Віримо у силу добра. Віримо у мужність Збройних Сил України.
Молимось до Всевишнього, щоб уся територія нашої держави якнайшвидше звільнилась від рук окупантів.
Крим – це Україна!
Слава Українї!

Більше новин на: Яворів Інфо

Як актуалізувати персональні дані призовників, військовозобов’язаних та резервістів у ЦНАПах Львівщини

Оновити свої військово-облікові дані повинні всі чоловіки віком від 18 до 60 років.

18 травня 2024 року набуває чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (далі – Закон), який встановлює для чоловіків призовного віку (18-60 років) обов’язок оновити військово-облікові дані у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (далі – ТЦК та СП) або у центрах надання адміністративних послуг (далі – ЦНАП) або через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста (за наявності).

Оновити свої військово-облікові дані повинні всі чоловіки віком від 18 до 60 років — незалежно від того, чи є особа придатною, обмежено придатною, непридатною до військової служби. Тож тепер їм нададуть лише статуси придатний або непридатний до військової служби. Ця інформація буде внесена до єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів і буде використана ТЦК та СП для виконання заходів мобілізації.

Згідно з цим Законом громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності цим Законом уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти) та інші персональні дані. Ця вимога також стосується чоловіків, які знаходяться за кордоном. Їм також необхідно буде протягом вищезазначеного періоду оновити дані, зв’язавшись з ТЦК та СП за допомогою телефону, через електронну пошту або зареєструвавшись електронний кабінет. Якщо військовозобов’язаний не виконає цю умову, йому не будуть надаватися консульські послуги.

Законом передбачено три способи уточнення даних. Крім ТЦК та СП це можна зробити через ЦНАП або через мобільний застосунок Резерв+.

Сьогодні Міноборони запустило застосунок Резерв+ для оновлення даних військовозобов’язаних. Мобільний застосунок Резерв+ стане доступним в App Store та Google Play Store тоді ж, коли набуде чинності новий Закон про мобілізацію — 18 травня. У такий спосіб актуалізувати інформацію можна дистанційно шляхом реєстрації та створення особистого кабінету. Якщо з якихось міркувань військовозобов’язані цього робити не хочуть, тоді доведеться йти до ТЦК та СП чи ЦНАП.

Для того, щоб оновити свої дані через ЦНАП необхідно прийти особисто. При собі треба мати паспорт та ідентифікаційний код. У заяві треба буде вказати прізвище, ім’я, по батькові; дату народження; фактичне місце проживання (у разі, якщо не збігається з місцем реєстрації, то вказувати саме ту адресу, де ви проживаєте, а не ту, де прописані); номер телефону; адресу електронної пошти (за наявності). Уточнення персональних даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів у ЦНАП буде здійснюватись шляхом подання заявниками відповідних відомостей та/або документів у паперовій формі адміністратору ЦНАП для формування заяви в електронній формі засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Портал Дія). Вся процедура займе 10-15 хвилин.

“550 працівників у 221 місці надання адміністративних послуг у 72 територіальних громадах подали дані для отримання доступу до Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Портал Дія), щоб забезпечити якісний процес оновлення даних. Відповідний доступ до послуги буде наданий працівникам ЦНАПів, коли набуде чинності новий Закон про мобілізацію — 18 травня. Ми нанесли на карту розташування місць надання даної послуги за посиланням https://bit.ly/3UMNUvz. Єдина громада, де не буде надаватись ця послуга – це Івано-Франківська, тому мешканці цієї громади повинні звернутись в сусідні громади, адже послуга екстериторіальна. Відтак, вже завтра, можна звертатись у ЦНАПи міських рад, які працюють згідно графіку у суботу, у всіх інших – з понеділка 20 травня”, – зазначив начальник управління з питань цифрового розвитку облдержадміністрації Максим Столярчук.

Більше новин на: Яворів Інфо

ТЦК буде надсилати до Електронного кабінету військовозобов’язаного повідомлення, зокрема й про явку

Закон про мобілізацію буде чинним вже у цю суботу.

Наразі біля ТЦК утворюються довгі черги, за кордоном чоловіки не можуть отримати документи, а електронний кабінет поки що не функціонує.

Про деталі законопроєкту в інтерв’ю Radio NV розповів нардеп, член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

«Організація роботи в процесі оновлення своїх персональних військово-облікових даних не завжди оптимально побудована представниками ТЦК. Ми десь півроку-рік назад розглядали питання на комітеті щодо режиму роботи ТЦК. Після цього ці органи почали працювати більш інтенсивно — без вихідних і майже цілодобово в порядку чергування відповідних працівників», – зазначає Федір Веніславський.

Що стосується черг, то така ситуація пов’язана з тим, що чоловіки намагаються оновити свої персональні дані, при цьому не розуміють повністю всіх положень закону.

«Ми неодноразово публічно акцентували увагу на тому, що можна оновити свої військові і облікові персональні дані не лише через фізичну появу у ТЦК, а також через Центр оновлення адміністративних послуг і дистанційно — через електронний кабінет», – повідомляє Федір Веніславський.

Електронний кабінет має запрацювати з 18 травня. І тоді кожен зможе дистанційно оновити свої персональні військово-облікові дані, за винятком, звичайно, проходження військово-лікарської комісії, яку необхідно буде пройти, якщо людина її тривалий час не проходила або якщо вона була визнана обмежено придатною. А цей термін, я хочу нагадати, ми скасували, і є зараз або придатні, або непридатні. Таким громадянам необхідно буде з’явитися фізично до ТЦК.

Більше новин на: Яворів Інфо

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов’язаних, призовників та резервістів

Про це повідомила пресслужба Міноборони.

18 травня набуває чинності оновлений Закон про мобілізацію.

Що це означає?

Відзавтра всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів — до 16 липня включно, повинні оновити свої облікові дані.

Під час оновлення даних направлення на ВЛК видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане у разі потреби згодом.

Оновити дані можна будь-яким із наступних зручних для вас способів.

Онлайн – через застосунок Резерв+. Він буде доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market з 18 травня.

Резерв+ надає можливість оперативного оновлення даних та доступу до інформації у реєстрі Оберіг. Це зручний спосіб виконання обов’язкової процедури оновлення особистих даних.

Після оновлення даних у застосунку ви зможете побачити інформацію з реєстру Оберіг щодо себе.

Також оновити дані можна офлайн у Територіальних центрах комплектування або Центрах надання адміністративних послуг, які діють по всій країні.

Якщо ви будете оновлювати дані через ТЦК, окрім самого витягу з реєстру, ви також отримаєте відповідну відмітку у військовий квиток.

З 18 червня у застосунку Резерв+ також з’явиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Більше новин на: Яворів Інфо

Водій «Chevrolet Captiva» скоїв наїзд на велосипедиста в межах міста Новояворівськ

ДТП сталась 16 травня о 12:20 на автодорозі «Львів – Краковець» (Яворівський район). Як попередньо встановили правоохоронці, водій автомобіля «Chevrolet Captiva», 47-річний мешканець одного з селищ району, скоїв наїзд на велосипедиста – жителя Новояворівська віком 75 років. Внаслідок ДТП велосипедист отримав тілесні ушкодження: його доставили до лікарні.
За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Поліцейські встановлюють обставини події.

Більше новин на: Яворів Інфо

Новояворівський Ліцей відзначив 25-річчя з Дня заснування

У Палац культури “Kристал” м.Новояворівськ зібралася велика родина Новояворівського ліцею: педагоги, учні, випускники аби разом відсвяткувати 25-річний ювілей рідного закладу.
У заході також взяли участь керівництво Новояворівської міської ради та голова обʼєднаної територіальної організації профспілкових працівників освіти і науки України, Яворівської, Новояворівської міських територіальних громад Ярослава Кобиця.
Міський голова Володимир Мацелюх оголосив подяки педагогам та директору ліцею Тетяні Макоус-Заставній за високий професіоналізм у навчанні і вихованні учнівської молоді та вагомий особистий внесок у розвиток освіти в Новояворівській громаді.
Також міський голова вручив 55-ти дюймовий смарт телевізор від Новояворівської міської ради та керівник відділу освіти Михайло Дорош – принтер від Відділ освіти Новояворівської міської ради.
Святковий концерт підготували учні та вчителі ліцею. Вітали й випускники закладу, зокрема, народжений у ліцеї, театр танцю «Абсорбція» Назарія Бійчука. Музичне вітання звучало від військового оркестру 184-го навчального центру та учениці ліцею Анни Мотиль. На завершення заспівав відомий гурт «Rosa Marena».

Більше новин на: Яворів Інфо

Герой БАСІНСЬКИЙ Іван повертається на щиті!

Громадо, схилімо голови – Герой повертається на щиті!
З сумом повідомляємо, що 14 травня 2024 року, захищаючи Україну від ворога на Донецькому напрямку, в районі н.п Старомайорське, загинув наш земляк, воїн 123 ОМБр, оператор протитанкового взводу роти вогневої підтримки в/ч А4945, житель села Зелів – БАСІНСЬКИЙ Іван Ігорович????????, 1990 р.н.
Йому було лише 34 роки…
За наше мирне життя воїн віддав найдорожче – своє молоде життя.
Висловлюємо щирі співчуття родині загиблого воїна. Низький уклін батькам, що виховали справжнього сина України! В Героя залишилась мама Ольга та брат Юрій.
В скорботі схиляємо голови перед світлою памʼяттю Героя. Вічна йому слава!
Сумуємо і молимося.

Більше новин на: Яворів Інфо